Spausdinti

Receptas iš žurnalo Cooking Light, 2005 m. spalis , 230 psl.

 

Krevetės su kalendros ir kokosų pagardu

0
komentarai
3
Porcijos
4 asm.

Krevetėms:

1.5 šaukštelio maltos kalendros
2 šaukštelių bekvapio aliejaus (pavyzdžiui, rapsų)
¼ šaukštelio šviežiai maltų juodųjų pipirų
¼ šaukštelio druskos
12 didelių išgliaudytų krevečių (man pagardo užteko didesniam kiekiui)
Aliejaus kepimui
2 šaukštų šviežiai spaustų žaliosios citrinos (laimo) sulčių

Pagardui:

1 didelio arba 2 mažų smulkiai pjaustytų svogūnų
30-35 g arba dosnios saujos smulkintos šviežios kalendros
3 šaukštų kokoso drožlių
2 šaukštų šviežiai spaustų žaliosios citrinos (laimo) sulčių
1 šaukšto mangų padažo (ang. Mango chutney – rasite pirkti prekybos centrų Azijos maisto skyriuose)
1 šaukštelio cukraus
1 šaukštelio malto kumino
1 šaukštelio smulkinto žaliojo čili pipiro
¼ šaukštelio druskos
2 česnako skiltelių

Patiekimui:

Šviežios kalendros lapelių
Skrudintos prancūziško batono reikelės
Kaip gaminti?
Reklama
38285

Gaminimas

1

Sumaišykite kalendrą, aliejų ir juoduosius pipirus. Sudėkite krevetes. Švelniai pamaigykite, kad krevetės pasidengtų marinatu. Marinatą ir krevetes perkelkite į sandarų indelį arba uždaromą plastikinį maišelį. Sandariai uždarykite ir įdėkite į šaldytuvą maždaug 2 valandoms, maišelį retkarčiais apverskite, kad krevetės geriau įsimarinuotų.

2

Pagardui paruošti į maisto smulkintuvą sudėkite visus ingredientus, skirtus pagardui. Susmulkinkite iki kiek įmanoma tolygesnės masės. Paragaukite, pagal skonį galite papildomai pagardinti atskirais ingredientais.

3

Įkaitinkite aliejų keptuvėje. Iš šaldytuvo išimtas krevetes pabarstykite druska. Kepkite jas maždaug po 3 min. kiekvieną pusę arba kol krevetės iškeps. Iškeptas gėrybes pašlakstykite žaliosios citrinos sultimis.

Reklama
41011
4

Į lėkštės vidurį dėkite šaukštą ar du  pagardo, ant jo – kelias keptas krevetes ir galite pabarstyti šviežios kalendros lapeliais. Rekomenduojama skanauti su paskrudinta prancūziško batono riekele.

Ingredientai
Beata
Receptą sugalvojo
Beata Nicholson
Čia rasite šimtus receptų, kuriuos rašiau iš savo virtuvės, bus ir tokių, kurie pasirodė žurnale, mano TV laidose ar socialiniuose tinkluose. Čia mano online namai – sveiki atvykę!
Daugiau autorės receptų
Reklama
41003
Komentarai
  1. Gal kazkuo galima pakeisti mango padaza? Arba gal kazkas pasidalinsite kur jo nusipirkti LT, nerandu….

Rašyti komentarą