Spausdinti

Kai norisi skaniai, bet paprastai: orkaitėje kepti kiaulienos šonkauliai, pilni azijos skonių ir kvapų.

Kiniški šonkauliukai

0
komentarai
0
Porcijos
6 asm.

Šonkauliukų marinatui:

1 šaukšto kepintų sezamų aliejus
2 šaukštų sojos padažo
1 šaukšto medaus
1 šaukšto pomidorų pastos
žiupsnelio uoginės paprikos
kelių skiltelių česnako
2-3 cm imbiero šaknies
1 kg kiaulienos šonkauliukų
0.5 citrinos sulčių

Garnyrui ir vilgalui:

1 brokolio
druskos
2 šaukštų sezamo sėklų
0.5 žaliosios citrinos sulčių
2 šaukštų sojos padažo
Kaip gaminti?
Reklama
38285

Gaminimas

1

Šonkaulius supjaustome. Pasiruošiame marinatą šonkauliams: dubenėlyje sumaišome sezamų aliejų, sojos padažą, medų, pomidorų pastą, žiupsnelį uoginės paprikos. Įtarkuojame česnaką ir imbiero šaknį ir išmaišome. Pusę marinato užpilame ant šonkauliukų, o likusią pusę pasiliekame vėlesniam laikui.

2

Šonkauliukus apšlakstome citrinos sultimis ir leidžiame pasimarinuoti kelias valandas ar per naktį.

3

Iš folijos pasidaro griovelius ant kurių išdėliojame pasimarinavusius šonkauliukus. Juos kepame 200 laipsnių orkaitėje iki valandos. Kelis kartus kepant apšlakstome šonkauliukus pasiliktu marinatu.

Reklama
41011
4

Kol šonkauliukai kepa, pasiruošiame brokolį – jį pasmulkiname mažesniais žiedynais ir juos trumpai (2-3 minutes) paverdame sūdytame vandenyje, kad liktų dar traškūs.

5

Kol brokoliai verda, pakepiname sezamo sėklas ir pasidarome vilgalą brokoliams ir mėsai: indelyje sumaišome vienodomis dalimis sojos padažą ir laimo sultis.

6

Išvirusį brokolį apibarstome sezamo sėklomis. Iškepusią mėsą patiekiame su brokoliais ir vilgalu.

Ingredientai
Beata
Receptą sugalvojo
Beata Nicholson
Čia rasite šimtus receptų, kuriuos rašiau iš savo virtuvės, bus ir tokių, kurie pasirodė žurnale, mano TV laidose ar socialiniuose tinkluose. Čia mano online namai – sveiki atvykę!
Daugiau autorės receptų
Reklama
41003

Rašyti komentarą