Spausdinti

Koks gi žiemos švenčių laukimas be namus užliejančio imbierinių sausainių ar meduolinių kepinių aromato? Tad kviečiame nors kartą į kepinius įmaišyti specialiai Kalėdoms SANTA MARIA sukurtus meduolių prieskonius su apelsinais. Esame tikros – iškart juos įsimylėsite! Aukščiausios kokybės cinamonas, imbieras, gvazdikėliai, kardamonas ir net apelsinų aromatas – tobula prieskonių kompanija šventiniams kepiniams. Beje, šis naujasis SANTA MARIA prieskonių mišinys tikrai patiks ir vaikams.

Meduoliniai keksiukai su cinamoninio kremo kepurėmis

0
komentarai
6
Porcijos
12 asm.

Keksiukams:

270 g kvietinių miltų
2 šaukštelių kepimo miltelių
1 šaukštelio geriamosios sodos
1 pakuotės SANTA MARIA meduolių prieskonių su apelsinais
1 šaukštelio druskos
200 g minkšto sviesto
120 g pieno
170 g rudojo cukraus
2 kiaušinių

Kremui:

120 g minkšto sviesto
50–60 g miltelinio cukraus
2 šaukštelių SANTA MARIA cinamono
100 g grietinėlės
100 g maskarponės
200 g kreminio sūrio
žiupsnio druskos
Kaip gaminti?
Reklama
38285

Gaminimas

Kepame keksiukus:

1

Elektriniu plaktuvu sviestą išplakame su cukrumi. Po vieną mušame kambario temperatūros kiaušinius ir plakame, kol viskas virs baltu puriu kremu.

2

Atskirame inde sumaišome miltus, sodą, kepimo miltelius, druską ir SANTA MARIA meduolių prieskonius su apelsinais. Į dubenį su sviestu įsijojame pusę kiekio pasiruošto miltų mišinio, supilame pusę pieno ir išmaišome. Tą patį pakartojame darkart. Tešlą maišome, kol neliks sausų miltų ruožų.

3

Išdalijame tešlą į formeles ir kepame 180 ℃ orkaitėje 30–35 minutes. Iš nurodyto kiekio išeis apie 12 nemenkų keksiukų. Prieš išimdami iš orkaitės mediniu pagaliuku patikriname, ar iškepė vidurys. Paliekame atvėsti.

Reklama
41011

Plakame kremą:

1

Kambario temperatūros sviestą, SANTA MARIA cinamoną, miltelinį cukrų ir žiupsnelį druskos išplakame elektriniu plaktuvu iki purumo. Ten pat sudedame kambario temperatūros maskarponę bei kreminį sūrį ir vėl viską išplakame. Atskirame inde iki purumo išplakame šaltą grietinėlę ir švelniai, silikonine mentele ją įmaišome į maskarponės kremą. Paruoštą kremą laikome vėsiai, kol prireiks dekoruoti keksiukų viršūnėles.

Ingredientai
Patarimas

Su šiuo SANTA MARIA prieskonių mišiniu siūlome išsikepti meduolinių keksiukų. Drėgni, pilni skaniausių aromatų, cinamoninio kremo kepurėmis pasipuošę pyragaičiai yra netikėtas šventinis kepinys. Išsikepėme ir pačios nustebome, kad taip paprastai galima pasiekti tokį tobulą rezultatą!

Beata
Receptą sugalvojo
Beata Nicholson
Čia rasite šimtus receptų, kuriuos rašiau iš savo virtuvės, bus ir tokių, kurie pasirodė žurnale, mano TV laidose ar socialiniuose tinkluose. Čia mano online namai – sveiki atvykę!
Daugiau autorės receptų
Reklama
41003
Komentarai
  1. Norėjau pasitikslinti, kokio riebumo turi būti grietinėlė ir kas yra kreminis sūris, „Filadelfija“?

  2. Sveiki, o geriamoji soda, tai čia ta paprasta soda milteliais? Ar jos nereikia nugesinti? Gal galima apsieiti vien su kepimo milteliais? :))

  3. Sveiki, nuotraukose yra uogos/uogų džemas keksiukuose bei jų papuošimuose. Tai galbūt galite pakomentuoti, kas tai būtent yra ir kaip galima pasigaminti? 🙂

Rašyti komentarą