Spausdinti

Žinau, kad grybai savo baltymais ir visa sudėtim panašūs, tad visi jie tinkami su daržovėmis valgyti – ir ne tik su bulvėmis, o ir su morkomis, cukinijomis ir šparaginėmis pupelėmis. Tik reikėtų taip daryti, kad jie vienoje keptuvėje spėtų pabuvoti ir kartu persimaišytų. Man tos voveraitės su morkom taip patiko, ir – malonus sutapimas – aš vos prieš dieną pati sau ir Tomui dariau tokį vakarienės patiekalą, kuris dar galėtų vadintis „tiesiai iš turgelio“, nes pas vieną tetutę nusipirkau – dėmesio – jau nuvalytų voveraičių, o pas maloniąją daržovių pardavėją šparaginių pupelių, tų baltųjų… Viskas taip paprasta, kad net nežinau, ar reikia čia recepto…

Voveraitės su šparaginėmis pupelėmis

0
komentarai
3
Porcijos
4 asm.
Kepimo, virimo laikas
14 min.

Reikės:

apie litro voveraičių
poros saujų šparaginių pupelių
40–50 g sviesto
2 skiltelių česnako
krapų
druskos
pipirų
Kaip gaminti?
Reklama
38285

Gaminimas

1

Pupelėms padarom top and tail. Tai reiškia, viršūnėles ir šakneles nupjaunam, kad būtų lygios kaip kareivėliai. Užverdam vandenį, pasūdom, dedam pupeles. Verda jos truputį ilgiau nei žaliosios, sakykime kokias 7 minutes. Bet nepervirti svarbu.

2

Voveraites nuvalom, nuplaunam. Ir nusausinti gerai labai svarbu.

3

Keptuvę gerai įkaitinam, dedam sviestą ir pilam šlakelį alyvuogių liejaus, kad taip nekaistų. Dedam voveraites, nemakaluojam keptuvės, leidžiam vandeniui garuot – voveraitėm kept.

Reklama
41011
4

Česnaką supjaustom smulkiai ir dedam prie voveraičių, kepinam viską tvarkingai kokias 7 minutes, nereikia pernelyg ilgai. Druskos, pipirų, nieko čia daugiau ir nereikia. Mažiau yra daugiau.

5

Į keptuvę dedam išvirtas ir nusausintas pupeles, dar leidžiam viskam keptuvėje apsikeisti naujienomis. Pabarstome krapais ir į stalą.

Ingredientai
Beata
Beata Nicholson
Čia rasite šimtus receptų, kuriuos rašiau iš savo virtuvės, bus ir tokių, kurie pasirodė žurnale, mano TV laidose ar socialiniuose tinkluose. Čia mano online namai – sveiki atvykę!
Daugiau autorės receptų
Reklama
41003
Komentarai
  1. Nuostabus receptas, būtinai gaminsiu, nes vyras labai mėgsta ir grybus, ir pupeles (ankštinės pupelės (ne šparaginės, beje 😉 )

  2. Tiesa pasakius nesitikejau, kad bus TAIP skanu!!! puikus budas pagaminti ka tik rinktas voveraites:)

Rašyti komentarą