Spausdinti

Šis gudrus padažas iš tikro labai paprastas, tik vienintelis įmantrumas tas, kad špinatai gerai užmaskuoti (sekliai ieškojo, bet neaptiko). Jausmas  — kaip kontrabandą per sieną gabenant, kai padažą pateikiate valgytojams. Dar labai puikiai pasitarnauja slyvos saldumui ir pilnumui. Taigi padažas greitai pagaminamas, o spagečius ar kitokią pastos rūšį išsivirti gal mokėsite. Tik svarbiausia nepervirti ir virti dideliam kiekyje pasūdyto vandens, ir viskas bus gerai. Mano sekliai slaptojo agento Špinato Bondausko nepastebėjo visai ir su linkstančiomis ausimis suvalgė.

Pomidorų padažas makaronams ala Špinatas Bondauskas

0
komentarai
5
Porcijos
4 asm.

Reikės:

1 svogūno
2 skiltelių česnako
poros šaukštų aliejaus
6 - 8 džiovintų slyvų, be kauliukų, prieš tai perlietų karštu vandeniu
0,5 šaukštelio čiobrelių
1 šaukštelio raudonėlio
druskos, pipirų
maždaug 100 ml daržovių sultinio
400 g savo sultyse konservuotų pomidorų, smulkintų, be odelių
5 saulėje džiovinti pomidorų
2 didelių saujų špinatų
Kaip gaminti?
Reklama
38285

Gaminimas

1

Svogūnus supjaustom smulkiai ir lengvai pakepinam keptuvėje su trupučiu aliejaus.

2

 Kai svogūnas minkštas ir peršviečiamas, dedame susmulkintą česnaką ir pakepinam, kad pasklistų malonus kvapas.

3

Tada dedam raudonėlį, čiobrelį, pamaišom ir dedam smulkiai supjaustytus džiovintus pomidorus bei pilam pomidorus. Aš naudoju itališkus. Įpilam daržovių sultinio ir leidžiam viskam sėkmingai paburbuliuoti.

Reklama
41011
4

Tada dedam džiovintas slyvas, prieš tai jas truputį pasmulkinę. Tegul viskas dabar gražiai kokias 10 min pasitroškina.

5

Kol troškinasi, išplaunam gerai špinatus (jei nėra šviežių, šaldyti puikiausiai tinka). Jei naudojam šviežius špinatus, tai drebiam juos į puodą ir išjungiam ugnį, nuo padažo karščio jie gražiai suvys. O jei šaldytus, tai dedam juos visus ir pakaitinam, kol ištirps.

6

Dabar išsitraukiam nepamainomą prietaisą – blenderį, arba maisto smulkintuvą, ir viską sutrinam, kad špinatai gražiai pasislėptų. Jie savo žalumu truputį papurvins spalvą, bet nieko jau čia nepadarysi.

7

 Tiesa, dar truputį druskos mestelnam, paragaujam ir dedam ant išvirtos pastos.

Ingredientai
Patarimas

Pastą išverdu ir verčiu į padažo puodą, gerai pamaišau, kad pasta gražiai apkibtų. Dar galima kokio sūrio, pvz., parmezano ar kokio kito užbarstyti. 

Beata
Receptą sugalvojo
Beata Nicholson
Čia rasite šimtus receptų, kuriuos rašiau iš savo virtuvės, bus ir tokių, kurie pasirodė žurnale, mano TV laidose ar socialiniuose tinkluose. Čia mano online namai – sveiki atvykę!
Daugiau autorės receptų
Reklama
41003
Komentarai
  1. ojojoj kaip gerai sumastyta del spinatu ir slyvu slepimo, dzniausiai daromas maistas seimynai tik parsigavus is darbo yra spageciu virimas ir tuo metu kol verda burbuliuoja suspet sumislyt koki padaza prie tu spageciu . Daznai su baltuoju padazu kokias darzoves sumakaluoju, bet kai atsirado konkurentas mano pienui – katinas Faršas, tai daznai tik tuscias pakelis pastatytas saldytuve stovi, mol ten yra pieno. Super ideja, mėgstu slyvas ir spinatus.

  2. ojojoj kaip gerai sumastyta del spinatu ir slyvu slepimo, dzniausiai daromas maistas seimynai tik parsigavus is darbo yra spageciu virimas ir tuo metu kol verda burbuliuoja suspet sumislyt koki padaza prie tu spageciu . Daznai su baltuoju padazu kokias darzoves sumakaluoju, bet kai atsirado konkurentas mano pienui – katinas Faršas, tai daznai tik tuscias pakelis pastatytas saldytuve stovi, mol ten yra pieno. Super ideja, mėgstu slyvas ir spinatus.

  3. kaip man patinka Beatos istorijos, skaitau net ne tiek patį receptą (kad ir kokie jie skanūs būtų) kiek laukiu nesulaukiu Beatos turtingų sakinių ir pavadinimų, kaip antai Špinatas Bondauskas, mano sekliai, mašina su vardu Braškė ir t.t. tiesiog fantastika 🙂

Rašyti komentarą