8241
Beatos virtuvė

Vasaros desertas: keptas ananasas su graikišku jogurtu ir riešutais

(2)

Štai taip pakeptas ananasas (jų tikrai yra pirkti visus metus) su keletu priedų yra nuostabios vakaro pabaigtuvės: elegantiška, lengva, vasariška – epitetų rasti galiu visokių 🙂
Oi, aš norėčiau šitą desertą valgyti sėdėdama pliaže, įmerkus kojas į smėlį…

Print Friendly
Reikės:
  • 1 nedidelio ananaso
  • poros saujų pistacijų ar mėtų
  • 250 g graikiško jogurto
  • 2-3 šaukštų medaus ar agavų, klevų sirupo
  • žiupsnelio malto džiovinto imbiero ar cinamono

Įžanga į receptą čia.

1. Nupjauname ananaso viršūnę ir „paduką“ bei pašaliname žievę.

2. Ananasą galite pjaustyti maždaug 1 cm storio griežinėliais arba skiltelėmis išilgai viso ananaso.

Keptas ananasas01_Beatos virtuve

3. Dedame vaisiaus gabaliukus ant kepsninės ir kepame po kelias minutes iš kiekvienos pusės arba tol, kol paviršius pradės karamelizuotis, vaisius sušils, tačiau dar nespės pernelyg suminkštėti.

4. Kol kepa ananasas, išgliaudome pistacijas ir stambiai sukapojame, lengvai pakepiname jas ant keptuvės.

Keptas ananasas04_Beatos virtuve

5. Į lėkštutes dedame po gabalėlį kepto ananaso, šaukštą  jogurto . Pabarstome kapotais riešutais arba smulkinta mėta, pašlakstome skystu medumi (jei medus sutvirtėjęs, jį tiesiog pašildykite) ar sirupu ir pabarstome imbieru.

Keptas ananasas08_Beatos virtuve

Print Friendly

Dalinkis:
Komentarai (2)
Komentarai
  1. rasa parašė:

    o ant pparastos keptuve iskepti neiseitu?Ar jau butu ne tas?

    • June parašė:

      O kaip tau atrodo???
      Aisku,kad ne tas pats!
      Cia tas pats, jei paklaustum, ar saslyka ant keptuves iskepus, gautusi tas pats???

Palikite komentarą

Taip pat skaitykite:


Mūsų draugai:
Visos teisės priklauso Beatai Nicholson. | Pagaminta beLEDO.