Spausdinti

Receptas  labai paprastas,  su mano mėgstamais  lęšiais tamsiaisiais, juodais beveik, arba tamsiai žaliais, taip vadinamais puy lentils. Dviem-trim žmonėms, priklausomai nuo to, kiek žmonių maitinat. Štai toks paprastas receptas šaltom dienom, kitaip tariant šiltos salotos

Višta ir lęšiai su daržovėm

0
komentarai
9
Porcijos
2 asm.

Reikės:

200 g lęšių
1 saliero lapkočio
2 česnako skiltelių
pipirų
1 svogūno ar poro
aliejaus kepimui
2 morkų (tinka ir kitos daržovės brokoliai, špinatai, cukinija)
čiobrelių, raudonėlių
saujos džiovintų pomidorų
2 šaukštų balzamiko acto
druskos
vištienos (blauzdelių ar file)
Kaip gaminti?
Reklama
38285

Gaminimas

1

Lęšių kokius 200 g išverdam pasūdytam vandeny su saliero lapkočiu, česnako skiltelėm, pipirais ir dar kokiais norite aromatais. Jie išverda per pusvalandį maždaug, nereikėtų pervirti.

2

Keptuvėje ar puode pasiruošiam daržoves, kokias turim: svogūnas arba poras, būtinai pakepinti su šiek tiek aliejaus, tada pipiras ir morkų keletas,(taip pat tinka viskas ko yra: brokoliai, špinatai, cukinija) česnako keletas skiltelių, raudonėlio, čiobrelio šiek tiek, pipirų, džiovintų pomidorų ir tada nepagailėti reikėtų balzaminio acto kelių šaukštų bei druskos.

3

 Kai daržovės jau minkštos, dedam lęšius, pamaišom viską, kad lęšiai sušiltų ir susidraugautų su daržovėm, tada dar ragaujam, ir prašau — daržovių ir lęšių patalas paruoštas.

Reklama
41011
Ingredientai
Patarimas

 Jį galima puikiausiai vieną valgyti arba ant viršaus kokį vištos ar žuvies gabalą užritinti. Mano virtuvėje buvo paprastai iškeptos vištos šlaunelės. „Paprastai“ — tai prieskoniai: čiobrelis, kmynas ir česnakas, aišku, druska ir pipirai.

Beata
Beata Nicholson
Čia rasite šimtus receptų, kuriuos rašiau iš savo virtuvės, bus ir tokių, kurie pasirodė žurnale, mano TV laidose ar socialiniuose tinkluose. Čia mano online namai – sveiki atvykę!
Daugiau autorės receptų
Reklama
41003
Komentarai
  1. puikus skonis, tik, neturėjau saliero, subėriau indelį konservuotų kukurūzų….
    Nors, pažiūrėjau, čia gali eksperimentuoti su kiekviena daržove ir klaidos nebus.

Rašyti komentarą