Spausdinti

Purūs, dailūs ir skanučiai klasikiniai savaitgalio blyneliai. Tobuli savo paprastumu ir lengvu paruošimu.

Porcijos
4 asm.

Reikės:

3 kiaušinių
3 šaukštų cukraus
200 g miltų
1 kupino šaukštelio kepimo miltelių
1 šaukštelio cinamono
50 g sviesto
100 ml pieno
aliejaus arba sviesto kepimui
druskos
Kaip gaminti?
Reklama
38285

Gaminimas

1

Imame dubenį, jame išplakame kiaušinius su cukrumi. Tuomet į plakinį supilame pieną.

2

Kitame dubenyje miltus sumaišome su cinamonu, kepimo milteliais ir druska. Pilame pieno ir kiaušinių masę į miltus ir maišome. Sviestą išlydome ir supilame į blynų tešlą. Išmaišome.

3

Jei namuose turite gerą, nelimpančia dangą keptuvę, papildomai aliejaus gali ir neprireikti. Įprastai aš įpilu lašą kitą aliejaus ir jo puikiausiai užtenka vienai keptuvei blynų iškepti. Pilame kelis mažesnius blynelius ir kepame. Kad neatšaltų, laikome iki 140C įkaitintoje orkaitėje. Valgome su kuo tik mėgstame – uogomis, jogurtu, grietine ir panašiai…

Reklama
41011
Ingredientai
Beata
Receptą sugalvojo
Beata Nicholson
Čia rasite šimtus receptų, kuriuos rašiau iš savo virtuvės, bus ir tokių, kurie pasirodė žurnale, mano TV laidose ar socialiniuose tinkluose. Čia mano online namai – sveiki atvykę!
Daugiau autorės receptų
Reklama
41003
Komentarai
  1. Gavosi labaaai skanūs blyneliai! Tik man teko daugiau pilti pieno, nes buvo per tiršta tešla, bet rezultatas nuostabus.

  2. Tikrai fantastiški amerikietiški blyneliai! Pieno tik daugiau pyliau, kad skystesnė tešla būtų.

Rašyti komentarą