Spausdinti

 

 

Porcijos
8 asm.

Tešlai:

1 kg miltų
1,5 stiklinės šalto vandens
1 šaukštelio druskos
miltų kočioti

Įdarui:

700 g maltos kiaulienos sprandinės
1 poro
2 mažų cukinijų (arba 0,5 pekininio kopūsto ir kitos žalios spalvos daržovės)
400 g pievagrybių
sviesto troškinti
druskos
sojų padažo
penkių prieskonių mišinio
3 saliero lapkočių

Koldūnų padažui:

1 stiklinės vandens
0,5 stiklinės šviesaus sojų padažo
0,5 stiklinės šviesaus sojų padažo
0,25 stiklinės balzaminio acto
2 šaukštų aštrios adžikos
Kaip gaminti?
Reklama
38285

Gaminimas

Tešla:

1

Miltus dubenyje sumaišome su druska, užpilame šaltu vandeniu, įmušame kiaušinį ir gerai išminkome. Leidžiame tešlai pailsėti mažiausiai valandą ar pusdienį.

2

Iš tešlos formuojame dešrelę: suplojame apvalų blyną, viduryje nykščiais praduriame skylę lyg formuodami apvalų riestainį. Riestainį pertraukiame ir gauname ilgą tešlos dešrą.

3

Tešlos ritinėlį padalijame į nedidelius gabaliukus – galima pjauti peiliu ar tiesiog suplėšyti rankomis. Vienas gabaliukas – tešla vienam koldūnui. Visus gabalėlius pabarstome miltais.

Reklama
41011
4

Kiekvieną gabaliuką paspaudžiame iš viršaus – suformuojame pagalvėles ir vėl „pamiltuojame“.

5

Iš kiekvienos pagalvėlė kočiojame apvalų blynelį koldūnui. Kinai tradiciškai blynelį kočioja iš išorės į centrą, vis pasukdami tešlos apskritimą, kad kraštai būtų ploni, o viduryje susiformuotų storesnės tešlos pagalvėlė ir geriau laikytųsi įdaras.

6

Ant iškočiotos tešlos lakštelio dedame šaukštelį įdaro, paskui tešlos kraštus suklijuojame pasirinktu būdu.

Įdaras:

1

Smulkiai supjaustome ar sutarkuojame porą, pekininį kopūstą. Pievagrybius patroškiname svieste ir sumalame mėsmale ar virtuviniu kombainu.

2

Į dubenį su malta mėsa suverčiame smulkintas daržoves, įberiame druskos, įliejame sojų padažo, jei turime, pagardiname penkių prieskonių mišiniu ir išminkome.

Padažas:

1

Visus ingredientus sumaišome, mirkome koldūnus ir mėgaujamės procesu.

Ingredientai
Beata
Receptą sugalvojo
Beata Nicholson
Čia rasite šimtus receptų, kuriuos rašiau iš savo virtuvės, bus ir tokių, kurie pasirodė žurnale, mano TV laidose ar socialiniuose tinkluose. Čia mano online namai – sveiki atvykę!
Daugiau autorės receptų
Reklama
41003

Rašyti komentarą