Spausdinti

 

Porcijos
8 asm.
Kepimo, virimo laikas
30 min.

Tešlai reikės:

400 g kvietinių miltų
300 g pilno grūdo miltų
pieno
1 šaukštelio druskos
1 šaukšto cukraus
300-350 ml vandens
30 g šviežių mielių arba pakelio sausų mielių (7 g)
2-3 kiaušinių

Įdarui reikės:

aliejaus ar sviesto kepimui
1 vidutinio dydžio kopūsto
2 morkų
pusės šaukštelio kario miltelių
1 šaukšto kmynų
400 g grietinės
Kaip gaminti?
Reklama
38285

Gaminimas

Gaminame tešlą:

1

Pasimatuojame miltus ir įberiame kupiną šaukštelį druskos.

2

Mieles apiberiame cukrumi ir šiek tiek pamaišome, kad mielės suskystėtų. Supilame kambario temperatūros vandenį ir gerai išmaišome, kad mielės tolygiai pasiskirstytų.

3

Vandenį su mielėmis supilame į dubenį su miltais ir viską išmaišome šaukštu. Tešla turi būti pakankamai šlapia. Jei matote, kad lieka sausų miltų gumulėlių – įpilkite dar šiek tiek vandens. Svarbu nepadauginti miltų, kad iškepęs pyragas nebūtų per sausas.

Reklama
41011
4

Užmaišytą tešlą pastatome šiltai, kad pakiltų. Laukiame apie 1,5 valandos. O kol tešla pučiasi – pasiruošiame įdarą.

5

Skardą išklojame kepimo popieriumi ar pabarstome miltais.

6

Prieš formuojant pyragą suvilgome rankas aliejumi, kad tešla nekibtų ir nereikėtų daug miltų. Verčiame tešlą ant skardos ir spausdami delnais bei pirštais ištempiame ją per visą skardos plotą. Tešlos lakštas turėtų būti apie 1,5 cm storio.

Gaminame įdarą:

1

Susmulkiname šiaudeliais pusę galvos didesnio ar visą mažesnio kopūsto galvą ir suberiame į dubenį.

2

Nuskutame ir šiaudeliais ar smulkiais gabaliukais supjaustome morkas.

3

Smulkintus kopūstus ir morkas patroškiname gilioje keptuvėje įkaitusiame aliejuje ar svieste apie 10 minučių, kad jie suminkštėtų. Troškinamas daržoves paskaniname šaukštu kmynų ir kario milteliais. Šiek tiek pasūdome ir pabarstome pipirais. Gerai išmaišome, kad prieskoniai tolygiai pasiskirstytų.

Reklama
41011
4

Dubenėlyje lengvai šakute išplakame kiaušinius ir sumaišome juos su grietine, šiek tiek paskaniname pipirais.

5

Troškintas daržoves tolygiai paskirstome ant skardoje esančio tešlos lakšto, o ant kopūstų supilame kiaušinių ir grietinės plakinį. Šaukštu lengvai palyginame pyrago paviršių.

6

Pyragas keps 30 minučių, 200 laipsnių karščio orkaitėje.

Ingredientai
Beata
Receptą sugalvojo
Beata Nicholson
Čia rasite šimtus receptų, kuriuos rašiau iš savo virtuvės, bus ir tokių, kurie pasirodė žurnale, mano TV laidose ar socialiniuose tinkluose. Čia mano online namai – sveiki atvykę!
Daugiau autorės receptų
Reklama
41003
Komentarai
  1. Kam reikalingas prie tešlos ingridientų esantis pienas?
    ar būtina naudoti pilno grūdo miltus? gal galima tešlą ruošti iš 700g kvietinių miltų?
    Dėkui 🙂

  2. Ačiū Beatą už tobulą rudenišką kopūstų pyragą. Šiandien šeimai iškepiau, sudorojom, kimšom net nekalbėdami 🙂 Įdėjau į kopūstus dar ir rūkytos šoninės, skonis tobulas, neįmanoma buvo sustoti valgyti. Labai patiko, kad pasiūlėte įdėti kario prieskonių ir kmybų-tai pyragą padarė dar labiau rytietišką ir aromatingą. O pilno grūdo miltai, padą padarė kaip skanios duonos. Žodzžiu, neįtikėtinai gardūs pietūs buvo jūsų Beata dėka. O iš likusio kopūsto prie pyrago išviriau sriubos…žodžiu pilvams buvo tikras rojus. Dar kartą AČIŪŪŪŪŪŪ Beata už receptą.

  3. Beata, recepte nurodote, kad tešlai reikia ir pieno, ir kiaušinių, tačiau tešlos gaminimo eigoje šie produktai jau neminimi … 🙂 Tiesa, kiaušinius nurodote plakti įdarui, tai čia gal tie patys kiaušiniai? 🙂 Tik štai pienas tai ir lieka nepanaudotas …

  4. Pavyko puikiai, ačiū Beatai už receptą 😉 Kitą kepimą bandysiu dėti ko nors mėsiško į šį pygarą 🙂

  5. O tai kam irasyti i naudojamus ingridientus piena, jei jus jo nenaudojate? Jei vandeni galima pakeisti pienu, tuomet tai reiketu nurodyti prie vandens kiekio. As gamindama pirma karta visada tiksliai laikausi recepto, o tik po to koreguoju, jei man kazkas nepatiko.
    Ar 7 gr sausu mieliu neatitinka 21 gr svieziu? Turiu tik sausu, tikiuosi pavyks puikiai.

  6. Negaliu sakyti, kad nepavyko, bet skonis mane nuvylė… Dariau 2/3 dydžio ir kažin ar dviese su vyru įveiksim… Gal koks sultinukas padės…

  7. Man labai patiko pyrago padas, tai toks nebrangus variantas. Galima ir koki nors saldų pyraga iskepti.

  8. Kepiau ne kartą, bet tešlą darau iš pusės nurodyto kiekio produktų, o kopūstų sluoksnio nemažinu:) tik va dar grietinės dedu mažiau. Kepant pirmą kartą tešlos pasirodė gerokai per daug, o kiaušiniai su grietine nubėgo nuo kraštų, tai kitus kartus mažinau:) Dar ant viršaus fermentinio sūrio pabarstau, skanu!

Rašyti komentarą