Spausdinti

Sotus, beveik sumuštinis, atkeliavęs iš Meksikos, bet kitoks. Tinka patupdyti vištieną ar kalakutieną, bet niekas nenukentės, jei čia įsikurs ir vakarykštis kotletas. Galite dar įdėti pupelių, jei patinka vaikams. Arba netgi sumaniai paslėpti avokadą. Puikiai išsikepsite paprastoje arba sumuštinių keptuvėje. Bus sveikiau ir naudingiau mažųjų organizmams, jei rinksitės viso grūdo tortiliją, o skaniausia – su kukurūzų tortilija.

 

Vištienos ir daržovių kesadilijos

0
komentarai
6
Porcijos
2 asm.
Kepimo, virimo laikas
20 min.

Reikės:

2 tortilijų
3 šaukštų kreminio sūrelio ar kreminės varškės
1 saujos laiškinių svogūnų
kelių brokolio šakelių
0,25 raudonos paprikos
2 šaukštų konservuotų kukurūzų
150–200 g paukštienos filė
šiek tiek mocarelos ar fetos arba fermentinio sūrio
druskos, pipirų
aliejaus kepti
Kaip gaminti?
Reklama
38285

Gaminimas

1

Mėsą supjaustome kubeliais ir suberiame į keptuvę su šlakeliu įkaitinto aliejaus. Pasūdome, pagardiname pipirais ir pakepiname, kol švelniai apskrus.

2

Susmulkiname brokolius, papriką ir svogūnų laiškus.  Vieną tortilijos pusę patepame sūreliu.

3

Įkaitiname didesnę keptuvę, kurioje tilps tortilija. Dedame sūreliu pateptą tortiliją į keptuvę, užberiame daržovių, mėsos, kukurūzų, užtarkuojame ar patrupiname sūrio ir viską užklojame kita tortilija. Švelniai paspaudžiame delnu.

Reklama
41011
4

Sumažiname kaitrą, kad per greitai neapskrustų. Vienai pusei apkepus tortiliją apverčiame: tiesiog perkeliame ją ant lėkštės, iš viršaus pridėję kitą lėkštę tortiliją perdedame į antrąją lėkštę (bus apversta), tada atsargiai grąžiname atgal į keptuvę. Pakepiname, kol švelniai paskrus. 

5

Iškepusią tortiliją paliekame šiek tiek atvėsti ir supjaustome į keturias dalis.

Ingredientai
Beata
Receptą sugalvojo
Beata Nicholson
Čia rasite šimtus receptų, kuriuos rašiau iš savo virtuvės, bus ir tokių, kurie pasirodė žurnale, mano TV laidose ar socialiniuose tinkluose. Čia mano online namai – sveiki atvykę!
Daugiau autorės receptų
Reklama
41003
Komentarai
  1. Sveiki, norėjau pasiterauti, ar brokoliai, paprikos ir svogūnų laiškai nėra apkepami prieš dedant ant tortilijos? Brokoliai nebus per žali/kieti?

  2. Labai skanu, tik aš sulenkiu ir kepu orkaitėje pervėrusi dantų krapštuku. O įdarą iš viso galima interpretuoti kaip norisi. Mūsų šeima užskaito + 🙂

  3. sveiki, man kilo toksai klausimelis kaip atrodo ta kremines varskes? tai cia paprasta varske kur pakeliuose ar kazkokiatai spec varske, aciu uz atsalima.

Rašyti komentarą