Spausdinti

Sodri, išraiškingo skonio sriuba, kuri įtiks net ir mėsiškų barščių mėgėjams. Bulves čia labai sėkmingai pavaduoja juodieji lęšiai, o gamybos laiką trumpina ekologiškas „Maggi“ sultinys su žolelėmis

Burokėlių sriuba su juodaisiais lęšiais ir šviežiais kopūstais

0
komentarai
0
Porcijos
8 asm.

Reikės:

1 poro
2 česnako skiltelių
2 lauro lapelių
kelių šakelių čiobrelio (arba 1 šaukštelio džiovintų)
500 g šviežių burokėlių
2 vidutinio dydžio morkų
200 g smulkinto gūžinio kopūsto
2 kubelių ekologiško „Maggi“ sultinio su žolelėmis
3 šaukštų pomidorų tyrės
2 šaukštų Dižono garstyčių
1 šaukšto kadagio uogų
1 šaukštelio kmynų
100 g juodųjų lęšių
2 šaukštų obuolių acto
Druskos, juodųjų pipirų
alyvuogių aliejaus
Kaip gaminti?
Reklama
38285

Gaminimas

1

Pasiruošiame daržoves: smulkiai supjaustome kopūstą, susmulkiname porus, česnako skilteles, supjaustome morkas ir aštria tarka sutarkuojame arba tiesiog ranka su peiliu į šiaudelius supjaustome burokus. 

2

Imame didelį puodą, dedame ant ugnies ir įpylę šlakelį aliejaus, jame pakepiname porus, kol suminkštėja. Sudedame česnakus ir maišydami kepame 2 minutes. Sudedame visus prieskonius, pomidorų tyrę, garstyčias ir leidžiame viskam sušilti.

3

Supilame į puodą paruoštą ekologišką „Maggi“ sultinį su žolelėmis (sultinį pasiruošiame užvirinę 2 litro vandens ir ištirpinę jame 2 kubelius „Maggi“ sultino). Sudedame burokus, morkas, suberiame perplautus lęšius. Ant ramios ugnies verdame apie 15-20 minučių, kol lęšiai tampa minkšti. Tada sudedame supjaustytą kopūstą, obuolių actą ir paverdame dar apie 5 minutes.

Reklama
41011
4

Patiekiame pagardinę juodaisiais pipirais.

Ingredientai
Alternatyva

Ekologiškuose „Maggi“ sultiniuose nerasite konservantų, skonio ir aromato stipriklių ar kitų maiste nepageidaujamų ingredientų.

 

Beata
Beata Nicholson
Čia rasite šimtus receptų, kuriuos rašiau iš savo virtuvės, bus ir tokių, kurie pasirodė žurnale, mano TV laidose ar socialiniuose tinkluose. Čia mano online namai – sveiki atvykę!
Daugiau autorės receptų
Reklama
41003

Rašyti komentarą