8241
Beatos virtuvė

Svaigios figos šokolade

(8)

Svaigios, aromatingos, sultingos figos su šokoladu. Tiks ir patiems pasigardžiuoti, ir dovanoti bet kokia proga suaugusiems.

Reikės:
  • 10–12 vnt. džiovintų figų
  • migdolų, tiek kiek figų
  • 1 apelsino
  • 200 g šokolado „Beatos virtuvė riešutinis“
  • 150 ml brendžio
  • 10 g sviesto
  • 1 šaukšto aliejaus

Panašus receptas yra ir mano „Kepinių knygoje“, o vietoj figų drąsiai galite eksperimentuoti ir su džiovintomis slyvomis, bus nė kiek neprasčiau. Tik slyvoms reikia trumpiau mirkti…

  1. Brendį sumaišome su apelsino sultimis bei sutarkuota jo žievele.
  2. Figas sumetame į stiklainį ir užpilame brendžiu su apelsino sultimis.  Skystis neturi apsemti visų figų. Tokį stiklainį dedame į šaldytuvą. Jį reikia vis pavartyti, kad visos figos paragautų brendžio ir jį sugertų. Brendžio turi likti vis mažiau, o figos turi suminkštėti ir išsipūsti. Jei skysčio visai nebelieka – šiek tiek įpilkime papildomai. Idealu pamirkyti figas bent kelias dienas ar savaitę.
  3. Išmirkusių figų galiukus šiek tiek įpjauname ir įkišame po migdolą. Galima dėti ir kelis riešutus.
  4. Dubenyje, įstatytame į verdantį vandenį, išlydome riešutinį šokoladą. Šokoladą suskystiname įmetę sviesto ir įpylę aliejaus. Jei naudojate nesaldintą šokoladą – reikėtų į jį įdėti šiek tiek cukraus.
  5. Greitai į lydytą šokoladą nardiname po vieną figą, laikydami už uodegėlės, ir dedame ant kepimo popieriaus, kad sustingtų.
Print Friendly, PDF & Email

ĮVERTINKITE
1 riestainis2 riestainiai3 riestainiai4 riestainiai5 riestainiai (1 balsai, vidurkis: 5,00 iš 5)
Loading...
Dalinkis:
Komentarai (8)
Komentarai
  1. Raganaruta parašė:

    Labai skanu, puiki dovanos ideja 🙂 Atrodo fantanstiškai – dariau tirštą šokoladą ir jo pridėjau daug, atrodo puikiai!

  2. Roberta parašė:

    Sveiki, niekur nerandu pirkti nuluptu migdolu. Kur rasti? 🙂 Aciu

  3. D. parašė:

    Išbandžiau, nežinau, atrodė nuostabi idėja, bet kažkaip paragavus nesužavėjo… galvoju, gal reikėjo į šokoladą įdėti cukraus, nes naudojau tikrą juodą šokoladą, o jis kartokas.

  4. Erika parašė:

    Nusilupti migdolus, kad butu be odeles tikrai nesunku. Bandziau ne karta. Reikia uzpilti verdanciu vandeniu, palaikyti keleta min. Tada isemus is vandens pasauti juos i 180C orkaite keletui minuciu. Isemus is orkaites ispilti ant svaraus ranksluoscio ir uzdengus kitu ranksluosciu patrinti, pavolioti su delnais ir viskas puikiai ir svariai nusilupa. Nezinau tik ar aiskiai parasiau 🙂

  5. ligita parašė:

    dariau sias figas, labai skanu,aciu uz receptuka

  6. ligita parašė:

    ir as dariau su nenuluptais migdolais 🙂

  7. Indre parašė:

    gaminau kaledoms, labai labai patiko ir man ir visiems ragavusiems. Naudojau roma vietoj brendzio.

Palikite komentarą



Mūsų draugai:
Visos teisės priklauso Beatai Nicholson. | Pagaminta beLEDO.