Spausdinti

Tradiciniai itališki sausainiai, kuriuose nėra jokių riebalų. Jie labai ilgai laikosi, yra saldūs ir traškūs. Tradiciškai tokie sausainiai buvo mirkomi į saldų vyną. Dabar juos aptiksite daugelyje kavinių, kurios verda kavą išsinešti. Man labiausiai patinka tai, kad jie be galo ilgai laikosi. Svarbu tik juos tinkamai išdžiovinti, todėl jie kepami ir džiovinami gana ilgai. Nors galite palikti ir nevisiškai išdžiūvusius, jie tiesiog bus minkštesni. Priklausomai nuo kiaušinių, gali pasirodyti, kad trūksta miltų, tai jų įdėkite daugiau. Bet tešla neturi būti labai sausa, viskas turi sulipti ir kepant jie pradės bėgti, skystėti. Neišsigąskite – kepdami sutvirtės… Ir kepame juos dviem etapais. Pirmas, kai kepame visą kepalą tešlos, po to išimame jį ir supjaustome riekelėmis, o toliau kepame jau žemesnėje temperatūroje.

Džiūvėsėliniai sausainiai a la cantucci

0
komentarai
23
Porcijos
10 asm.

Reikės:

250 - 300 g miltų
100 g cukraus
1 šaukštelio kepimo miltelių
2 nedidelių kiaušinių arba 1 didelio
100 g riešutų
Saujos džiovintų abrikosų
Saujos razinų
Tarkuotos citrinos žievelės (nebūtinai)
Kaip gaminti?
Reklama
38285

Gaminimas

1

Įsijunkite orkaitę 180 C, tegul kaista, nes tešlą sumaišysite netrukus. Tiesa, dar skardą pasiruoškite ir ją ištieskite kepimo popieriumi.

2

Miltus persijokite su kepimo milteliais ir sumaišykite su cukrumi, kiaušinius lengvai paplakite.

3

Riešutus ir vaisius pasiruoškite kitame dubenyje kartu su tarkuota citrinos žievele. Riešutų ir džiovintų vaisių nepjaustykite, tegul būna dideli, paskui, kai jau juos iškeptus pjaustysite, tai ir patys susismulkins.

Reklama
41011
4

Ir dabar jau viskas bus labai greitai – į miltus supilkite kiaušinius ir šaukštu sumaišykite. Gali atrodyti, kad niekas nesulips, bet sulips, nebijokite. Jei tešla visai nelimpa, įdėkite truputį dar kiaušinio arba šaukštelį vandens.

5

Kai sumaišysite ir viskas maždaug atrodys kaip tešlos gabalas, dėkite visus priedus ir dar kartą pamaišykite, jau sunkiai maišysis, bet viskas sulips į krūvą. Tešla turi būti kietoka – nors ir lips prie rankų, bet tik truputį, nes jei per minkšta, tai pasileis viskas ir nebus tinkama, o toks paplotėlis išeis.

6

Dabar jau reikėtų rankomis darbuotis. Iš tešlos padarykite dvi didesnes arba tris–keturias mažesnes dešras, pailgas ir truputį plokščias. Dėkite į kepimo skardą. Palikite vietos tarp jų. Taigi, arba viena didelė, arba dvi mažesnės skardos turėtų būti.

7

Šaukite į orkaitę ir kepkite apie pusvalandį. Jie turi būti parudę, bet nesudegę ir padžiūvę. Praktiškai jau beveik iškepę, bet dar minkšti.

8

Leiskite truputį atvėsti. Jei leisite atvėsti, tai daug lengviau pavyks supjaustyti juos. Pjaustykite kaip tik norite – plonai, storai, skersai, tiesiai, didelius, mažus gabalėlius – kaip norite.

9

Tada paguldykite juos ant skardos ir, sumažinę orkaitės kaitrą iki 150C, grąžinkite juos į orkaitę galutinai sudžiūti.

Ingredientai
Beata
Receptą sugalvojo
Beata Nicholson
Čia rasite šimtus receptų, kuriuos rašiau iš savo virtuvės, bus ir tokių, kurie pasirodė žurnale, mano TV laidose ar socialiniuose tinkluose. Čia mano online namai – sveiki atvykę!
Daugiau autorės receptų
Reklama
41003
Komentarai
  1. per tv3 per jusu laida buvo vienoks biscoti receptas, nlb man gavosi, be skonio, db kepu pagal knyga, o kita karta pagal interneto svetaine 🙂 tai cia kap suprantu, kaip pats sugalvoji, tiek visko ir dedi, nes visi trys receptai Beatos skirtingi, nors gaminamas tas pats a la cantucci 🙂

  2. l
    ka tik pasigaminau labai skanus gavosi tik truputi jauciasi kepimo milteliai dariau tiksliai pagal recepta.gal kita karta maziau deti?

  3. Pries Pora Menesių Per TV3 Rodė Jūsų Laidą Apie Kyšlorena. Bet Niekaip Neradome Recepto. Visa Laika Stebėjau TV3 Play Kad Pagaminciau Ir Nelabai Gavosi 😉 Gal Galetumėte Įrašyti Į Svetainę Kyšloreno Recptą? Labai Išanksto Ačiū 🙂

  4. kiek as gaminau pyragu pagal Beatos knyga tai niekur nedejau kepimo milteliu ir viskas gavosi puikiai, ir iskilo, pagal mane ji juos deda -reikia ar nereikia.

  5. Ka tik issikepem, tai labai skanus gavosi. Kepimo milteliu nesijaucia, tik razinos siek tiek per daug apskrudo 🙂

  6. ka tik is orkaites, kepiau dvieju rusiu – su migdolais bei su razinomis ir dziovintomis slyvomis. Gavosi puikiai, tikrai labai labai skanu, paprasta ir greita;)

  7. Jau kelinti metai kiekvieną žiemą jų prisikepu. Daug. Kiek kartų kepi, tiek kartų vis kitokie išeina. 🙂 Bet niekada tiksliai ir nebandau pakartoti. Čia panašiai kaip su blynais – svarbu principas. O paskui jau galima žaisti ir džiazuoti. Kam nepatinka džiovinti vaisiai ar riešutai, fantastiškas variantas – su juodojo šokolado gabaliukais. Nors man labiausiai patinka, kai primaišai migdolų, džiovintų spanguolių ir migdolų. Jei norisi kažko pikantiško, galit pamėginti su rausvaisiais pipirais. Iš prieskonių – paprastai dedu vanilės ir cinamono. Tik miltus reikia imti gerus, „pyraginius” (pvz., „Karališkus”).

  8. Laukiu nesulaukiu, kada ragausim, nes dabar jau paskutinis džiovinimo etapas ir bus baigti šie gardžiai kvepiantys sausainukai 🙂 Ačiū už gerą idėją !!!!!

  9. Sveiki,

    viska dariau pagal recepta, bet cantucci man gavosi labai labai kieti, tokie akmeninia. Net dantis galima issilauzti 🙂 kaip suprantu taip neturetu gautis? gal per daug miltu dejau? galetumete pakonsultuoti? Buciau dekinga:)

  10. Sie sausainiai mano gyvenimo atradimas.kepiau juos visiems ir visom progom labai daug kartu 🙂
    Aciu uz si puiku recepta. Per laika pastebejau, kad kuo maziau miltu tuo sausainukai trapesni. Tad as dedu apie 200 g. Puikiai tinka pilno grudo. Gaunasi bemaz sveikuoliski.

  11. Sveiki,
    Ačiū už receptą, atrodo skaniai, labai noriu pabandyti. Til gal galėtumėte rekomemduoti, kiek laiko laikyti orkaitėje jau supjaustytus, t. y. 150 C temperatūroje? Ačiū

Rašyti komentarą