Kaip man patinka gerbiama etnologė Gražina Kadžytė. Išties, labai teisingai pastebėjusi, kad susikaupimo, rimtesnio meto, apmąstymų nereikia bijoti.

Ir visi žinom, jei norim, kad galva būtų šviežia, skrandžio nereikėtų apkrauti. Tik negalvokite, kad siūlau vien salotos lapais maitintis. Jei nematėte ir dar norite pažiūrėti, kokius patiekalus siūlau valgyti iki Kūčių, laidą galite pažiūrėti TV3play, o šiandien dalinuosi visai kitokiu būdu, kaip valgyti skumbrę, kuri anei šaltai rūkyta, anei karštai. Pamarinuokite ir kepkite ją šviežią – skumbrė japoniškai.

Skumbrė japoniškai

Kai įvairiausios tradicijos ir specialistai rekomenduoja valgyti daugiau grūdų, kruopų ir daržovių, aš visai mielai prisimenu ir jums siūlau pabandyti, jei dar nebandėte, lietuvių žieminio maisto klasika tapusius raugintus kopūstus patroškinti su saldžiosiomis bulvėmis – batatais. Patikėkite, tikrai nebūtina kopūstų poruoti su rūkytomis dešromis.

kopustai

Bus pats tas pasitikti prognozuojamą atšalimą savaitės pradžioje.

Rašyti komentarą