Spausdinti

Ar jūs irgi, kaip ir aš, silkę ir bulvę laikote senomis geromis draugėmis, kurios kartu vaikšto nuo darželio ir mokyklos laikų? Žinokite, kad rašydama šią knygą padariau šiokių tokių atradimų: panašų skonio efektą ir valgymo malonumą galima išgauti bulves pakeitus keptais salierų gumbais. Salieras yra dar viena daržovė, kurią turėtume atrasti, pamėgti ir valgyti dažniau. Ji labai aromatinga, skani ir kupina įvairiausių vitaminų bei mikroelementų.
Taigi, lengvesnė, bet vis tiek maloniai soti „bulvė + silkė“ versija.

 

Silkė, burokėliai ir kepti salierai su kefyro ir Chalapos paprikų padažu

0
komentarai
0
Porcijos
2 asm.
Gaminimo laikas
15 min.
Kepimo, virimo laikas
20 min.

Salotoms

saujos (maždaug 25 g) gražgarsčių
150 g virtų burokėlių
180 g saliero šaknies (maždaug pusės gumbo)
druskos, pipirų
šlakelio citrinų sulčių
1 šaukštelio alyvuogių aliejaus
100 g silkės filė (maždaug 2 nedidelių juostelių)

Padažui

100 ml kefyro
8 gabaliukų marinuotų Chalapos paprikų
saujelės šviežių krapų
2 šaukštų alyvuogių aliejaus
druskos, pipirų
Kaip gaminti?
Reklama
38285

Gaminimas

1

Salierą nulupame ir supjaustome lazdelėmis – šiek tiek didesnėmis nei tradicinės skrudintos bulvytės, nes kepdamas salieras dar susitrauks. Saliero lazdeles pašlakstome aliejumi ir citrinų sultimis. Pagardiname druska ir pipirais. Suberiame į skardą ir kepame 180 °C temperatūros orkaitėje apie 20 minučių.

2

Burokėlį ir silkę supjaustome pageidaujamo dydžio gabalėliais.

3

Padažą greičiausia pagaminti viską susmulkinus maisto kombainu ar smulkintuvu, bet galima ir rankomis padirbėti, tereikia smulkiai supjaustyti krapus ir paprikas bei sumaišyti su likusiomis padažo dalimis.

Reklama
41011
4

Į lėkštę dedame gražgarstes, burokėlius, salierus ir silkę. Prieš valgydami pašlakstome padažu. Vienai porcijai naudokite du šaukštus padažo, o likusį supilkite į sandarų indą ir laikykite šaldytuve.

Ingredientai
Beata
Receptą sugalvojo
Beata Nicholson
Čia rasite šimtus receptų, kuriuos rašiau iš savo virtuvės, bus ir tokių, kurie pasirodė žurnale, mano TV laidose ar socialiniuose tinkluose. Čia mano online namai – sveiki atvykę!
Daugiau autorės receptų
Reklama
41003

Rašyti komentarą