8241
Beatos virtuvė

Arbata su prieskoniais

(27)
Reikės:
  • 50-100 g juodosios arbatos
  • 1 apelsino
  • kelių cinamono lazdelių
  • kelių rozmarino šakelių

Kaip paruošti:

  1. Švariai po karštu vandeniu nuplauname apelsiną ir daržovių skustuku nulupame jo žievelę. Žieveles kuo smulkiau sukapojame peiliu ir subėrę į skardą pašauname į 120-130 laipsnių karščio orkaitę geram pusvalandžiui. Vis patikriname, kad žievelės nesudegtų.
  2. Sudžiūvusias žieveles sumaišome su arbatžolėmis.
  3. Grūstuvėje pasmulkiname cinamono lazdeles (galima jas pakapoti ir peiliu ar mėsos plaktuku). Cinamono gabaliukai turi būti panašaus dydžio kaip arbatžolės. Juos taip pat sumaišome su arbatžolėmis.
  4. Nuskabome rozmarino lapelius nuo šakelių, beriame į arbatos mišinį ir dar kartą viską sumaišome.
  5. Paruoštą arbatą supilame į dovanų maišelį ar dėžutę.
Print Friendly, PDF & Email

ĮVERTINKITE
1 riestainis2 riestainiai3 riestainiai4 riestainiai5 riestainiai (1 balsai, vidurkis: 4,00 iš 5)
Loading...
Dalinkis:
Komentarai (27)
Komentarai
  1. Vaiva parašė:

    Is kur sakykit gavote permatoma dovanini maiseli arbatai?

  2. aleja parašė:

    labai patiko si ideja, taip paprasta, bet nekasdieniska 🙂 ACIU

  3. Katriu parašė:

    visiškai visiškai super, ką tik pasidariau, nesitikėjau tokio paprasto ir puikaus rezultato…

  4. lina parašė:

    tikrai, buvo didziausias klausimas, kur rasti tu maiseliu 🙂 utenoje pas mus nieko nera 🙂 reikes nueiti i skonis ir kvapas parduotuve, gal ten gausim, o tada jau gaminsim dovanas 🙂 aciu labai!!! 🙂

  5. Rasa parašė:

    Norėjau pasiteirauti, ar galima cinamoną pakeisti imbiero šaknies džiovintais gabaliukais?

  6. Donata parašė:

    O as tai maisysiu zaliaja arbata su citrinu zievelem, migdolu drozlem ir sokolado trupineliais 🙂 Bus sauni dovana draugei 🙂

  7. K parašė:

    Sveiki! Išbandžiau – gavosi puiki, prieskoninga arbata. Kadangi planuoju jos padovanoti šeimynos nariams ir draugams, norisi kuo gražiau supakuoti. Gal galėtumėte parekomenduoti, kaip tai padaryti pačiai, arba kur nusipirkti celofaninių ar kitos medžiagos maišelių arbatai ir sausainiams pakuoti? Didelis ačiū iš anksto! : )

  8. Ausra parašė:

    Kur galima rasti rozmarino sakeliu?

  9. Ina parašė:

    Dariau sia paprastai ir lengvai padaroma arbatele. Tiesa neragavau, nes dovanojau, bet sake,kad tikrai skani 🙂 As dar kokoso drozliu idejau. Aciu, Beata uz visas idomias idejas 🙂

  10. Simona parašė:

    O ar butinas rozmarinas?

  11. Emiliux parašė:

    Labuka, as katik dariau man ryt muge. Labai skani! 🙂 As nedejau rozmarinu. Dejau dziovintu abrikosu, dziovintu obuoliu. Ir man visai skaniai gavosi! 🙂

  12. Lina parašė:

    Sveiki. Norėčiau paklausti, ar galima būtų dėti citrinos žievelę ir truputį imbiero, vietoje apelsino žievelės ir rozmarino?

  13. Rasa parašė:

    Sveiki, gelbėkit, niekur nerandu pirkti permatomų maišelių arbatai, gal kur matėte?

    • Beata Nicholson parašė:

      Miela Rasa, bandykite ieškoti ‘Senukuose’ ar pramoninių prekių parduotuvėse, kancialiarinėje parduotuvėje savo mieste. Gal ir rasite. Kancialiarinėse tikrai turėtų būti visokio dydžio…Sekmės

  14. Ligita parašė:

    Netyčia vietoj rozmarino nusipirkau raudonėlių (nežinau, kaip čia apsižioplinau.. 🙁 ) . Ar tiktų, jei dėčiau juos?

  15. Evelina parašė:

    sveiki 🙂
    sumaišius ir paruošus arbatą iš prieš priemonių, kiek nurodėtę (tarkim, juodos arbatos imta 100g), kiek tokių maišelių gaunasi?

  16. Dominyka parašė:

    Kaip manote, kiek ilgai galima laikyti tokią arbatą? Man nerimą kelią dedami žali rozmarino lapeliai… Ar jie nesuvysta, nepradeda pelyt ar dar kas nors darytis? O gal tiesiog gražiai sudžiūva ir šią arbatą maišely galima laikyti kelis mėnesius ir ilgiau?

Palikite komentarą



Mūsų draugai:
Visos teisės priklauso Beatai Nicholson. | Pagaminta beLEDO.