Spausdinti

Paplepėjus tariu – labanakt, o dabar – anonsas: šiandien kepiau varškės pyragą su meduoliniu padu ir spanguolių karūna… Žiūrėsim, kas gero bus… o gal ir ne 🙂
Pas mus sninga ir Izabelės darželis grasino, kad jei prisnigs, tai užsidarys, paskutinė diena rytoj, bet vis tiek aš turiu planų, tai ką reikės daryti? Trys centimetrai sniego ir šalyje chaosas…

Vegetariškas pupelių troškinys

0
komentarai
6
Porcijos
4 asm.

Troškiniui:

Pupelių, baltų ir raudonų
pomidorų, konservuotų savo sultyse
pasatos ar konservuotų pomidorų (nebūtinai)
svogūnų
česnako
aliejaus kepimui
morkų
pastarnokų
saldžių pipirų (ir šiaip kokių tik norisi ar turisi daržovių)

Prieskonių:

nemažai kumino
nemažai saldžios paprikos miltelių (jei yra, gali būt rūkyta)
džiovintų čiobrelių ir raudonėlių
čili pipiro šviežio arba marinuoto
šaukšto medaus
druskos, pipirų
balzamiko arba raudono vyno acto
laurų lapo
Kaip gaminti?
Reklama
38285

Gaminimas

1

Iš vakaro šaltame vandenyje pamerkiame pupeles.

2

 Iš ryto vandenį nupilame, užpilame nauju ir išverdame su 1-2 lauro lapais. Jokiu būdu nededame druskos, nes druska sukietina pupelių luobeles ir tuomet jos ilgai verda.

3

Supjaustome svogūnus ir pakepiname aliejuje.

Reklama
41011
4

Sudedame česnaką, tada salierą, morką, pastarnoką, pipirą – pakepiname ir suberiame prieskonius. Prieskonių nepagailime.

5

Sudedame daržoves į puodą ir užpilame pasata bei konservuotais ir smulkintais pomidorais. Įpilame kokią stiklinę vandens, įmetame lauro lapą, pipirų ir druskos.

6

Troškiname, o kai daržovės jau minkštos, dedame pupeles, medų, pilame acto šaukštą kitą, ragaujame, žiūrime, ar ko netrūksta.

Ingredientai
Beata
Receptą sugalvojo
Beata Nicholson
Čia rasite šimtus receptų, kuriuos rašiau iš savo virtuvės, bus ir tokių, kurie pasirodė žurnale, mano TV laidose ar socialiniuose tinkluose. Čia mano online namai – sveiki atvykę!
Daugiau autorės receptų
Reklama
41003
Komentarai
  1. Nuostabus troškinys. Naudojau ne tik pupeles, bet ir kitus ankštinius: kelių rūšių žirnius ir lęšius. Prieskoniai puikiai tiko. Buvo labai skanu.

Rašyti komentarą