8241
Beatos virtuvė

Skumbrė japoniškai

(3)

Nei karštai, nei šaltai rūkyta, o šviežia skumbrė, su naujai įpūstu šiek tiek rytietišku skoniu.

Reikės:
  • Šviežios skumbrės
  • 4 šaukštų sojų padažo
  • 1 skiltelės česnako
  • 1 cm ilgio imbiero šaknies
  • miltų
  • rapsų aliejaus kepti
  • Garnyrui:
  • 1 morkos
  • kelių šakelių kalendrų
  • 1 šaukšto citrinų sulčių
  • 1 šaukšto sojų padažo
  • juodųjų pipirų

 

  1. Pasiruošiame šviežios skumbrės filė. Nulupame odą ir supjaustome 1–2 kąsnių gabaliukais, suberiame į dubenį.
  2. Žuvį pamarinuojame – apšlakstome sojų padažu, smulkiai užtarkuojame imbiero šaknies ir česnako skiltelę.
  3. Kol žuvis marinuojasi nulupame morką ir supjaustome ją plonomis juostelėmis daržovių skustuku. Apibarstome kapotomis kalendromis, išspaudžiame citrinos sulčių, supilame sojų padažą ir pabarstome pipirais. Sumaišome pirštais.
  4. Keptuvėje įkaitiname aliejų ir dedame miltuose pavoliotus skumbrės gabaliukus. Pakepiname vos 1,5–2 minutes, kol gražiai apskrunda.
  5. Žuvies gabaliukus traukiame iš keptuvės ir guldome ant popierinio rankšluosčio, kad susigertų aliejaus perteklius.
  6. Gražiai dedame ant lėkštės morkas ir žuvį.
Print Friendly, PDF & Email

ĮVERTINKITE
1 riestainis2 riestainiai3 riestainiai4 riestainiai5 riestainiai (2 balsai, vidurkis: 4,50 iš 5)
Loading...
Dalinkis:
Komentarai (3)
Komentarai
  1. Vita parašė:

    Miela Beata, niekaip nerandu jūsų laidoje gamintų apelsinų ir pankolio salotų recepto. Norėčiau Kalėdoms pagamint, tai būčiau dėkinga už informaciją. Laidos peržiūrėti negaliu dėl techninių kompiuterio nesklandumų…

  2. Aiste parašė:

    atsiprasau, o skumbres gabaliukus pries kepant tikrai reikai apvolioti miltuose? Nes laidoje girdejau, kad lyg krakmole, o ne miltuose reiketu apvolioti…

  3. Inga parašė:

    Beata, nematau bulviu uzpilu receptu, tai paklausiu siaip salia skumbres, bet is laidos konteksto. Iprate mes valgyti baziliku ir piniju pesto, o as ragavau pistaciju pesto, nerealiai skanu. Pricipas kaip baziliku pesto, ant makaronu ant bulviu, salotu ir pan. Gal turite ideja o gal zinote kaip pasigaminti pistaciju pesto ? Aciu

Palikite komentarą

26097


Mūsų draugai:
Visos teisės priklauso Beatai Nicholson. | Pagaminta beLEDO.