Spausdinti

Kesadilija – meksikiečių virtuvės viešnia ir tikras „pirštelių” maistas! Ir beveik visiems kažkiek patinka meksikietiška virtuvė. Man pačiai tai ji labai skani ir daug vietos improvizacijai. Šias kesadilijas gaminau draugių vakarėliui, tai visoms bebendraujant ir susikepa, ir susivalgo iškart. Reikia tik įdarą pasigaminti iš to, kas po ranka.

Kesadilija su sezoninėmis daržovėmis

0
komentarai
6
Porcijos
4 asm.

Reikės:

1 didelio baklažano
2 vidutinio dydžio morkų
2 didesnių bulvių
2 saujų šaldytų žirnelių
pasirinktinai: 2 pomidorų, 1/2 cukinijos, 4 smidrų
1/2 šaukštelio kario prieskonių
1/2 šaukštelio cinamono
druskos, pipirų
alyvuogių aliejaus
petražolių, kalendrų
8 tortilijų
tarkuoto fermentinio sūrio
pomidorų padažo
Kaip gaminti?
Reklama
38285

Gaminimas

1

Įkaitiname orkaitę iki 190 C.  Pasiruošiame baklažanus. Juos supjaustome stambiais gabaliukais, svogūną – griežinėliais. Supjaustytas daržoves dedame į kepimo popieriumi išklotą skardą, apšlakstome alyvuogių aliejumi, užbarstome kario prieskonių, cinamono, druskos, pipirų ir gerai rankomis sumaišome. Šauname į orkaitę 30-40 minučių, kol išsitroškins savo sultyse.

2

Dabar nuskutame morką ir bulves, supjaustome kubeliais. Apšlakstome alyvuogių aliejumi bei druska ir pipirais, sumaišome rankomis, tada dar dedame porą saujų šaldytų žirnelių, vėl sumaišome ir šauname į orkaitę 40 minučių.

3

Kai viskas iškepė, leidžiame pravėsti šiek tiek, visas daržoves sujungiame ir dar galima įmaišyti pjaustytų petražolių, kalendrų dėl gaivumo ir spalvos.

Reklama
41011
4

O tada jau kaitiname keptuvę, dedame toritiliją ant keptuvės, uždedame įdaro šaukštu ir gražiai paskirstome ant tortilijos, užberiame tarkuoto sūrio, uždedame dar vieną tortiliją, paspaudžiame ranka ir kelias minutes pakepame, kol apkrus. Tada reikia apversti tortiliją: geriausia tai padaryti perkeliant ją ant lėkštės, tada uždengti kita lėkšte ir apversti, ir jau lengvai vėl palydėti tortiliją iki keptuvės, kur kitas šonas sau smagiai apskrus. Tada jau perkelkite ant lentelės ir pjaustykite draugams trikampėliais.

 

5

Galima ant tortilijos ir mėgiamo pomidorų ar aštresnio padažo uždėti, ir tada tik įdarą ir sūrį dėti.  Kaip jau tik norite.

Ingredientai
Alternatyva

Kesadilijų variacijų daug, geriausiai imti tokias daržoves, kurios sezone, ar kurios šaldytuve. Tinka morkos, moliūgai, baklažanai, cukinijos, bulvės, žirneliai, pomidorai, smidrai… Jei nenorite skusti bulvių, įdėkite avinžirnių ar kitų pupelių, jos suteiks sotumo. Daržovėms paruošti yra du būdai: orkaitė arba keptuvė. Kuris jau labiau patinka, tą rinkitės. Aš kepiau orkaitėje (mažiau darbo), bet viską galima adaptuoti ir iškepti keptuvėje, vis pamaišant, kad neprikeptų prie dugno.

Beata
Receptą sugalvojo
Beata Nicholson
Čia rasite šimtus receptų, kuriuos rašiau iš savo virtuvės, bus ir tokių, kurie pasirodė žurnale, mano TV laidose ar socialiniuose tinkluose. Čia mano online namai – sveiki atvykę!
Daugiau autorės receptų
Reklama
41003
Komentarai
  1. Sveiki, noriu patkslinti tikrus pavadinimus 🙂 nei vieno meksikiecio negirdejau sakant kesadilija, sako kesadija ir NE tortilija, o tortija 🙂 Linkejimai is Meksikos

  2. Isbandyta! Nu nerealiai skanu buvo naudojau cukinija, morka ir pievagrybius, o pagardinau kajeno pipirais, rukyta paprika. Taip pat pasigaminau padaza is avokado, kajeno pipiru bei pagardinau trupuciu druskos. Buvo labai skanu, bet isbandysiu ir Jusu versija!

Rašyti komentarą