8241
Beatos virtuvė

Nauja knyga jau mūsų parduotuvėje ir pomidorų padažas ala Špinatas Bondauskas

(7)

Visą savaitę nebuvau bloge, tiesiog neturėjau laiko nei minutės. Taip pasitaiko kartais, kad lėkimas visu tempu vyksta. Ketvirtadienį įvyko labdaros vakarienė, paskui atlėkė gulbių pulkelis, tai labai reikėjo visą savaitgalį  plunksnas kedenti, kitaip tariant, liežuviais plakti. Gulbių pulkelis atvežė man naująją knygą, tai jau galėjau viską apžiūrėti iš arti, bet tą vienintelį egzempliorių atidaviau kitai gulbei į Ameriką skraidintis. Ta gulbė – vyno ekspertė, kurios vardu „Vilma“ pavadinta va viena prijuostė, prižadėjo man ir jums į blogą parašyti apie vyną ir gyvenimą. Tai ir vėl laukiam laukiam.

Knyga tikrai graži (kaip nekuklu, Nicholson, stokite į kampą už pagyrūnišką elgesį). Labai ačiū visiems, kas jau knygą įsigijo ir man pranešė įspūdžius. Knyga jau yra ir mūsų parduotuvėje, ir kainuoja 55 litus. Dar viena naujiena — įdiegtas PayPal atsiskaitymas kreditinėmis kortelėmis, ne tik pavedimu, kaip iki šiolei buvo.

Mūsų šaunioji pardavėja Bronė, beveik mėnesį viską siuntusi nemokamai, dabar treptelėjo koja ir pagrasino, kad daugiau nemokamai nebesiųs, nes, kaip žinia, nemokamai dirba ir už pristatymą pati mokėjo. Tai dabar mielieji, jau reikės mokėti už pristatymą 5 litus. Aš, kadangi pati esu didelė interneto pirkėja, irgi kažkaip raukydavaus dėl to pristatymo mokesčio, bet kai paskaičiuoju, kiek man laiko užtruktų nuvažiuoti į parduotuvę, mašiną parkuoti, už parkavimą mokėti, ir dar paskui auklei sumokėti, jei nenorėčiau atžalų vežtis, tai tas pristatymo mokestis jau tikrai ne toks baisus atrodo.

Taip pat mūsų Bronė sakė, kad dabar, kai jau veikia PayPal, ji tikisi iki mėnesio pabaigos viską sutvarkyti ir su visokiais vežėjais ir siuntėjais išsiaiškinti ir pradės siųsti prijuostes, pirštines ir knygas už jūrų marių, į visus tolimus ir artimus užsienius. Taigi mielieji, kurie jūroje hmm t.y. ne Lietuvoje prašau Bronės vardu dar kantrybės ir rimties, ir viskas greitai bus išspręsta ir išaiškinta jūsų naudai.

Aš penktadienį jau buvau savo moksluose, oi visokių įdomių žmonių sutikau: pradedant prabangiomis poniomis, kurios gyvena 1000 kv. metrų dvaruose ir dabar nori dvarą parduoti ir Kornavalyje įsigyti svečių namus/viešbutį ir ten jiems gaminti valgyti, baigiant, pavyzdžiui, gražia aukšta teisininke, kuri ima karjeros pauzę ir galbūt norėtų būti jau nebe teisininkė, o virėja, arba jauna linksma mergina, kuri jau dirbo privačia virėja visokiuose svečių namuose. Mokytojai/ šefai — vyrukai, rimti tokie, ir labai jau laikosi visokių taisyklių: viskas turi būti, kaip priklauso (medinis šaukštas padažui, o ne plakiklis ir pan.). Štai, pavyzdžiui, gaminom lemon merengue pie, kuris tikrai nėra mano mėgstamiausias, ir aš truputį užsiėmiau saviveikla: įdėjau daugiau citrinos, nei buvo rekomenduojama, ir mano įdaras toks išėjo labai jau ant ribos su savo skystumu — dar šiek tiek, ir būtų pralaužęs to pyrago sieną. Pavariau kaubojišku virimo stilium, kaip sakė tie mokytojai, nes visi, kas daro valgyt, kad būtų greičiau ir patogiau, yra kaubojai, ha ha ha ha.

O dabar jau nuo praėjusios savaitės noriu įdėti pomidorų padažo receptą, kuris paprastas kaip du kart du. Aš ji dažnai gaminu ir visai neseniai Austėjai rekomendavau. Aišku, subalansuota vaikam, bet patiks ir suaugusiems: padažas a la Špinatas Bondauskas.

Print Friendly, PDF & Email
Dalinkis:
Komentarai (7)
Komentarai
  1. Sypsena parašė:

    Beata, tavo humoro jausmas tiesiog nuostabus 🙂

  2. not good parašė:

    beata ! skubus klausimas konsultacijai! knygoj prie sokoladinio/kavinio torto parasyta kad reikia karameles. ar tiks rududu? nes pirmoj knygoj tiesiai sviesiais uzsimeni kad tik,o cia neribotai fantazijai(arba mazai panikai nepatyrusiai kepejai) palikta vietos :))

    • Beata Nicholson parašė:

      taip taip taip karamele yra rududu, tiks kuo puikiausiai, tik sunkiai išsimaišo, bet su mikseriu viskas pasidaro gerai, su šaukštu ilgiau, jei ne LT tai tada vadinasi karamėlė o Lietuvoje rududu,arba galite kondensuota senoviniu būdu virti vandenyje…daug valandų, bet kam tas vargas ir dujas/ elektra deginti??

  3. Giedrė parašė:

    Prisipažinsiu – į pirmąją Beatos knygą žiūrėjau skeptiškai. Ne todėl, kad ji – Beatos ir ne todėl, kad pirmoji.
    Tiesiog turėjau nekokios patirties su kulinarinėm knygom – vartytom, dovanotom, įsigytom…
    Pvz., „paimame tris krambambizus, keturias trambambolas, 3 gramus druskos, pašlakstome morkiporkija ir tuoj pat
    patiekiame“. Ir taip toliau, ir panašiai.
    Vis dėlto, kadangi knygynuose lankomės dažnokai, kartą ėmiau ir neatsispyriau 🙂 Ir kaip džiaugiuosi!
    Viskas ten, knygoj, taip šilta, jauku ir skoninga. Kiekvienas žodis – savo vietoj, neperkrauta šiaip plepalais
    bei „gudrybėm“. Dukra (pirmokė) knygą naudoja vos ne kaip kokį „orakulą“ – atverčia pasitaikiusį puslapį ir peržvelgusi įsakmiai taria: šeštadienį norėsim šito! 🙂
    Žodžiu, labai labai labai džiaugiuos, savaitgalį bėgsiu ir antrosios įsigyt! 🙂
    Ačiū Jums, Beata, ir kuo didžiausios sėkmės! 🙂

  4. ruta parašė:

    Laba diena Beata,turiu jūsų pirmąją knygą.Gaminu ir aš ir vyras.Smagu:) Bet va man iškilo toks klausimas kodėl bloge tarkim nenurodote internetinio puslapio ar knygos kur radot vieną ar kitą receptą. Juk turbūt nėra jie visi šimtu procentų jūsų sugalvoti? Ačiū ir sėkmės:)

    • Beata Nicholson parašė:

      Labai geras klausimas, Ruta, į jį negalima atsakyti paprastai, ir dviem žodžiais….Norėtumet turbūt atsakymo: nerašau, todėl kad visada diena praleidžiu prie interneto copy paste darydama kitų receptams:))) ha ha ha jei aš kur nors esu nužiūrėjusi receptą, visada parašau kad mane įkvėpė, ar iš kur yra pagrindinis receptas, bet aš paprastai gaminu tiesiog tai kas pasitaiko ypač pastaruoju metu, ir tikrai nesu nuo niekur nužiūrėjusi nieko o gaminu ir užsirašau, tuomet parašau ir viskas… net neabejoju, kad gerai pasėdėjus internete ar bibliotekoje galima rasti daug labai panašių dalykų…jei konkrečiai dėl šito padažo su špinatais, tai tikrai niekur nenužiūrėjau, bet net neabjoju, kad neišradau dviračio jei kur nors ką nors panašaus rasite butinai praneškite visada įdomu

      • ruta parašė:

        Labai ačiū Beata už atsakymą:)Bėgu į biblioteką ieškot:) ha,ha,ha.Sėkmės darbuose kurių tikrai netrūksta ir auginant vaikučius:)

Palikite komentarą

Taip pat skaitykite:


Mūsų draugai:
Visos teisės priklauso Beatai Nicholson. | Pagaminta beLEDO.