8241
Beatos virtuvė

Nepanikuokite, nusiraminkite ir giliai kvėpuokite – dovanos bus!

(45)

Visiems ant liežuvio ir ant piniginės dabar kabo tik vienas žodis. Dovanos. Aš pasakysiu jums šitaip: aš taip pat esu labai pažeidžiama šituose klausimuose. Nes mane apima siautulinga panika, še tau, boba, devintinės, kur tas dovanų kalnas! Žinau, kad ir jūs taip jaučiatės. Tai jau? Ar jau? Ar jau turite dovanas visas? O kas, jei neturite? Kaip manote, jei pasitiktume šventes be jų? Aaa? Ar šventės dėl to būtų kuo nors blogesnės? Ar sėdėtumėte prie šventinio stalo pikti ir nelaimingi? Na, bet ne tik šeimai ir vaikams dovanojame: dar yra bendradarbiai, draugai ir parneriai. Visiems norisi parodyti dėmesio truputį. Aš pasakysiu, receptas yra toks: a) perskaitykite mano sesės Odetos straipsnį ir nepirkite nieko skubotai, b) jei pirksite skubotai, tegul tai būna knygos ir kvapios žvakės arba geras alyvuogių aliejus ir skanūs šokoladiniai saldainiai. Štai ir išvardijau viską, ką man visada malonu gauti. Bet dar maloniau man gauti naminės gamybos dovanų.

Iš tiesų, mažiau yra visada daugiau. Ateis ir praeis Kalėdos ir negalvokite, kad jei kam nors nepadovanosite dezodoranto ar planšetės, bus pasaulio pabaiga. Štai, pavyzdžiui, aš jau mėgaujuosi nuostabiosios konditerės Teresės ir vedėjos Vilmos iš Klaipėdos Turizmo mokyklos man padovanotu pyragu. Visos mes, va, susėdome ir pasimėgavome.

Beata_Klaipedos turizmo mokykla_imbieriniai nameliai_Terese

Ačiū, Terese, o aš iš anksto anonsuoju, kad būtinai šeštadienį žiūrėtumėt laidą, nes ten Teresė, ir Vilma, ir jų auklėtiniai visokių kalėdinių imbierinių namelių (ar sausainių) puošybos gudrybių pademonstruos. Dar gi labai patogiai sukrenta datos, kad dar iki švenčių turite visą savaitgalį, tai galite per jį last minute dovanas sugalvoti. Galų gale, net ir imbierinių namelių iš pirktinių sausainių pasidaryti, jei saviems laiko ar kantrybės neužtenka. Tai prašom, rinkinys dovanų iš virtuvės, kurias tikrai galite sumeistrauti patys.

_L0A9936

Pradėkime nuo figų su brendžių ir šokoladu – jos tikrai svaigiai skanios. Ir nelabai žinau, kam jos nepatinka?

Ooo – kas nemėgsta šokolado? O jei šokolado apsėstą draugą ar vyrą turit – kepkit būtinai šiuos sausainius šokoladinius ir su šokoladu. Kai jau iškepsit, op, dėžutėn su kepimo popieriumi ir fantastiška dovana artimajam! Jaukumo suteiks ir sausainiai stiklainyje, juos dar galite kaip nors kalėdiškai perrišti ar palinkėjimą kokį prisegti, bus dvigubas saldumas – gomuriui ir širdžiai…

BV_xmas_2674_maza

Savo gamybos arbata? Taip! Pasiduokite įkvėpimui ir fantazijai, ir nebijokite įmaišyti daugiau ar kitokių žolelių.

BV_xmas_2726_maza

Saldu ir sveika? Žinoma! Mūsų Bronelės sugalvoti sveikuoliai kamuoliukai – saldumynai iš džiovintų vaisių ir riešutų. Gali tekti ir slėpti nuo kitų, nes baisiai skanūs.

sveikuoliai kamuoliukai_Beatos virtuve

Paskutinės minutės dovana – florentinai Kalėdoms – vienas du, ir iškepti. Beliks tik supakuoti ir papuošti gražiu kaspinėliu. Suaugusiųjų dovanų krepšeliui labai labai tiks Bronelės migdoliniai šokoladiniai saldainiai. Ji pati nuo vaikų slepia ir niekam neduoda jųjų skanaut. Yra ir vyrams dovana – karamelizuoti riešutai – su žiupsniu druskos ir aitriosios paprikos. Žinote, net ir marinuotos silkės stiklainis, jei su meile darytas, yra super puikus dalykas!

BV_xmas_2649_maza

Ir tikrai neverta/nereikia/negalima pirkti bet ko iš prekybos centro. O per Kalėdas juk geriausios dovanos – iš virtuvės ir tos, kurias galima suvalgyti, pasidalinti, atrasti naujus skonius kartu.

Man labai įdomu būtų sužinoti, ką dovanoms gaminote jūs? ir kas jums pasiteisino? kas tiko ir patiko? Kad smagiau komentuoti būtų, tai susitariam, taip: jūs pasakokite (nors trumpai) apie savo dovanas, o aš penkioms pažadu siurprizus – kokie jie bus? Tai gal po švenčių atskleisiu kortas, gerai? Dabar prioritetai – dovanos ir šventinė (jau kita!) savaitė.

Print Friendly, PDF & Email
Dalinkis:
Komentarai (45)
Komentarai
  1. Eglė parašė:

    Aš pernai dovanojau sausainius stiklainyje, buvo tikrai labia graži dovana, patiko gavusiems. Šįmet galvoju apie florentinus ir burokėlius iš antrosios knygos, dar ir Izabelės sausainiai sąraše.

  2. Kristina parašė:

    Jau kelintus metus iš eilės artimiesiems ir draugams dovanoju tai, kas pagaminta mano rankomis. Darau visai gražius auskarus iš plunksnų: povo, miško paukščių, gaidžio. Moterys liko sužavėtos. Pernai metais visiems viriau svogūnų padažą, moliūgų uogienę ir spanguolių užtepą, visi valgė pirštus apsilaižydami. O šiais metais visų laukia mano pagaliau tobulu receptu atrasta bananų duona ir ruginė duonelė. Kepaliukai kiekvienam pagal „dydį“ , kuo didesnis žmogiukas – tuo didesnis kepaliukas.

  3. Asta parašė:

    aš visiems dovanoju pačios pagamintą natūralų, tikrą muilą. Aišku, šia dovana reikia pasirūpinti kiek anksčiau, nes muilas keletą savaičių turi „patupėti“ lentynoje, kad subręstų, galima jį pamarginti įvairiomis spalvomis ir raštais, iškvėpinti kokiais tik nori kvapais, bet aš renkuosi natūralias spalvas bei natūralius eterinių aliejų kvapus. Ir visiems (o ypač visoms :)) labai patinka tokia dovana.

  4. Virga parašė:

    Pernai Kalėdoms dovanojau stiklinius žaisliukus,sudėjau į didelį pintą krepšį visi galėjo išsirinkti. Užpernai keptus kalėdinius namukus ir naminę duoną…

  5. Ieva parašė:

    Vienais metais dariau tik valgomas dovanas.
    Triufelius
    kaledinius sausainius
    Braziliskas brigadeiras
    ir mano didysis pasididziavimas viriau cukatus! Kai kuriuos merkiau i sokolada.
    Dirbom su vyru visa diena. Tada is vaikiskos origami knygutes lankstem raudonas dezutes is popieriaus ir dejau po kelis vienetus visko. Praejo gal 4 metai, bet tas kaledines dovaneles dar dabar visi atsimena.

  6. Edita parašė:

    Aš esu iš netradicinio sąrašo, nes Kalėdinė karštinė manęs kažkaip neveikia. Jau kelintus metus iš eilės, aišku po didelio darbo prieš tai, dovanas dovanojame tik vaikam. Su tėvais esame sutarė, kad geriausia dovaną, ramus, be įtampos ir skubėjimo Kūčių vakaras, su draugėmis visas arbatas, žvakės, kojines pakeitėm pasibuvimu ir aplankymu kažko naujo kartu….draugus, pažįstamus, kaimynus stengiuos nudžiuginti savo nuoširdžiu, paprastu, žodiniu pasveikinimu ar net ilgesniu paplepėjimu telefonu…..Nu, o į vaikų laiškus, kol Kalėdų senis jos randa tenka užmesti akį….

  7. Kristina parašė:

    Šiemet turėjau laiko ir Kalėdoms ruošiausi nuo pat vasaros pabaigos – viriau uogienes, kurias pilsčiau į mažus stiklainiukus ir jau beveik apmezgiau juos 🙂 Džiovinau obuolius supjausčius apvaliais griežinėliais, mezgiau ir tebemezgu spalvotas kojines 🙂 O kad visko visi daug ir gražiai gautų – šiemet nutariau supakuoti ne į kokius pirktinius maišelius, o apsiuvau dėžutes linu ir papuošiau nėriniais 🙂 Tikiuos, kad mano apdovanotieji bus laimingi ir juos saugos mano rankų ir širdies šiluma
    🙂

  8. Erika parašė:

    Sveika Beata,
    Namines/ valgomas dovanas pradejau dovanoti pries pora metu, nes visada maniau kad ranku darbo dovanos yra pacios mieliausios, o ir dovanoti jas smagiau, nei siaip paskubomis nupirktas dovanas. Ikvepimo ieskau interneto platybese, turiu keleta megstamu blogu, kuriuos seku, vienas is ju tavo 🙂 Aciu uz ikvepima ir fantastiskas idejas!
    Esu dovanojusi florentinus, fudge saldainius (nezinau kaip vadinasi lietuviskai, karamele turbut), sokoladinius triufelius, meduolius, cukruotas spanguoles, kokosinius saldainius, sokoladinius saldainius su dziovintais vaisiais ir riesutais (mendiants).
    Darau dazniausiai rinkinukus is kokiu triju rusiu ir pakuoju i kazka kas liktu atminimui savalgius dovanas. Tai tiek, linksmu svenciu!

  9. Justina parašė:

    Šiais metais dovanosiu džiovintų vaisių pyragą, kad skanesnės šventės būtų, taip pat pačios gaminta serbentų marmeladą. Pati vertinu rankų darbo dovanas, malonu gauti ir dovanoti. Stengiuosi tokiomis dovanomis pasirūpinti iš anksto, kad švenčių laukimas taptų ne darbu, o laukiama švente.
    Draugėms patinka, jos nustemba gavusios kažką neragautą ir naują. Gražiai supakuoju, kad tokias dovanas ilgai prisimintų.

  10. Ieva parašė:

    Pernai dovanojau aktinidijų uogienę,savo darbo džiovintus pomidorus aromatiniame aliejuje,prieskonių mišinius ir…dar kažką.

  11. Daiva parašė:

    Jau keletą metų su dukromis kepame meduolius, išpaišom glajum ir daug daug jų dovanojam seneliams, dėdėms, tetoms, pusbroliams ir pusseserėms. Šiemet pagavojom, kad gal jau gana… ir prikepėm vaisinių pyragų. 😀 Bet įtariu, kad vis dėlto prikepsim ir meduolių.

  12. laura parašė:

    Sveiki, kur galima pirkti stiklainius su uzdaromais dangteliais?

  13. Marija parašė:

    Mes už praktiškas ir panaudojamas ir/ar suvalgomas dovanas! Tad šiemet dovanojame stiklainius su dangčiais, pilnus ingredientų, kaip kad pvz sveikuolių sausaniams iškepti: džiovinti vaisiai, riešutai, avižiniai dribsniai, cukrus, miltai, visa tai gražiai susluoksniavus. Prie stiklainio pritaisytą rankų darbo etiketė su kepimo instrukcija. Prie tokio stiklainio labai tinka arbatos puodelis, arba puodukas karštam šokoladui, jie paprasti, bet yra išpiešti pačių rankomis specialiais dažais, skirtais keramikai. Dovana visokeriopai praktiška: sausainius iškepi ir turi kuo pavaišinti draugus, be to yra ir kur arbatos ar kakavos įpilti, o stiklainis vėliau naudojamas kitiems produktams laikyti:))

  14. Irma parašė:

    Manęs jokia karštinė neveikia 🙂 Esu racionalus ir planuojantis žmogus. Tad dovanų sąrašėlį pradėjau pildyti nuo rugpjūčio mėnesio. Mes irgi pamėgom suvartojamas, suvalgomas dovanas. Pernai kepiau meduolinį namelį, dovanojau virtos gervuogių uogienės, agrastų džemo. Dariau riešutų ir medaus miksą. Na o šiemet dovanosiu „Lilės padažą“, tad ačiū Beata už puikų receptą. Dar liko iškepti imbierinius sausainukus, sumiksuosiu iš pačių augintų žolelių arbatos. Na, apie rankdarbius nesiplėsiu, bet bus ir jų dovanojama 🙂

  15. gabre parašė:

    pernai dovanojau Beatos prieskoniu misini keptai vistai is gal pirmosios knygos,ir padaziuka cili kazkoki nebepamenu…siemet niekur ju nerandu internete pasitikslinimui.Bet buvo irgi tarp valgomu dovanu…

  16. Lina parašė:

    Beata, šįvakar gaminu dovaną – šokoladinį pyragą stiklainyje pagal receptą Jūsų Kalėdiniam žurnale. Ir turiu pasakyti, kad į 0.75 litro stiklainį man viskas netelpa! Gal ten kiekiai surašyti dviems dovanoms ir aš kažko nenuskaičiau?

    • Beata Nicholson parašė:

      Miela Lina, na tikria gali būti nesutapimų dėl stiklainių formos ar supiltinio tankio (t.y., kaip sukrenta produktai) ir tada patarčiau proporcingai mažinti ingredientų kiekį, arba sumažinti riešutų, kurie imlūs vietai, dėl to skonis tikrai nepasikeis. Galite riešutus pririšti maišelyje ant stiklainio ar pan.Gal dar pataisysite. Sekmės

  17. joana parašė:

    Oj Kalėdos.. tai pati gražiausia seimos svente.. silta, jauki.. Taigi- mano pasididziavimas keksiukai, imbieriniai sausainiukai, ir kiti mieli skanėstai. Be visa ko turetu tai buti originaliai ipakuoti. Gaminu kartodines dezutes, jas isuku i sviestini popieriu, papuosiu dziovintomis apelsinu riekelemis, konkoriziais bei eglutes sakele.. draugems apmegsta vyno buteli 🙂

  18. Gustė parašė:

    Praėjusiais metais patyriau „valgomųjų dovanų“ gaminimo smagumą: dariau juodąsiais arbatas alla chai, supakavau į arbatos maišelius ir papuošiau kaspinu ir piešta etikete, taip pat dariau jūsų kukurūzinius florentinus (genialiai paprastas receptas!) tik šik tiek pagardinau Kalėdas primenančiais skanumais (siūlau įdėti džiovintų spanguolių, migdolų) ir dar prie dovanos pridėjau šokoladinių saldainių. Manau, kad tokios dovanos „iš širdies“ yra kažkuo nuostabios ir nepakartojamos. Praėjusiais metais dovanojau artimiesiems, visi labai džiaugėsi. Aš irgi džiaugčiausi gavusi kažkokį kepinį ar rankdarbį, nes tai parodytų glaudų ryšį- rankomis gamintos dovanos paprastai nedovanojamos tik „pažįstamam“ asmeniui.
    Šiemet tikiuosi pratęsti šią tradiciją. Prieš pora mėnesių iškepiau du Angliškus pyragus iš jūsų, Beata, knygos, atrodo NEREALIAI (vis dar negaliu patikėti, kad jie, išbuvę du mėnesius spintelėje, yra valgomi, haha!). Na, ir žinoma, šios dovanos turtingos laiko ir dėmesio, bet ne visada piniginės vertės, kas man yra išties priimtina (turint omenyje, kad pati pinigų dar neuždirbu).
    Gražių, šiltų ir jaukių švenčių!

  19. Justina parašė:

    Juokinga,bet prieš gamint namines dovanėles reikia kazkur surast visokių gražių dėžučių ir stikainiuku.Tie,kurie namie nekaupiat ir bandysit ieskot,pamatysit,koks absurdas,kad dovanos ipakavimas dazniau kainuos daug daugiau nei produktai jai pagaminti. Nors imk ir skraidinkis lėktuvu tuos stiklainius 😀

  20. Sonata parašė:

    Man labai patiko, kaip mano anyta įpakavo savo dovanas, jis jas sudėjo į savo numegztas vilnones kojines, kiekvienas gavome po kojines ir dar pakuočių neišmetėme ;).
    p.s. kas buvo kojinėse, jau neatsimenu, bet kojinės dar dabar dėvimos 🙂
    Šiltų švenčių ne lauke, o širdyse !!!

  21. Virginija parašė:

    Problemėlę apturėjau šiemet, kai traukiant lapelius keistis dovanomis darbe ištraukiau jauną kolegą… Oi, sudėtinga tiems vyrams :). Ir būtinai rankų darbo dovanėlė turėjo būti, nes juk esame „Amatų mokykla“ :)… Ir toptelėjo, kad vyrams, prie taurės alaus labai tiktų vytintos jautienos ryšulėlis. Taigi, prekybcentry buvo nugriebtas kilogramas jautienos kumpio, supjaustytas piršto storio ir delno ilgio juostelėmis skersai raumenukų. „Išmylėti“ buvo tie pirštukai trintu česnakėliu, svogūnėliu, druskyte bei kaukazietiškais prieskoniukais bei pamarinuoti parą. Vėliau sumauti ant vielytės ir iškabinti…katilinėje. Dvi paras pavyto (laaabai šilta ten) ir – puikumėlis. Surišau visą tą gėrį į kepimo rankovę, dailiai perrišau rafija. Patalpinau į jaukų dovanų maišelį, kur dar alučio mini buteliuką įkroviau. Ir ką manote – buvo pati skaniausia ir originaliausia dovana, net pabučiuota buvau kitą dieną :)… Sakė, daug ragavęs visko prie alaus, bet šitokį gardumą – pirmą kartą…

  22. augustas parašė:

    Beata, paklausiu tikrai kvailo klausimo apie Jusu marinuota silke:) Ar recepte nurodyta silkes file reikia pirkti:
    – ta, kur aliejuje imirkyta,
    ar reikia imti surime mirkyta silke,
    ar reikia imti zalia (termiskai neapdorota) zuvi, t. y. silke?

    Tikrai Jums aciu uz atsakyma:)

    • Beata Nicholson parašė:

      Augustai, išties skoniui ar finaliniam rezultatui tai įtakos nedaro. Aš naudojau sūdytą silkę aliejuje, silpnai sūdyta. Tik žalia čia silkė netiktų, o sūdytos labiausiai tinka. Sekmės ekspermentuojant.

  23. Raminta parašė:

    Šiais metais valgomas dovanas dovanosiu labai artimu mokytoju seimai (etikos mokytojuj, kurio zmona Giedre muzikante, taciau dirba bibliotekoje, nes skaito viska kas su raidem :D). Praejusi savaitgali kepiau imbierinukus ir Jusu zurnalo. Gavosi superiniai! Dekoravau juos baltu apelsininiu glajumi. Besmegeniams ispaisiau akis, sypsenas ir sagas, ant egluciu rasiau vardus. Snaigute padariau su skylutem, gales ant eglutes kabintis, perveriau graziai blizganciais raudonais kaspinais. Viska sudejau i skaidru maiseli au kaledu seneliu ir viena dalis dovanos jau yra! Labai norejau iskepti nama. Iskepiau, suklijavau, bet nepavyko…sugriuvo stogas. Ko gero per daug mases uzkroviau. Pasimokiau, nes tai buvo pirmasis mano bandymas lipdyti nama, bandysiu kepti dar karta pries pat kaledas. O rytoj grizus is mokslu kibsiu jau rimciau. Kepsiu panettona is Jusu zurnalo. Nemazai darbo. Taip pat bemielius kuciukus, nes noriu, kad butu traskus. Viska suvyniosiu i skaidru popieriu, aprisiu kaspineliais su savo siuvinetom dovanu kortelem ir dovanosiu sudejusi pintame krepsyje. Tai pirmos kaledos kai ruosiu valgomas dovanas. Manau, kad brangiausia dovana, kuria galime iteikti zmonems, tai yra musu laikas. O laiko valgomoms dovanoms siais metais skiriu nemazai. Todel esu isitikinusi, kad tai bus ypatingiausia siu metu kaledine mano pacios ruosta dovana. 🙂

  24. ilme parašė:

    Praėjusiais metais, visiems artimiesiems ir draugams prikepiau plonyčių imbierinių ir kokosinių sausainėlų ir juos supakavau į pačios išlankstytas origamio dėžutes. Begalo malonu dovanoti tokias dovanas, kai žinai, kad viską padarei nuo A iki Z 🙂 Šiemiet darysiu itališkus kvapniuosius sausainius cantuccini!!!!!

    P.S. O Jūsų energija ir idėjos tiesiog įkvepia !!!

  25. Ingrida M. parašė:

    Esu tikra dovanų manijakė 🙂 labai labai labai mėgstu gauti dovanas, bet dar labiau jas dovanoti….. Dovanomis pradedu ruoštis, apie jas galvoti ir jau po truputį pirkti nuo vasaros pradžios, kad paskui neliktų viskas paskutiniai minutei ir nereikėtų verstis per galvą. Vaikams perku žaislus, knygutes, suaugusiems įvairiai pradedant indais, prieskoniais ir kita virtuvės artiliarija, baigiant kūno priežiūros priemonėmis 🙂 bet pastebėjau, kad didžiausią susižavėjimą paliko mano pačios gaminta ir rinkta kaimo pievose, laukuose, bei savo darželį vaistažolių arbata…. Daugelis jos paprašė pas Kalėdų Senelį ir šįmet……. Na o man patinka, taip pat gauti dovanas susijusias su virtuve, nes čia mano stichija, tegul tai būna, kad ir nors virtuvinis rankšluostukas 🙂
    Linkiu, kad dovanų pirkimas Jums būtų visoms džiaugsmas, o ne prievolė. Ir kad Kalėdų Senelis atspėtų Jūsų visų norus…..

  26. Goda parašė:

    Mes irgi vienais metais dovanojome „duona stiklainyje“ su draugu duomos receptu, tai tie graziai uzdaromi indeliai sudare didziausia kainos dali 🙂 Bet pas visus stovi dabar kaip dekoracijos, nes ten labai grazus baltas-smlinis-sokoladinis koloritas 🙂
    Taciau labiausiai visus nustebinusi dovana buvo pernai (ne is maisto srities 🙂 ). Dovanele buvo is serijos pasidaryk pats sniego seni 🙂 Nusipirkome graziu nedideliu spalvotu kibiriuku (ir pakuote, ir vietoj kepures), i juos idejome po du melynus zaisliukus, morka, girlianda (salikas), sagutes, saldaini (kad nudirbe darba pasimegautu) ir foto remeli (isiamzinimui su sniego seniu). Ir dar visi gavo jame po laiska nuo kaledu senelio su instrukcija kad turi foto atsiusti ir mums 🙂 Ir viso to biudzetas tilpo i 10-12 Lt, o vaikais pasijaute ne vienas 🙂

  27. ViktorijaJ parašė:

    Aš taip pat labai palaikau dovanų iš virtuvės idėją. Šiemet išvis sau nusistačiau, kad pirktinės dovanos bus tik vaikams. Na gal dar sesei Beatos virtuvės Mano knyga „Bijūnas“ – ji dievina bijūnus ir laaaabai nori šios užrašinės 🙂 O visi kiti artimieji ir draugai bus pamaloninti mano gamybos skanėstais. Pati esu gavusi dovanų ir džiovintų abrikosų uogienę (nuostabiai tiko prie sūrių!), ir prieskonių mišinį „Čia mano kiemas“, ir agrastų džemo – tikrai labai mielos ir džiuginančios dovanos. O aš visada kepu imbierinių sausainių, kuriuos gražiai dekoruoju, tad jie gali papuošti bet kokią dovaną o didesnis jų maišelis gali būti ir visa dovanėlė. Žinoma, dovanom puikiai tinka ir esu kepusi įvairių sausainių. Populiariausi su šokoladu, riešutais, imbierais ir cinamonu – kad būtų tikrai žiemiški 🙂 Draugų vaikams kasmet būtinai darau imbierinių sausainių namelį – neišpasakytas džiaugsmas! Taip pat labai mėgstu į bendrą skanių dovanų krepšelį įdėti ir šventinį vištų kepenėlių paštetą su džiovintomis spanguolėmis. Man jis nepaprastai skanus ir bent kol kas visi, kam jo dovanojau ar vaišinau, tikrai jį giria. Labai gražiai atrodo žemuose plačiuose stiklainiukuose supakuotas, perrišus kaspinu ar papuošus dangtelį kokiu popieriumi ar piešinuku. Galvoju šiemet dar išbandyti spanguolių padažą – manau, jis kuo puikiausiai tinka šventinėms dovanoms 🙂
    Manau, kad bet koks skanėstas – sausainis ar pyragas, uogienė, džemas ar tas pats paštetas – gali būti puikia dovana, kai padarai juos su didele meile ir nestresuoji, kad nenupirkai dovanų jokių DAIKTŲ. Valgomos, pačių gamintos dovanos perteikia tikrają šilumą ir meilę, kuriuos įdedame gamindami 🙂 Šiltų ir be streso visiems švenčių!!! 😉

  28. laura parašė:

    Beatai komplimentai reabilitavus maistines dovanas;)
    Iš tikro, tai visos Beata, Jūsų knygos šaunios, bet pati pačiausia yra antroji – atsiverčiau vakar, pasiraitojau rankoves, ir patikėkite, miegoti nuėjau 03.20:):) visą kalėdinį skyrių realizavau. AČIŪ už ikvėpimą ir idėjas.
    Gerų švenčių visiems.

  29. Jolita parašė:

    Ir aš linkiu gražių švenčių.
    Dar noriu pasidalinti savo mintimis apie dovanas. Pritariu, kad naminės pačios geriausios. Tačiau tik neseniai ir pati tokias dovanoju. Ypač smagu pačiai su sūnumi kepti sausainiukus, dar pakuojame žolelių arbatą arba prieskoninį aliejų marinavimui ar salotoms. Ypač džiaugiausi dovanų gavusi rabarbarų ir cukinijų čatnį, imbierinį namuką arba stiklainiuką apelsinų kvapo namams. Dabar jau viską ir mes padovanojom, su artimaisiais irgi kalbėjom apie laiko, o ne dovanų svarbą.
    Tačiau vis tiek kitiems metams vis pasižvalgau idėjų ir minčių. Ir štai – imam naudotos išdžiovintos kavos puoduką, spaudžiam citrinos arba apelsino sultis, dedam porą šaukštų medaus, pilam alyvuogių aliejaus, viską sumaišom. Sunaudoti per kelias dienas – tai pilingas odai. Odą ištrynus, jos nereikia plauti jokia dušo žele. Švelnumu ir kvapu tikrai džiaugsitės. Ir energija. Dovanoju sau ir jums.

  30. aurimas parašė:

    Beata gali man padeti arteja kaledos,o as vis suku galva kaip nustebinti savo seima gal zinai kokiu patarimu? 🙂

    • Beata Nicholson parašė:

      Mielas Aurimai, patariu paskaityti mano patarimus bloge, ar naujajame žiemos žurnale „Beatos virtuvė“ – ten daugybė ir stalo, ir dovanų idėjų! O šiaip per Kalėdas svarbiausia – dėmesys ir laikas kartu! Gražių švenčių!

  31. aurimas parašė:

    Bejebeata gal zinai kokiu nors patarimu kaip nustebinti seima per kaledas?;)

  32. Daiva parašė:

    Aš taip pat mėgstu dovanoti valgomas dovanas. Kad ir didelį indą riešutų su tuo grybuku jiems gliaudyti. Taip pat sausainius. Bet visiems smulkmenos netinka. Dukterėčiai gimtadienis tuo pačiu metu kaip ir gražiausia metų šventė, tad galvoju dovanoti dovaną, turinčią išliekamąją vertę jo proga, gal kažką iš aukso https://ziedelis.lt/aukso-dirbiniai-su-brangakmeniais pakabuką ar auskarus, nes žiedelio dydį dar neužaugusiai nutaikyti šansų ne per daugiausia. O Kalėdų proga žinoma pridėsiu kažką kvepenčio imbierais ir mandarinais, nes Kalėdos be tų kvapų ne Kalėdos

Palikite komentarą

Taip pat skaitykite:


Mūsų draugai:
Visos teisės priklauso Beatai Nicholson. | Pagaminta beLEDO.