8241
Beatos virtuvė

Kesadilija su sezoninėmis daržovėmis

(6)
Reikės:
  • 1 didelio baklažano
  • 2 vidutinio dydžio morkų
  • 2 didesnių bulvių
  • 2 saujų šaldytų žirnelių
  • pasirinktinai: 2 pomidorų, 1/2 cukinijos, 4 smidrų...
  • 1/2 šaukštelio kario prieskonių
  • 1/2 šaukštelio cinamono
  • druskos, pipirų
  • alyvuogių aliejaus
  • petražolių, kalendrų
  • 1 pakelio tortilijų (būna dažniausiai 8 tortilijos)
  • tarkuoto fermentinio sūrio
  • pomidorų padažo

Kesadilija – meksikiečių virtuvės viešnia ir tikras „pirštelių“ maistas! Ir beveik visiems kažkiek patinka meksikietiška virtuvė. Man pačiai tai ji labai skani ir daug vietos improvizacijai. Šias kesadilijas gaminau draugių vakarėliui, tai visoms bebendraujant ir susikepa, ir susivalgo iškart. Reikia tik įdarą pasigaminti iš to, kas po ranka.

Taigi, variacijų daug, geriausiai imti tokias daržoves, kurios sezone, ar kurios šaldytuve. Tinka morkos, moliūgai, baklažanai, cukinijos, bulvės, žirneliai, pomidorai, smidrai… Jei nenorite skusti bulvių, įdėkite avinžirnių ar kitų pupelių, jos suteiks sotumo. Daržovėms paruošti yra du būdai: orkaitė arba keptuvė. Kuris jau labiau patinka, tą rinkitės. Aš kepiau orkaitėje (mažiau darbo), bet viską galima adaptuoti ir iškepti keptuvėje, vis pamaišant, kad neprikeptų prie dugno.

Taigi, įkaitiname orkaitę iki 190 C.  Pasiruošiame baklažanus. Juos supjaustome stambiais gabaliukais, svogūną – griežinėliais. Supjaustytas daržoves dedame į kepimo popieriumi išklotą skardą, apšlakstome alyvuogių aliejumi, užbarstome kario prieskonių, cinamono, druskos, pipirų ir gerai rankomis sumaišome. Šauname į orkaitę 30-40 minučių, kol išsitroškins savo sultyse.

Dabar nuskutame morką ir bulves, supjaustome kubeliais. Apšlakstome alyvuogių aliejumi bei druska ir pipirais, sumaišome rankomis, tada dar dedame porą saujų šaldytų žirnelių, vėl sumaišome ir šauname į orkaitę 40-ai minučių.

Kai viskas iškepė, leidžiame pravėsti šiek tiek, visas daržoves sujungiame ir dar galima įmaišyti pjaustytų petražolių, kalendrų dėl gaivumo ir spalvos.

O tada jau kaitiname keptuvę, dedame toritiliją ant keptuvės, uždedame įdaro šaukštu ir gražiai paskirstome ant tortilijos, užberiame tarkuoto sūrio, uždedame dar vieną tortiliją, paspaudžiame ranka ir kelias minutes pakepame, kol apkrus. Tada reikia apversti tortiliją: geriausia tai padaryti perkeliant ją ant lėkštės, tada uždengti kita lėkšte ir apversti, ir jau lengvai vėl palydėti tortiliją iki keptuvės, kur kitas šonas sau smagiai apskrus. Tada jau perkelkite ant lentelės ir pjaustykite draugams trikampėliais.

Galima ant tortilijos ir mėgiamo pomidorų ar aštresnio padažo uždėti, ir tada tik įdarą ir sūrį dėti.  Kaip jau tik norite.

quesadilla

Print Friendly, PDF & Email

ĮVERTINKITE
1 riestainis2 riestainiai3 riestainiai4 riestainiai5 riestainiai (2 balsai, vidurkis: 4,50 iš 5)
Loading...
Komentarai
  1. iLONA parašė:

    AR GALIMA VISAS DARZOVES KARTU ISKEPTI ORKAITĖJE?

  2. Agne parašė:

    Sveiki, noriu patkslinti tikrus pavadinimus 🙂 nei vieno meksikiecio negirdejau sakant kesadilija, sako kesadija ir NE tortilija, o tortija 🙂 Linkejimai is Meksikos

  3. Emilija parašė:

    Isbandyta! Nu nerealiai skanu buvo naudojau cukinija, morka ir pievagrybius, o pagardinau kajeno pipirais, rukyta paprika. Taip pat pasigaminau padaza is avokado, kajeno pipiru bei pagardinau trupuciu druskos. Buvo labai skanu, bet isbandysiu ir Jusu versija!

  4. Aiste parašė:

    O kaip su pomidorais daryti? Irgi į orkaitę su kitom daržovėmis?

Palikite komentarą

26097


Mūsų draugai:
Visos teisės priklauso Beatai Nicholson. | Pagaminta beLEDO.