Spausdinti

Atgaiva, o ne sriuba ir negailim skonio, nei čili, nei laimo, anei sojos, čia jums ne pieniška morkyčiu sriuba, šita turi palikti įspūdį.

Aštri vermišelių (noodles) sriuba su vištiena

0
komentarai
10
Porcijos
4 asm.

Reikės:

Vištienos sultinio 1,5 litro (išvirto su pvz 2 vištos šlaunelėm)
2 -3 laiškinių svogūnų
150g žalių žirnelių (šaldyti)
2 saujų špinatų (švieži arba šaldyti)
Saujos pupelių žalių šparaginių (tinka šaldytos)
1 čili pipiro arba daugiau (arba čili pipiro pastos)
2-3 šaukštų sojos padažo
2 šaukštų mirin ryžių acto (jei nėra, tiks laimo ar citrinos sultys)
3 džiovintų laimo lapai (kaffir lime leaves)
3-4 cm storo šviežio imbiero šaknies
3 skiltelių česnako
Vermišelių (lizdelis vienas arba du, priklauso nuo valgytojų kiekio)
Vištienos, iš kurios virėm sultinį
Baziliko šviežio
Kalendros šviežios dosnus pluoštas
2 žaliųjų citrinų sultys
Kaip gaminti?
Reklama
38285

Gaminimas

1

Sultinį šitam reikalui verdu šitaip: 1-2 vištos kojas užpilu šaltu vandeniu, kol užverda, ramiai palaukiam, nugriebiam putas, tada dedam svogūną, petražolių gražų kuokštą, morką supjaustytą, saliero kotą, lauro lapus, du – tris. Verdu apie 1,5 – 2val ant nedideliausios įmanomos ugnies. Nukošiam.

2

Pilam sultinį, tarkuojam imbierą, česnako skilteles, dedam nuo kaulų nuimtą ir suplėšytą ar supjaustytą vištieną.

3

Dedam džiovintus laimo lapus, jei turim, imbieras ir česnakas duoda pagrindinį toną, tada būtinai dar jungiasi čili pipiras, aš naudoju tokią sicilietišką čili pipiro pastą, bet jų visokių yra. Jei neturit pastos, tai dedam čili pipirą, supjaustytą su visom sėklom, arba be jų, jei labai bijom karščio.

Reklama
41011
4

Dedam daržoves: šparagines pupeles supjaustytas, žirnelius, leidžiam viskam 3 min maksimum pavirti.

5

Metam vermišelius, jie paprastai išverda labai greitai – vos per keletą minučių, tada jau užbaigiam reikalus – pilam sojos padažą, mirin actą, laimą gerai išgręžiam.

6

Ragaujam, galbūt dar trūksta sūrumo (jei sultinys buvo nesūdytas) ar dar laimo sulčių? Ir viską vienu rankos mostu užbaigiam, išjungiam ugnį, metam špinatus, kurie patys suvysta nuo karščio jau išjungtam puode… ir kalendros pjaustytos dosniai ir dar vieną kitą baziliko lapelį.

Ingredientai
Patarimas

Sultinį galima anksčiau pasidaryt, dabar jau sriubos darymas vyksta, labai greitai.

Alternatyva

Iš vištos kojų sultinys padorus išsiverda ir mėsos apsčiai į sriubą lieka, bet galima puikiai ir be vištos, o tik su daržovėm apsieiti, arba pvz. mesti kokių šaldytų krevečių.

Beata
Receptą sugalvojo
Beata Nicholson
Čia rasite šimtus receptų, kuriuos rašiau iš savo virtuvės, bus ir tokių, kurie pasirodė žurnale, mano TV laidose ar socialiniuose tinkluose. Čia mano online namai – sveiki atvykę!
Daugiau autorės receptų
Reklama
41003
Komentarai
  1. Labai noretusi sitos sriubos, ale Lietuvoj su prieskoniais problemos… net siutas kartais ima 🙂 Skaniai sita sriuba atrodo

  2. Hmmm… Mirin kiek ragavau tai saldi Sakė 😉 O ji būna ir rūgšti?
    Ale vistiek reiks tokią sriubytę išbandyti 🙂

  3. nu nuostabu, kad beveik pho bo recepta surashei, as jau seniai svajojau kazka panasaus i vietnamiestiska dalyka ishsivirti. Tik pho bo buna su jautiena. O jei tokia sriubą su jautiena virti, tai tiesiog dvigubai ilgiau ta mesa verda, ar ne? kokias dvi-tris valandas?

  4. Išbandžiau ir labai nustebino, tikrai gardu ir aštroka, baigiantis šiai „nuostabiai” žiemai, kaip čia buvusi:)
    Ačiū

  5. Viriau jau du kartus.Seimai labai patinka,astri, soti ir labai skani sriuba. Tiesa, neradau ne vienoj parduotuvej dziovintu laimo lapu, o ir ryziu acta pirkau toki, koks buvo, ne mirin.Bet vis tiek labai skani sriuba. Nesu megeja
    sukiotis virtuveje, bet visu draugiu ir bendradarbiu susidomejimas Beatos virtuve tiesiog privercia pabandyti ka nors naujo ir nezinomo.

  6. o jei as turiu tikros japoniskos miso pastos (zuvies sultinio ) gal tada galiu „apsieiti” ir be vistienos sultinio virimo ?

Rašyti komentarą