Spausdinti

Žalios, gaivios ir skanios bulvės su mėtomis

0
komentarai
3
Porcijos
4 asm.

Reikės:

0.5 kg šviežių bulvių
2-3 saujų šviežiai išlukštentų žaliųjų žirnelių
saujelės mėtų
sviesto (čia jau kiekvieno skonio ir supratimo reikalas)
Kaip gaminti?
Reklama
38285

Gaminimas

1

Bulves nuplaukite ir švariai nuvalykite šepetuku ar kempine, virkite pasūdytame vandenyje su pora mėtų šakelių.

2

Baigdami virti (likus 2-3 minutėms) įmeskite žirnelius.

3

Nusunkite vandenį, dėkite sviesto pagal skonį, berkite susmulkintų mėtų lapelius ir puodą grąžinkite ant ugnies. Pakaitinkite ir energingai pamaišykite, kad sviestas ištirptų ir bulvės aptrupėtų.

Reklama
41011
Ingredientai
Patarimas

Jei norite rimtesnio, stipresnio mėtų skonio, tai virkite su mėtų šakelėmis. Jei mėtos su bulvėmis nedrįstate supiršti, tai pusbroliai krapai visada pavaduos gražuolę Mėtą.

Beata
Receptą sugalvojo
Beata Nicholson
Čia rasite šimtus receptų, kuriuos rašiau iš savo virtuvės, bus ir tokių, kurie pasirodė žurnale, mano TV laidose ar socialiniuose tinkluose. Čia mano online namai – sveiki atvykę!
Daugiau autorės receptų
Reklama
41003
Komentarai
  1. Tikra tiesa, kad bulvės skaniausios Lietuvoje. Ar kas dar galėtų pasiginčyt? 🙂 Grįžus galiu po vieną, po kitą suvalgyt visą jų puodą iki vakaro. Saldžios, tiesiog tirpstančios burnoje…

  2. Parsivežiau šviežių bulvių iš Lietuvos, nepalyginamas skonis. Kiek teko klausinėt pačių anglų, kam jie tas mėtas deda į bulves, visada gaudavau atsaką, jog pakeičia skonį, mat drėgnoj dirvoj bulvės įgauna tarsi dumblo skonį, ir mėta jį nuslopina.

Rašyti komentarą