8241
Beatos virtuvė

Skrudinti karamelizuoti riešutai ir vaisiai

(10)
Reikės:
  • 400 g įvairių riešutų mišinio (lazdynų, migdolų, karijų, anakardžių)
  • 150 g džiovintų vaisių
  • 1 kiaušinio baltymo
  • 1 šaukšto švelnaus skonio aliejaus (kokosų, rapsų, saulėgrąžų)
  • 4 šaukštų cukraus
  • 2 šaukštelių cinamono
  • 1 šaukštelio gvazdikėlių
  • 1 šaukštelio malto muskato
  • 0,5 šaukštelio druskos
  • 0,5 šaukštelio uoginės paprikos miltelių

Užsienyje maisto parduotuvės man beveik kaip muziejai. Aš viską fotografuoju, ragauju, o grįžusi namo bandau pagaminti. Štai dėl šio recepto buvo verta vykti į Ameriką. Panašiu džiovintų vaisių ir riešutų mišiniu, gausiai pagardintu cinamonu, mane vaišino pusseserė Rosita. Mėginkite ir nedvejokite – lengvai pavyks net ir pradedantiesiems. Tinka dovanoti arba patiekti užkandžiams.

Jei esate pasiryžę įdėti daugiau pastangų – pirmiausia nulupkite riešutų luobeles. Lazdynų riešutus reikėtų šiek tiek pašildyti orkaitėje ir tada pirštais nutrinti sutrūkinėjusias luobeles, o migdolams „skūrą nudirsite“ prieš tai juos užplikę verdančiu vandeniu ir kelias minutes jame pamirkę.

Orkaitę įkaitiname iki 180 °C. Kepimo skardą išklojame kepimo popieriumi. Visus prieskonius sumaišome dubenėlyje.

Elektriniu plakikliu ar šluotele išplakame kiaušinio baltymą, kad pradėtų putoti. Baltymą pilame ant riešutų ir gerai išmaišome, kad juo būtų suvilgyti visi riešutai. Ant riešutų beriame ¾ prieskonių mišinio, cukrų bei druską ir lengvai pamaišome, kad riešutai pasidengtų cukruotais prieskoniais. Riešutus suberiame į skardą, tolygiai paskleidžiame ir kepame karštoje orkaitėje apie 12–15 minučių. Nedideliais gabalėliais susmulkiname džiovintus vaisius. Pašlakstome aliejumi ir išmaišome, kad juo tolygiai pasidengtų visi vaisiai.

Ant vaisių suberiame likusį prieskonių mišinį ir lengvai pamaišome. Riešutams baigus kepti, sumažiname kaitrą iki 160 °C. Vaisius suberiame į naują skardą, išklotą kepimo popieriumi, tolygiai paskleidžiame ir kepame apie 10 minučių arba kol prieskonių plutelė sutvirtės, o vaisiai pradės džiūti. Sumaišome atvėsusius vaisius ir riešutus.

Riešutai supakuoti nedidelėje, folija išklotoje popierinėje dėžutėje. Spalvotos medžiaginės juostelės pagyvina vaizdą. Viršus pateptas klijais ir apibarstytas blizgučiais. Norimą raštą išgausite naudodami iš popieriaus išsikirptą trafaretą.

BV_xmas_2649

Print Friendly, PDF & Email

ĮVERTINKITE
1 riestainis2 riestainiai3 riestainiai4 riestainiai5 riestainiai (2 balsai, vidurkis: 5,00 iš 5)
Loading...
Komentarai
  1. Alma parašė:

    Beata, regis pamirsai cukru. Kur deti ta cukru ir druska? Sumaisyti su prieskoniais ar su baltymais?

  2. renata parašė:

    manau labai gražiai atrodytu popierinėje tūtoje, kūgyje, būtinai išbandysiu, jau įsivaizduoju, kaip skanu….

  3. Laura parašė:

    O gal galit pasakyti kiek laiko mazdaug toks misinuka galioja?:) ar jam nera galiojimo?

  4. Marija parašė:

    Sveiki, o riešutus išimti iš orkaitės, kai kepame vaisius, ar kartu dar pakepti?

  5. Paulina parašė:

    Dėkoju Beatai už šį receptą, kuriuo kažkaip pavyko nustebinti net ir gurmanais besivadinančius prancūzus 🙂

  6. Indrė parašė:

    Kokius džiovintus vaisius rekomenduojate naudoti?

Palikite komentarą

26097


Mūsų draugai:
Visos teisės priklauso Beatai Nicholson. | Pagaminta beLEDO.