Spausdinti

Šios Ievos (ji sveiko gyvenimo būdo mylėtoja, tinklaraštininkė, čia mano bloge jau pasakojo apie kombučią ir cukinijų spagečius) salotos, dėl savo spalvų, labai tinka svečiams nustebinti ar savo mielus ir brangius žmones pamaloninti. Žodžiu – stalo puošmena garantuota. O skonis… Mmm.. Ieva sako, kad šių salotų išskirtinumas ir netikėtumas – veganiškas, žaliavalgiškas anakardžių sūris su laiškiniais česnakais ir šviežiai grūstais juodaisiais pipirais. Sūrį pasigaminti galbūt šiek tiek užtruks, bet pats gamybos procesas tikrai paprastas ir nesunkus. Jei turite laiko (reikės papildomos dienos) ir norite salotas paturbinti,  kad labiau jaustųsi sūrio skonis – dar prireiks vieno pakelio arba vienos kapsulės probiotikų (parduodama vaistinėse).

Gražgarsčių, jaunų burokėlių ir žaliavalgiško anakardžių sūrio salotos

0
komentarai
1

Salotoms reikės:

saujos gražgarstės lapų
kelių saujų salotų (bet kokių, neintensyvaus skonio)
geros saujos jaunų burokėlių lapelių
1 vidutinio dydžio jauno burokėlio (šaknies)

Sūriui reikės:

puodelio mirkytų (mirkau per naktį, bet užtenka ir pusės dienos) anakardžių riešutų
šaukšto citrinos sulčių
druskos
smulkinto laiškinio česnako
šviežiai grūstų pipirų (apvoliojimui)
Kaip gaminti?
Reklama
38285

Gaminimas

Gaminame anakardžių sūrį:

1

Vakare užpilame anakardžių riešutus vandeniu ir mirkome pernakt. Jei tiek laiko neturite, bus skanu pamirkius ir pusdienį. Išmirkytus anakardžius nuplauname ir smulkiname S formos peiliuku kartu su citrinos sultimis ir druska. Gali tekti įpilti šiek tiek vandens, bet nepadauginkit – mūsų tikslas susmulkinti iki švelnios, kreminės konsistencijos panaudojant kuo mažiau vandens, nes tą vandenį paskui reiks iš sūrio išspausti. Galima smulkinti ir galingame blenderyje.

2

Tada sukrečiame visą gautą masę į kelių sluoksnių švarios marlės gabalą, užrišame ir paslegiam kur nors ant sietelio, kad būtų kur nubėgti skysčiui. Jei dėjome probiotikų, galime taip palaikyti per visą dieną. Jei nedėjome, kai matysite, kad didžioji dalis skysčio pasišalino, formuojame sūrį ir apvoliojame jį pagarduose. Aš naudojau smulkintą laiškinį česnaką ir pipirus, bet tai gali būti bet kokie prieskoniai ar žolelės. Tų pačių prieskonių, jei norite, galima įmaišyti ir į patį sūrį. Žodžiu – nebijokite eksperimentuoti. Sūris gaunasi toks labiau kreminis, tepamas, priklausomai nuo to, kiek papildomai pylėte vandens. Jis puikiai laikosi šaldytuve porą dienų. Jei norite kietesnio – galima džiovinti žemos temperatūros orkaitėje arba specialiame džiovintuve.

Gaminame salotas:

1

Salotų ir burokėlių lapus nuplauname ir nusausiname. Beliko iškloti lėkštę plėšytais salotų lapais, barstyti jaunų burokėlių lapeliais ir gražgarstėmis, dėti skridinėliais pjaustytą buroko šaknį ir skaninti ką tik pasigaminto sūrio kąsneliais. Šias aromatingas ir turtingo skonio salotas gardu apšlakstyti lašeliu šaltai spausto alyvuogių aliejaus ir šaukštu citrinos sulčių.

2

Mėgstantiems variacijas Ieva siūlo papildomai barstyti šias salotas graikiškais riešutais ir/arba apelsino gabaliukais. Skanaus!

Ingredientai
Beata
Receptą sugalvojo
Beata Nicholson
Čia rasite šimtus receptų, kuriuos rašiau iš savo virtuvės, bus ir tokių, kurie pasirodė žurnale, mano TV laidose ar socialiniuose tinkluose. Čia mano online namai – sveiki atvykę!
Daugiau autorės receptų
Reklama
41003
Komentarai

Rašyti komentarą