8241
Beatos virtuvė

Bėgam į braškes

(3)

Aš dar tik vieną užėjimą braškių išviriau, jau tiesiog jaučiu, kaip jos baigiasi visur, man tiesiog baisu ir panika apima. Bet, aišku, bus kitų uogų, taigi giliai kvėpuojam ir nesinervinam.

Uogos yra geriausias vasaros ir maistas ir desertas. Mes visi įpratę jas susimaišyti su cukrumi, pienu ar kefyru, bet tai kiek galima?

Aš manau, kad braškės ir kitos uogos visada visada gražu, o kadangi dar tęsiasi Wimbledonas, tai dar pagerbkime braškes. Braškės Anglijoje visada tradiciškai ir per Winbledoną valgomos su grietinėle. Braškė ir grietinėlė – paprasta ir aišku. Man bet kokia braškė yra pati savaime graži, ją, aišku, galima pamerkti ir į šokoladą, ir į baltą desertinį vyną, ir į balzaminį actą, ir į kondensuotą pieną…

Yra aibė tortų ir desertų, ir variantų, ką galima padaryti iš uogų, bet aš dabar siūlau vieną pamatinį dalyką – tokius a la sausaininius salsvus trupinius, kurie pasidaro iš avižų, grikių  dribsnių ir migdolų. Taigi tiks ir netoleruojantiems gliuteno. Dėl grikių dribsnių – jie suteikia tokio kietumo, traškumo ir riešutiškumo, bet jei jų nerasite, tai keiskite miltais. Tada trupiniai bus labiau sausainiški.

Trupiniai visiems atvejams1_Beatos virtuvė

Šitie trupiniai yra visų uogų draugai. Iš tiesų, užtenka tik vieno šaukšto ir viskas – visai kita uogų dimensija, o jei dar susluoksniuosite viską į gražias taures… Vualia.

Braškių, grietinėlės ir jogurto bet riešutinių trupinių sluoksniuotinis4_Beatos virtuvė

Dabar apie grietinėlę. Pas mus su grietinėle yra tokia bėda, kad ji gana skysta, ir būtinai ją plakti reikia šaltą. Vien tik grietinėlė skanu, bet trūksta kažko tokio, o vien tik jogurtas truputį per kūdai ir trūksta pilnumo ir sotumo. Išeitis: natūralų jogurtą maišyti su plakta grietinėle pusiau.

Print Friendly
Dalinkis:
Komentarai (3)
Komentarai
  1. Rama parašė:

    Mmmmmm, kaip graziai atrodo! Ir tikiu, kad labai skanu. Reiks isbandyt kol dar braskiu yra 🙂

  2. Indraja parašė:

    O, puiki mintis, reiks ir man pabandyt pasluoksniuot! Nes kaip tik panašius „trupinius visiem gyvenimo atvejam“ mūsų šeima naudoja vietoj sausų pusryčių. Mes imam pilno grūdo avižinius džibsnius, miežinius, kvietinius spelta dribsnius, kartais truputį sezamo ir nemažai sėlenų, ištirpdom porą šaukštų cukraus, apvoliojame jame dribsnius ir gaunas labai neblogas dalykas 🙂

  3. kristina parašė:

    Begam jau daryti ir mes kol dar braskiu yra 🙂

Palikite komentarą

Taip pat skaitykite:


Mūsų draugai:
Visos teisės priklauso Beatai Nicholson. | Pagaminta beLEDO.