Bet tai kodėl taip būna, kad bulvinių blynų žmogus užsimanai, kaip nežinia ko, paprastai sekmadienį, kai prieš tai vyko koks nors svarbus įvykis – jubiliejus, gimtadienis, Eurovizija, ect.?????

Man taip būna… Tada aš ištraukiu pragaro mašiną, t. y., belekiek kilogramų sveriantį bulvių tarkavimo agregatą, kurį man į Londoną atitempė mano krikšto mama. Nueinu į kamarą bulvių, pasiraitoju rankoves ir visai man nė motais, kad nekenčiu aš plauti paskui tos mašinos ir šluostyti, ir vėl dėti atgal. Niekas nesvarbu – nes tų bulvinių blynų šauksmas nustelbia viską.

Aš jau kažkur pasisakiau, kad nesu didelė gerbėja iš anksto paruoštų prieskonių mišinių, bet jie tikrai nepamainomi kartais. Ypač klasikinė, juokingoji, kai kurių niekinama, o kitų garbinama vegeta… Aš čia neseniai apsipirkinėdama įsimečiau maišelį tos druskos makalynės – kucharek vadinosi. Ta vegeta, mano atveju kucharek, bulviniams blynams beveik būtina… Kaip ir keletas svogūnų, sutarkuotų į bulves… Aišku, ir be kucharek apsieiti galima puikiausiai. Druska atlieka darbą puikiai. Tik tų svogūnų nereikėtų pamiršti.

Aš atsimenu LRT kavinėj, gal ir dabar yra, bet mano laikais tai buvo toks virėjas Ramūnas, gerų akių blondinas stambiais akiniais, tylus ir patikimas, kaip sakant. Tai kartais tie jo iškepti blynai, nebeprisimenu už kiek pinigų, tikra atgaiva būdavo. Kažkada aš net Ramūno klausiau, kokia jo blynų paslaptis, tai jis sakė – svogūnai… Aišku, kiekvienas turi savo paslapčių, man tai vienintelė neįmenama ir nenugalima paslaptis – kaip suktis, kad tie blynai nepajuoduotų… Sako, įdėti citrinos rūgšties arba citrinų sulčių spustelėti, bet kažkaip ne visada suveikia…

Na, bet svarbiausia ir vienintelė bulvinių blynų paslaptis tai yra viena: gera keptuvė ir greitai suktis, t. y., negaminti šimtui žmonių iš karto, nes kol paskutiniams iškepsi, jau bulvės bus juodos…

Taigi receptas.

Tai tiek impresijų bulvinių blynų tema…

Kas turi nuomonių ir paslapčių bulvinių blynų tema – pasidalinkite…

Komentarai
  1. Nu nuo receptuko ir Jūsų patobulinimų tai seilę iki žemės nutyso :))) Net jaučiu skonį burnoj, o šiaip tai nepamenu kada juos valgiau. Įtariu mano sveikai mitybai galas :))) Nutarta, vakarienei bulvyniai blynai..nors ir daug kalorijų nakčiai, bet ai.. :))

  2. kur begyventu lietuvis, bet tu bulviniu blynu vistiek retkarciais uzsimanys.:) as visa gyvenima i tarkius, kad nejuostu, dedu truputi vitamino C(miltukai arba tabletes,sutrintos, ir saukstu vandens atskiesta), kas be ko svoguna tarkuoti su bulvimis irgi butina( ir skonis ir spalva nuo jo grazeja), na o i padaza miltu nebutina,nes grietinele su spiguciais ir pati sutirsteja,truputi pavirus. :))

  3. …tai ir mano uzsigeidziami kartais blynai…tarkainiai – taip mano mama vadina; Ji juos ir kepa, ne as. Paslaptis yra viena, nusprendem kartu – kepant ikaitintoje keptuveje reikia suktis ! ta prasme- greituteliai vartyti, kad kuo maziau riebalu isigertu i blyna.

  4. Labas Beata. Musu visa seima labai megsta bulvinius blynus,taciau juos labai sunku kepti,nes jie labai taskosi,visa plyta apsitasko ir viskas aplinkui 🙁 gal turi koki nors patarima kaip to isvengti?

  5. Recepto lig siol nesimato, gaila. Is mano patirties bulviniu blynu tema. Kepu tik su mesos farsu ( aisku paruostu su prieskoniais), bet labai nemegstu riebiu blynu. Tai kepu ant dideles ugnies su trupuciu aliejaus keptuveje, bet trumpai, kol apskrunda abi puses, o tada perkeliu blynus i ikaitinta orkaite ir ten jie baigia kepti.

Rašyti komentarą