Spausdinti

Taigi, taip ir gaminame: kepame ploną kugelį, jį atvėsiname, supjaustome ir skrudiname keptuvėje arba orkaitėje. Puiku naudoti kaip užkandį vietoj bulvyčių. 

Mūsų maisto redaktorė Ievutė dar sukūrė atskiro pagyrimo vertą padažą. Ji vegetarė, daržovių ir pyragų ekspertė, todėl šį padažą ir užmaišė su žalumynais ir varške. Būtinai būtinai pasigaminkite! 

Porcijos
20 asm.
Kepimo, virimo laikas
1 val. 30 min.

Dviems skardoms kugelio:

4,5 kg bulvių (4 kg bulvių tarkių)
2 kiaušinių
druskos, pipirų
400–450 ml pieno ar grietinėlės
raudonėlių, džiovintų krapų ar rūkytos paprikos
aliejaus pašlakstyti

Padažui:

4 agurkų
saujelės krapų
saujelės petražolių
250–400 g varškės
400 g grietinės
druskos, pipirų
70 g špinatų
0,5 citrinos sulčių
Kaip gaminti?
Reklama
38285

Gaminimas

Kepam kugelį:

1

Bulves nuskutame ir sutarkuojame bulvių tarka. Kiaušinius išplakame ir supilame į tešlą, pagardiname druska, pipirais.

2

Pieną užviriname ir supilame į tarkius.

3

Supilame tarkius į dvi dideles kepimo skardas, išklotas kepimo popieriumi, kad kugelis būtų plonas. Kepame iki 190–200 oC įkaitintoje orkaitėje apie valandą.

Reklama
41011
4

Kugeliui atvėsus nuimame popierių, padalijame kugelį pusiau ir supjaustome vienodo dydžio lazdelėmis.

5

Jas dedame į kepimo skardą, apibarstome druska, pipirais, raudonėliais, džiovintais krapais, rūkyta paprika, pašlakstome aliejumi, pamaišome, kad pasidengtų prieskoniais ir aliejumi, vėl šauname į 200 oC temperatūros orkaitę (su vėjeliu ar grilio režimu) ir kepame apie 20–25 minutes.

Gaminame padažą:

1

Gaminame padažą: agurkus nuskutame ir sutarkuojame smulkia tarka. Krapus ir petražoles smulkiai supjaustome. Sumaišome varškę su grietine, agurkais, žalumynais, druska, pipirais. Špinatus sutriname su šlakeliu vandens ir citrinų sulčių, kad išeitų tyrelė, ir ją supilame į varškę. Išmaišome viską, paragaujame, ar netrūksta citrinų sulčių.

2

Valgome kugelio traškučius mirkydami į padažą.

Ingredientai
Patarimas

Jei bulvės išskiria labai daug sulčių, jas nupilkite, kad kugelis išeitų tvirtesnis.

Beata
Receptą sugalvojo
Beata Nicholson
Čia rasite šimtus receptų, kuriuos rašiau iš savo virtuvės, bus ir tokių, kurie pasirodė žurnale, mano TV laidose ar socialiniuose tinkluose. Čia mano online namai – sveiki atvykę!
Daugiau autorės receptų
Reklama
41003
Komentarai
  1. Sveiki Beata

    Labai dziaugiuosi nuostabiais jusu receptukais.Turiu visas jusu knygas.Gyvenu Londone.

    Pagarbiai

    Grazina

Rašyti komentarą