Spausdinti

Vis dar kepate kiaušinius duonoje? Idėja išbandymui: kepkite avokaduose – rytinis omega 3 paketas garantuotas! Skonis avokado šiek tiek pasikeičia, bet į gerąją pusę, o paruošti prireiks 5 minučių.

Koks neįprastas derinys ir būdas, bet man patiko. Pabandžiau vieną rytą, kai avokadai į mane žiūrėjo (beveik visada jų būna, nes toks geras, sveikas riebalas – ir vietoj sviesto, ir šaltai sriubai vasarą) – tikrai ilgai neužtruksite ruošdami. O skonis labiau riešutinis, tekstūra minkštesnė, malonesnė ir super turbo pusryčiai sportuojantiems (ir ne tik).

Avokaduose kepti putpelių kiaušiniai

0
komentarai
3
Porcijos
2 asm.
Kepimo, virimo laikas
12 min.

Reikės:

2 avokadų
4 putpelių kiaušinių ar 2 vištos kiaušinių
mėgstamo padažo: worcesterio, sojos, tabasco, hoi sin
čili pipiro skiedrelių, svogūnų laiškų, kalendros lapelių, petražolių
druskos, pipirų
Kaip gaminti?
Reklama
38285

Gaminimas

1

Perpjaukite avokadus pusiau, išimkite kauliuką. Jei naudosite vištų kiaušinius, šaukšteliu išimkite šiek tiek avokado, kad tilptų kiaušinis. Jei – kaip aš – dėsite putpelių kiaušinį, nieko išiminėti nereikia.

2

Sudėkite avokadus į mažus kepimo indelius tam, kad nesivartytų ir būtų stabilūs. Pradaužkite kiaušinius į atskirus mažus indelius ar stikliukus. Pabarstykite avokadus druska, pipirais ir norimu padažu: aštriu ar saldžiarūgščiu. Supilkite kiaušinius į avokadų duobutes.

3

Dar užberkite druskos (tik nepersūdykite) ir pipirų, bei čili skiedrelių, rozmarino ar čiobrelio.
Kepkite įkaitintoje 230C orkaitėje apie 10- 12 minučių arba kol trynys bus beveik sukietėjęs. Dar vienas variantas – prieš supilant į avokadą kiaušinius paplakti.

Reklama
41011
4

Iškeptus apibarstykite svogūnų laiškais, petražolėmis… Na, fantazijai ribų nėra. Skanaus!

Ingredientai
Beata
Beata Nicholson
Čia rasite šimtus receptų, kuriuos rašiau iš savo virtuvės, bus ir tokių, kurie pasirodė žurnale, mano TV laidose ar socialiniuose tinkluose. Čia mano online namai – sveiki atvykę!
Daugiau autorės receptų
Reklama
41003
Komentarai
  1. Laba diena Beata,

    Kepiau aš tokiu būdu avokadus, bet jie gavosi beprotiškai kartūs. Gal žinote kodėl? Viską dariau pagal receptą.

Rašyti komentarą