Kai galvojau apie šią laidą, tai norėjau padaryti patiekalą, kuris man visada yra mėgstamiausias, tai – kepta antis… Oi gerulė ji yra, ypač kaip kinai ją valgo: su blyneliais ir „Hoisin“ padažu (jo galima įsigyti parduotuvėse), agurkais ir laiškiniais svogūnais. Taigi, šios laidos esmė yra maistas, kuriam nereikia peilių ir šakučių, kuriam nebūtina atsisėti prie stalo, kurį gera valgyti, sukti ir doroti rankomis, nes juk prisisėdėjom prie stalų? Argi ne taip? Todėl mano pasiūlymas Naujų Metų šventei ar draugų vakarėliui yra inspiruotas Rytų virtuvių (kinų ir korėjiečių). Antį kepsiu paprastai, svarbiausia, kad ji gerai iškeptų ir būtų minkšta, su išbėgusiais riebaliukais, o kas neturi anties, gali išsikepti gabalą kiaulienos kumpio. Iš tiesų, tai čia reikia kumpio su oda, labai puikiai gali tikti ir kiaulės koja (ta, kur virš kelio), tik mes laidoje neturėjome tiek daug laiko, ir taip kepėm apie tris valandas, bet galite šitą reikalą kepti ilgai, kokias 4–5 valandas ir dar ilgiau 160 °C kaitroje… Prieskonių mišinys kiaulienai suteikia visai kitą skonio spalvą… O valgom viską be jokių bulvių ir kitų priedų… Tiesiog sukam į blynelį su kopūstų salotomis ar su agurkais ir laiškiniais svogūnais, užpildami arba pačių pagamintu saldžiarūgščiu riešutų padažu, arba „Hoisin“ padažu…
Kai laidą nufilmavom, tai oi kokie buvom alkani, ir visiems šitoks valgymas buvo atradimas… Tiesa, prie blynelių reikia truputį paplušėti, bet jei ne vienas kočiojat, tai labai greitai viskas pavyksta… Iš tiek tešlos išeina apie 25 blyneliai… Štai tokia bus paskutinė laida.
Ir paskutinei laidai ingridientų sarašas:
1 anties
Anties blyneliam
Kvietinių miltų
vandens
aliejaus
Hoisin padažo (nusipirkti parduotuvėje)
agurkų
laiškinių svogūnų
1kg ar truputi daugiau kiaulienos kumpio su kaulu
kumpiui tokių prieskonių:
pankolio sėklų
žvaigždinio anyžiaus
cinamono
čili pipiro
rudo cukraus
Riešutų padažui
2 šaukštų rudojo cukraus
gabalėlio imbiero
2 skiltelių česnako
aitriosios paprikos
po šaukštą saulėgrąžų ir kepintų sezamų aliejaus
poros saujų žemės riešutų
6-7 šaukštus sojos padažo
2 žaliųjų citrinos sulčių
Raudonų kopūstų salotoms:
raudono kopūsto
Pekino kopūsto
Padažui salotų:
Salotų padažui reikės:
1 aitriosios paprikos
rudojo cukraus
baltojo vyno acto
kepintų sezamų
aliejaus
ryšulėlio kalendros žolės