Spausdinti

Štai taip pakeptas ananasas (jų tikrai yra pirkti visus metus) su keletu priedų yra nuostabios vakaro pabaigtuvės: elegantiška, lengva, vasariška – epitetų rasti galiu visokių 🙂 Oi, aš norėčiau šitą desertą valgyti sėdėdama pliaže, įmerkus kojas į smėlį…

Įžanga į receptą čia. Vasaros hitas – ne kitaip. Kartą pabandę, norėsite dar.

 

 

Keptas ananasas su graikišku jogurtu ir riešutais

0
komentarai
2
Porcijos
2 asm.

Reikės:

1 nedidelio ananaso
poros saujų pistacijų ar mėtų
250 g graikiško jogurto
2-3 šaukštų medaus ar agavų, klevų sirupo
žiupsnelio malto džiovinto imbiero ar cinamono
Kaip gaminti?
Reklama
38285

Gaminimas

1

Nupjauname ananaso viršūnę ir „paduką“ bei pašaliname žievę.

2

Ananasą galite pjaustyti maždaug 1 cm storio griežinėliais arba skiltelėmis išilgai viso ananaso.

3

Dedame vaisiaus gabaliukus ant kepsninės ir kepame po kelias minutes iš kiekvienos pusės arba tol, kol paviršius pradės karamelizuotis, vaisius sušils, tačiau dar nespės pernelyg suminkštėti.

Reklama
41011
4

Kol kepa ananasas, išgliaudome pistacijas ir stambiai sukapojame, lengvai pakepiname jas ant keptuvės.

5

Į lėkštutes dedame po gabalėlį kepto ananaso, šaukštą  jogurto . Pabarstome kapotais riešutais arba smulkinta mėta, pašlakstome skystu medumi (jei medus sutvirtėjęs, jį tiesiog pašildykite) ar sirupu ir pabarstome imbieru.

Ingredientai
Beata
Receptą sugalvojo
Beata Nicholson
Čia rasite šimtus receptų, kuriuos rašiau iš savo virtuvės, bus ir tokių, kurie pasirodė žurnale, mano TV laidose ar socialiniuose tinkluose. Čia mano online namai – sveiki atvykę!
Daugiau autorės receptų
Reklama
41003
Komentarai

Rašyti komentarą