Spausdinti

Gera mėgautis vaikų darželio skoniu, ypač vasario pūgoms paspaudus. Skanaus!

Nijolės makaronų ir varškės apkepas

0
komentarai
39
Porcijos
4 asm.
Kepimo, virimo laikas
45 min.

Reikės:

200 g smulkių makaronų
2 pakelių varškės
3 kiaušinių
2–4 šaukštų cukraus
Žiupsnelio
150 ml liesos grietinės
Saujos razinų
2 šaukštų džiūvėsėlių
1 šaukšto rudojo cukraus (tiks ir baltasis)
20 g sviesto
Kaip gaminti?

Gaminimas

1

Makaronus išvirkite dideliame kiekyje pasūdyto vandens, bet stenkitės jų nepervirti.

2

Dubenyje sumaišykite kiaušinius, varškę, grietinę, razinas, cukrų ir druską.

3

Išvirtus ir nusunktus, bet dar šiltus makaronus sumaišykite su varškės mase ir sudėkite į sviestu išteptą indą, skirtą kepti.

4

Viršų pabarstykite džiūvėsėliais ir vienu šaukštu cukraus, galite uždėti ir kelis sviesto gabaliukus.

5

Apkepą kepkite iki 180–190 °C įkaitintoje orkaitėje apie 45 minutes, kol jis pagels ir truputį pasipūs.

Ingredientai
Beata
Receptą sugalvojo
Beata Nicholson
Čia rasite šimtus receptų, kuriuos rašiau iš savo virtuvės, bus ir tokių, kurie pasirodė žurnale, mano TV laidose ar socialiniuose tinkluose. Čia mano online namai – sveiki atvykę!
Daugiau autorės receptų
Komentarai
  1. vaikystėje mama mums kepdavo tokį apkepą.. ir aš, kai noriu sutuoktinį pamaloninti, irgi kepu… rekomenduočiau naudoti makaronus – vamzdelius

  2. As panasu senai kepu.Tik dedu tarkuoto fermentinio surio,plius pakepinu sonine su svoguniuku.Gaunasi skanus ir sotus apkepukas.Seimai labai patinka.

  3. jau antrą kartą kepu, nu nerealiai lengva jį pagaminti. Aš naudojau tokius apvalius makaroniukus rutuliukus poros mm skersmens.
    Ačiū Jums, Beata 🙂

  4. Na o mums nepatiko… Kažkaip pietums mums čia nederėjo saldumas su makaronais ir varške. Valgydami svajojom apie kokį sūrų padažiuką, špinatus kompanijoje, šoninę, sūrį ir pan:)

  5. Labai skanus. Dėjau 500 g varškės. Kitą kartą dėčiau mažiau cukraus. Dėjau 3,5 šaukšto.
    Nedėčiau džiūvesėlių, nėra prasmės. Tik dėl to, jog receptas toks 🙂

  6. Labai skanus apkepas. Jau ne karta ir ne du kepem, tai su maziukais makaroniukais skaniausia. Ir mano tetis ir vyras valgo, nors jie apkepu nemegsta, bet mano tetis kai atvaziuoju i svecius tik ir laukia, kada apkepa kepsim 🙂 na, dar ir picos laukia 😉

  7. Labai gardus!
    Į masę dejau 2 š cukraus, bet ant viršaus nepagailėjau rudojo… kokius 2 š užbėriau, todėl gavosi net per saldu ir l.gražu, kai iškepė (sekanti kartą saldumo pamažinsiu ) . Džiūvesių nenaudojau išvis.

  8. Pritariu daugumos skoniui-norisi be cukraus. Kita karta kepsiu su spinatais ir valgysiu su grietine

  9. Puikus apkepas, bus vienas dažniausiai kepamų! Kepiau silikonineje formoje, tad džiūvėsių nenaudojau.

  10. Ačiū, Beata, už receptą.
    Nuostabus apkepas, neliko nei kruopelytės:)) Ir džiuvėsėliai ant viršaus tiesiog privalomi, nes labai skaniai atrodo ir dar tas traškumas. Mmmm…

  11. Tokį apkepą dažnai mums močiutė gamindavo prieš 50 metų…
    Tuo metu mes draugavom su žydų šeima, vaikščiodavom vieni pas kitus į svečius tai gal ji šį receptą ir nusižiūrėjo iš tų namų šeimininkės, ten būdavo daug įdomių tradicinių patiekalų, kas man vaikui darė didelį įspūdį…

    Gaminsiu šiandien šį apkepą , žinau kad bus puikus….

Rašyti komentarą