Spausdinti

Jau antradienį Užgavėnės! Pasiraitojame rankoves ir pradedam minkyti minkštutėlę mielinę tešlą su daug sviesto ir kiaušinių. Ji puikiai iškyla ir virsta dangišku, gardžiai kvepiančiu spurgos debesėliu, kurio viduje plikytas kremas…. Nors aišku, galima ir uogienę į vidų dėti.

Mielinės spurgos su plikytu kremu

0
komentarai
11
Porcijos
20 asm.

Spurgoms:

500 g kvietinių miltų
120 ml pieno
7 g sausų mielių
10 g druskos
60 g cukraus
4 kiaušiniai
130 g sviesto

Plikytam kremui:

500 ml pieno
1 šaukštelis vanilės ektrakto
1 kiaušinis
4 kiaušinio tryniai
100 g cukraus
50 g krakmolo
Druskos
80 g sviesto
Kaip gaminti?
Reklama
38285

Gaminimas

Gaminame tešlą ir verdame spurgas:

1

Į kombaino dubenį suberiame miltus, mieles, cukrų ir druską. Į vos pašildytą pieną mušame kiaušinius, juos lengvai išplakame. Įjungiame kombainą su kabliu ir šiam besisukant supilame skystus ingredientus. Užmaišome blizgią, elastingą ir gana lipnią tešlą.

2

Kombainui tebesisukunat, po nedidelį gabalėlį sudedame į tešlą kambario temperatūros sviestą. Išminkome, kol viskas susijungs į vientisą tešlą.

3

Tešlą perkeliame į aliejumi pateptą erdvų dubenį, jį uždengiame maistine plėvele ir statome pakilti į šaldytuvą pernakt. Galima būtų kildinti ir kambario temperatūroje, bet tuomet tešla bus labai labai minkšta ir sunkiai formuojama.

Reklama
41011
4

Pakilusią tešlą padalijame į 20-24 vienodo dydžio rutuliukus, juos patupdome ant kvadratėliais supjaustyto kepimo popieriausu skiaučių (taip paskui bus lengviau perkelti spurgas į aliejų). Uždengiame plėvele ir leidžiame pakilt dar 45-60 minučių, kol pasipūs.

5

Plačioje keptuvėje įkaitiname aliejų. Jo turėtų būti apie 4-5 cm sluoksnis. Į įkaitintą aliejų dedame po 4 spurgas su visu kepimo popieriumi (po kelių sekundžių jis labai lengvai atsiklijuos ir bus galima išimti žnyplėmis). Verdame spurgas apie 4 minutes, pusei laiko praėjus jas apverčiame. Iškepusias spurgas perkeliame ant grotelių ar virtuviniu popieriumi ištiestos lėkštės, kad sugertų aliejaus perteklių. Atvėsusias spurgas pripildome plikytu kremu ar uogiene.

Verdame plikytą kremą:

1

Į puodą supilame pieną ir vanilę, užkaičiame.

2

Dubenyje išmaišome kiaušinį, trynius, cukrų ir krakmolą. Šluotele plakame, kol masė pabals, taps puresnė.

3

Užvirusį pieną plona srovele ir pamažu vis maišant supilame į kiaušinių dubenį. Gautą masę sugrąžiname į puodą. Puodą statome ant lengvos kaitros ir vis maišome, kol kremas sutrištės, apie 3-4 minutes.

Reklama
41011
4

Perpilame kremą į švarų dubenį. Į jį dedame nedideliais gabalėliais supjaustytą sviestą ir įmaišome konditerine šluotele. Pagamintą kremą uždengiame maistine plėvele taip, kad lietųsi su paviršiumi, ir padedame šaltai, kad pilnai atvėstų.

Ingredientai
Beata
Receptą sugalvojo
Beata Nicholson
Čia rasite šimtus receptų, kuriuos rašiau iš savo virtuvės, bus ir tokių, kurie pasirodė žurnale, mano TV laidose ar socialiniuose tinkluose. Čia mano online namai – sveiki atvykę!
Daugiau autorės receptų
Reklama
41003
Komentarai
  1. Kiek sviesto reikėtų dėti į plikytą kremą? Recepte nurodyta jį įmaišyti, bet kiekis nėra aiškus 🙂

  2. Prie kremo gaminimo rašėte, jog paskitiniu punktu reikia sudėti sviestą, tik nepažymėta kiek ..

  3. Kremas gan lengvai paruosiamas. Ar jis savo konsistencija butu tinkamas tortui, pvz.Napoleonui pertepti?

Rašyti komentarą