Bet tai kas per fainumas ir iškalbingumas yra to Gian Luca, jis yra tiesiog NUOSTABUS! Taip taikliai viską išaiškino, tikiuosi, kad ir jūs pažiūrėję šeštadienio laidą „Beatos virtuvė” susidarėte daug platesnį ir tikresnį vaizdą apie itališkos virtuvės sunkiasvorį – vadinamąją pastą. Tiesą sakant, man sunku pastą vadinti makaronais, na, bet ką jau padarysi, kad atsitiko toks nesusipratimas mūsų kalboje, kad visa itališka pasta vadinama makaronais, nors čia taip pat, lyg visi lietuviai būtų vadinami Jonais, bet tiek jau to, nedrumskime vandens be reikalo.

Beatos virtuve_Gian Luca Demarco_makaronai

Taigi, štai čia, prašau, mano dažniausiai gaminamų namuose patiekalų su pasta top 3, kuris nenustebins absoliučiai nieko, nes tai tiesiog yra klasika ir viskas.

Lazanija, na aišku, kas gi kitas, valgytų valgytojai kiekvieną dieną jei galėtų…

Beatos virtuve_nauji trintu pomidoru padazai lazanija

Bolognese, na tai kaip kitaip?  Kai nėra laiko lazanijai, puikiai tinka ir spagečiai su vadinamuoju Bolognese padažu.

Beatos Bolognese padažas

Ir dar tie – su tunu ir morkomis, ir grietine, paprastai ir grietinės, ir tuno, ir morkų visada yra pas mus aruoduose. Ir dar šitą patiekalą išrado mano vyras ir mūsų šeimoje pristatė, aš demonstratyviai esu keletą kartų nevalgius, kai prideda per daug svogūnų…

Beatos virtuvė. Makaronai su tunu

Dabar mano pačios favoritai yra visokie su šparagais bei krevetėm ar pilno grūdo spagečiai su žemės riešutų – salierų padažu, taip pat ir truputį azijietiški su hoisin vištiena ir vermišeliais.

Hoisin vistiena

Ir dar kartais taip labai norisi tiesiog varškės apkepo, tai va makaronų ir varškės apkepas yra kažkas tokio ypatingo…

Makaronu ir varskes apkepas_Beatos virtuvė

O kas buvo šeštadienį, tai dar kartą priminsiu, nes tikrai makaronų gerbėjai ir šiaip skaniai mėgstantys valgyti būtinai turi pažiūrėti tris nuostabiai paprastus bet genialius padažus makaronams. Ir dar tikrai verta pasistengti dėl cannelloni’ų…

 

 

Komentarai
  1. LABAI įdomi laida buvo,LABAI, tik gaila apie tuos makaronus ne viską įsidėmėjau, aktualu buvo kurie labiau tinka su padažu, kurie krakmolingi ir viskas nuo jų „čiuožia” kaip nuo žąsies vanduo, bet tikrai tikro italo paskaita buvo labai vertinga, nes išmokus juos teisingai gaminti, neteks bijoti „apimčių” padidėjimo 🙂

  2. Beata, o pasigamintą makaronų tešlą (kurią gaminot laidoj) ar jau supjaustytą į makaronus galima užšaldyt? 🙂

  3. Laba diena, Beata, laida iš ties naudinga ir informatyvi, bet toks klausimas iškilo žiūrint laidą, kiek laiko reikia virti makaronus pagamintus namuose? Ir pirktinius makaronus kiek laiko reikėtų virti, kad jie išvirtų, bet nepervirtų, koks idealiausias laikas?

Rašyti komentarą