Spausdinti

Tai ideali vakarienė mėgstantiesiems maitintis sveikai ir žinantiesiems, kad vakarui labiausiai tinka baltyminės kilmės maistas. 

 

 

 

 

 

 

Lęšių humusas su daržovių lazdelėmis

0
komentarai
0
Porcijos
4 asm.
Gaminimo laikas
30 min.
Kepimo, virimo laikas
15 min.

Lęšių humusui

200 g žaliųjų lęšių
2 šaukštų alyvuogių aliejaus
1 česnako skiltelės
1 šaukštelio malto kumino
3–4 vyšninių pomidorų
4 šaukštų tahinio
2 šaukštų citrinų sulčių
70–80 ml vandens
druskos, pipirų

Salotoms

2 kiaušinių
2 morkų
1 paprikos
1 saujos ridikėlių
2 agurkų
1 saujos žirnių ankščių
1 saujos šparaginių pupelių arba pusės cukinijos
saujelės kalendrų lapelių
alyvuogių aliejaus
šviežios skrudintos duonelės patiekti
Kaip gaminti?
Reklama
38285

Gaminimas

Lęšių humusas

1

Lęšius nuplauname, užpilame vandeniu ir verdame apie 15–20 minučių, kol visiškai išvirs. Nupilame vandenį ir atidedame.

2

Įkaitiname keptuvę su aliejumi, dedame luptą traiškytą česnako skiltelę ir maltą kuminą, pakepiname minutę, vis pamaišome.

3

Suberiame pomidorus ir virtus lęšius, pakepiname kelias minutes vis pamaišydami.

Reklama
41011
4

Sudedame tahinį, supilame citrinų sultis, vandenį, pagardiname druska, pipirais ir sumažiname ugnį. Kepame kelias minutes, kol sutirštės. Jei labai sutirštėjo, galima įpilti dar vandens.

5

Bulvių trintuve sutriname lęšius iki tirštos košės konsistencijos, bet nevisiškai, paliekame ir sveikų lęšių.

Salotos

1

Kiaušinius išverdame kietai (verdame 8–10 minutes). Juos atvėsiname, nulupame ir perpjauname pusiau.

2

Morkas ir papriką nuskutame ir supjaustome lazdelėmis, agurkus taip pat – lazdelėmis.

3

Ridikėlius perpjauname pusiau, cukiniją supjaustome lazdelėmis, o jei naudojate šparagines pupeles, nupjaukite jų galiukus ir apvirkite 4–5 minutes.

Reklama
41011
4

Žirnių ankštis nuplauname. Galima perpjauti pusiau, jei jos didokos.

5

Lėkštėje paskleidžiame lęšių humusą, apšlakstome alyvuogių aliejumi, pabarstome kalendrų lapeliais, išdėliojame daržovių lazdeles, ridikėlius ir uždedame kiaušinių puseles. Valgome su šviežiai kepta duonele.

Ingredientai
Beata
Receptą sugalvojo
Beata Nicholson
Čia rasite šimtus receptų, kuriuos rašiau iš savo virtuvės, bus ir tokių, kurie pasirodė žurnale, mano TV laidose ar socialiniuose tinkluose. Čia mano online namai – sveiki atvykę!
Daugiau autorės receptų
Reklama
41003

Rašyti komentarą