Spausdinti

Varškės pyragas su karamelizuotais bananais ir riešutais

0
komentarai
52
Porcijos
8 asm.
Kepimo, virimo laikas
40 min.

Padui:

100 g imbierinių sausainių „Selga“,
100 g sausainių „Gaidelis”
50 g smulkintų riešutų (sumaltų kavamale, mano buvo sūdyti, skrudinti įvairūs: žemės, pekanai, migdolai),
80 g sviesto

Varškės masei:

5 kiaušinių
1 kg pertrintos varškės (naudojau „President“ du pakelius po 500g),
8 šaukštų cukraus (galite dėti daugiau, jei norite saldžiau)
1 citrinos sulčių
2 šaukštų miltų
druskos

Viršunėlei iš bananų: ir karamelės bei riešutų:

4 bananų
5-6 šaukštų cukraus
20 g sviesto
80 g riešutų
druskos
cinamono (jei norisi)
Kaip gaminti?
Reklama
38285

Gaminimas

Pirmiausiai, pasidarysime padą:

1

Sausainius ir riešutus sumalame kombainu. Sviestą ištirpiname ir supilame ant trupinių. Suspaudžiame į kepimo formos dugną. Šauname į orkaitę, įkaitintą iki 190C, maždaug 10 minučių, kad paskrustų ir paruduotų lengvai.

Varškės masė:

1

5 kiaušinius dedame į dubenį su cukrumi ir išplakame, bet kad gerai suputotų. Tik nereikia, kad būtų kaip putėsiai. Krečiame ten pat varškę. Pilame citrinos sultis ir dedame gerą žiupsnį druskos – išmaišome. Supilame miltus, išmaišome.

Konstruojame tortą:

1

Krečiame ant trupinių, kuriuos ištraukėme iš orkaitės ir jie paskrudo.

2

Gražiname visą pyragą į orkaitę, kepame 170C temperatūroje 25 minutes. Išjungiame ir paliekame valandai (arba kepame dar 15 minučių, ištaukiame ir leidžiame atvėsti).

3

Dabar pabaigai – ant pravėsusio pyrago sudėsma bananus. Pagrindinis dalykas – reikia karamelizuoti bananus, galima ir dideliais gabalais, išilgais ir mažais skrituliukais… Žodžiu, kaip išeina ir patinka. Svarbiausia, cukraus nesudeginti, bet dalykas tas, kad kai cukrus pasilydys ir įdėsite bananą, ir gabaliuką sviesto, tai jau pavojaus didelio neliks, nes bananai numuš cukraus temperatūrą ir anas nesudegs.

Reklama
41011

Karamelizuojame bananus ir paskui riešutus:

1

Į erdvią keptuvę beriame cukrų ir laikome ant ugnies. Lydytis pirmiausia pradės krašteliai. Pasukinėkite tada keptuvę, bet nemaišykite, kai jau bent trečdalis cukraus bus ištirpęs (o geriau būtų, kad beveik pusė), tada jau dėkite bananus ir leiskite kepti. Dėkite sviestą taip pat ir dabar jau ant lėtos ugnies kepkite. Apverskite bananus, kad jie suminkštėtų ir pasidengtų tokia karameline luobele. Čia apie septynias minutes ar dešimt šitas reikalas vyks. Tada jau viskas, dėkite ant varškės pyrago bananus.

2

Keptuvėje liks karamelės, ten berkite pasmulkintus riešutus. Saują ar dvi. Visokių. Ir berkite druskos ir cinamono. Pamaišykite, kad riešutai paskrustų ir pasidengtų karamele. Jei karamelės nelabai daug ir ji visa išėjusi su bananais, meskite dar šaukštą cukraus. Riešutus ant pyrago. Ir – vualia!

Ingredientai
Patarimas

 

 

 

 

 

 

 

Beata
Receptą sugalvojo
Beata Nicholson
Čia rasite šimtus receptų, kuriuos rašiau iš savo virtuvės, bus ir tokių, kurie pasirodė žurnale, mano TV laidose ar socialiniuose tinkluose. Čia mano online namai – sveiki atvykę!
Daugiau autorės receptų
Reklama
41003
Komentarai
  1. O kaip rekomenduojate kepti: vandens voneleje ar paprastai? Ar kepant vandens voneleje butu isgauta labiau „kremine” konsistencija? Pastebejau, kad kartais kepant iprastai varske susoka ir pasidaro kieta, ne tokia kremine kaip cheesecake, galbut vandens vonele nuo to apsaugotu?

  2. aciu, pyragas skanus, nesaldus, tik pasirode varskes per daug, uztektu 500-700gr, ir aisku varske reikia ne pigia pirkti, galbut reikes kita karta su namine pabandyti

  3. Na viską nusipirkau ryt bandysiu uošvienei įtikti 🙂 O gal su bananais tiktu ir obuolius pakaramelizuot?

  4. Pyragas jau orkaiteje, bet niekaip neissrisu kaip tuos bananus reikia karamelizuoti? Niekada nesu dariusi:)Aciu

  5. Gal galima ant viršaus griliažinių saldainių patrupint vietoje riešutų? Man atrodo labai tiktų 🙂

  6. Nuostabus skonis! Idejau perdaug sausainiu tai padas toks atskiras gavosi, nesulipo su varkse. Kai dedu i lekste, pado trupinius atskirai turejau iskabinti. Bet galiausiai vistiek labai skanu!

  7. Labas Beata, pirmąkart gaminu šį pyragą ir susidūriau su problema, kad man varškės masė visai skysta liko po kepimo ir atvesinimo valandos. Varškę naudojau šią: https://www.barbora.lt/Produktai/Pieno-gaminiai-kiausiniai/Var%C5%A1kes-produktai/Varske/vaniline_varske_president_6_5_rieb_1_kg.aspx?160282&SortBy=Default&SortAsc=True&Discounts=&CountryOfOrigin=&FilterSubmited=False

    Ar gali būti kalta varškė, kad ji pati skystoka iš savęs?

  8. Sveiki, Beata,
    Noriu paklausti, ar galima vietoje karamelizuotų bananų dėti šaldytų trintų braškių?

  9. Ar kepant pyrago paviršius turi apskrusti? Pas mane iškilo, tačiau nėra apskrudęs, kepiau net ilgiau nei nurodyta, pagal orkaitės instrukciją…

  10. Ar kepant pyrago paviršius turi apskrusti? Pas mane iškilo, tačiau nėra apskrudęs, kepiau net ilgiau nei nurodyta, pagal orkaitės instrukciją…

  11. Labas vakaras, kaip manote kiek laiko šis tortas galioja, jei padarysiu prieš Kūčias ar bus dar geras ir per Kalėdas?

    Ačiū 🙂

  12. Atrodo labai skaniai, tačiau gyvenu ne Lietuvoje ir norėčiau patarimo kokius sausainius galėčiau naudoti ir žinoma gal turite kokių patarimų dėl varškės. Esu tikra su UK parduodamais produktais jūs daug geriau susipažinusi nei aš. Iš anksto dėkoju.

Rašyti komentarą