8241
Beatos virtuvė

Odetos cannelloni su špinatais ir varške

(34)
Reikės:
  • 16 vnt. makaronų „Cannelloni“ vamzdelių.
  • Įdarui:
  • 300 g varškės
  • 700 g šviežių špinatų (apie 300 g šaldytų)
  • druskos, pipirų
  • Padažui:
  • 1 svogūno
  • poros skiltelių česnako
  • dviejų skardinių smulkintų pomidorų savo sultyse
  • šviežių bazilikų
  • įvairių žalumynų (petražolių, laiškinių česnakų)
  • keleto saujų tarkuoto kietesnio sūrio (gali būti „Džiugas“)
  • 200 g mocarelos

 

  1. Špinatus gerai nuplaukime ir užpilkime verdančiu vandeniu. Trumpai palaikę, vandenį nupilkime, špinatus susmulkinkime ir sumaišykime su varške.  Įberkime druskos, pipirų.
  2. Į makaronų vamzdelius sukimškime varškės masę.
  3. Padažui susmulkinkime svogūną, česnaką ir apkepkime aliejuje.
  4. Supilkime smulkintus pomidorus ir viską šiek tiek patroškinkime.
  5. Sudėkime visus turimus smulkintus žalumynus.
  6. Į skardą sudėkime prikimšus vamzdelius, užpilkime padažu, apibarstykime tarkuotu sūriu,  ant viršaus – šiek tiek mocarelos.
  7. Kepkime apie 20 minučių iki 200 laipsnių įkaitintoje orkaitėje.

Visiems skanaus!

Print Friendly, PDF & Email

ĮVERTINKITE
1 riestainis2 riestainiai3 riestainiai4 riestainiai5 riestainiai (13 balsai, vidurkis: 4,23 iš 5)
Loading...
Dalinkis:
Komentarai (34)
Komentarai
  1. Odetos cannelloni su špinatais ir varške parašė:

    O kaip su tais makaronais,juos turbut pirmiausiai reikia isvirti ar ne?Turbut juokingas klausimas :DDDD Bet niekada nesu dariusi,taigi ir klausiu toki kvaila klausimeli ….

  2. isradimas parašė:

    sveiki, drįsiu įkišti savo trigrašį – labai neblogas išradimas į šiuos makaronus kimšti įdarą su arbatinio šaukštelio „antru galu“.

    • sigitas parašė:

      Patarimas visiems – canelones makaronus kimšti su kulinariniu švirkštu.Atgalį dedame su didžiausia skylę. Greit ir paprasta.

  3. Emili parašė:

    Blogumas tas, kad spustelėjau ir nepabaigtą komentarą išsiunčiau . Norėjau padėkoti už aktualų receptą, nes jau yra iš tėvų sodo špinatai ir reikia gaminti 🙂 – tai labai pravers receptas. Labai jau nuobodu būtų išsivirti sriubą. Juolab, kad vakar virta pomdorienė su kalmarais tokia skani, kad jokios kitos bent pora dienų nesinori….
    Ir dar : gerų, sklandžių ir nuotaikingų atostogų , Beata. Sėkmės 😉

  4. Kristina parašė:

    Patiekalas skamba puikiai, tik 700g spinatu ramybes neduoda 🙂 Tikrai reikalingas toks kiekis su 300 g varskes?

  5. Erika parašė:

    makaronu virti nereikia.

  6. Kristina parašė:

    oi kaip skanu, būtinai reikės pasigaminti kokį tai savaitgalį:)

  7. Ieva parašė:

    As neturejau visu ingredientu tai padariau truputeli savaip: vietoj cannelloni naudojau lazanijos lakstus, kaip tik spintelej buvo uzsilike, o ir i parduotuve tingejau eiti 🙂 o vietoj varskes turejau namini varskes suri, tai ji sutarkavau burokine tarka ir imusiau pora kiausiniu, o visa kita dariau kaip recepte. Susluoksniuota lazanija apipyliau padazu ir apibarsciau suriu. Nerealiai skanu!!!

  8. živilė parašė:

    Kad špinatų ne 700g, tai teisybė, nes vienoje pakuotėje yra 100g.Tai reikėtų viso 7 :)))

  9. Chmmmm parašė:

    Nieko gero, lazanijos pagrindu kimšti „vamzdiniai“ makaronai žymiai skaniau 🙂

  10. Raminta parašė:

    Si savaitgali darem caneloni, tik vietoj 700!gr. spinatu dejom 400gr. buvo pats tas. Gal mes naudojom saltydus, o cia siulomi svieži. Idomu, ar yra svorio skirtumas tarp saldytu ir svieziu? Bet buvo skanu 🙂

  11. jrg parašė:

    dariau su lazanijos lakštais, gavosi super, kadangi turėjau varškės mažokai (tik 1 pakutį, 200 g), tai papildžiau savo nuožiūra tuo, ką namie radau: ~50 g minkšto ožkos sūrio ir kelis šaukštus grietinės (bo bijojau, kad lakštai išsitroškintų; viskas buvo ok, kepiau tik ~20 min.). Špinatų dėjau ~500 g., bet jei būtų ir daugiau, man tai tik geriau. Taigis, manau, 700 g. špinatų su 300 g. varškės nėra jokia klaida. Buvo žiauriai skanu, net dabar prisiminus seilės tįsta 🙂

  12. Laima parašė:

    Gaminau jau 2 kartus, patiekalas puikus. Dar kartelį vietoj varškės kimšau faršą, o visa kita taip pat, tai irgi gerai buvo. 700 g. šviežių špinatų – ne klaida 🙂 Ir pavadinimas pas mus prigijo – Odetos cannelloni 🙂

  13. Kristina parašė:

    Patarimas naudoti riebesnę t. y saldesnę varškę, nes kitaip gali buti rūgštu, aš kaip tik liesą rugščia varškę nusipirkau, padažas irgi rūgštus gavosi tai dėl to nelabai skanu buvo, viskas užrūgštinta :).

  14. as parašė:

    labai skaniai atrodo

  15. Asta parašė:

    Kaip tik dabar valgau sita patiekala,tik manau su makaronais kazkas netaip,kaip nedakepe atrodo(kepiau virs 20min.) tarp dantu veliasi,ka daryti??

  16. mona parašė:

    O kodėl nerodo produktų sąrašo? 🙁

  17. Smalsu parašė:

    O receptas kur???

  18. Ieva parašė:

    🙂 ir taip maždaug aišku.. riebios varškės, kiek turite, 🙂 špinatų, kiek turite, pomidorų padažo skardinių, kiek turite…. kietojo sūrio patarkuoti, kiek turite.. :)….

  19. brigita parašė:

    O nan kazkodel gavosi labai nebusiseke sie makaronai.

  20. irena parašė:

    sveiki,noreciau suzinoti proporcijas odetos cannelloni su spinatais,kodel tai nera produktu saraso?

  21. Skirmantė parašė:

    O recepto vis dar nematyt :/ Na, laikas improvizacijai 🙂

  22. jurga parašė:

    Geras,kur matavimai produktu?gal kas galite ikelti,kokie produktu matavimai? 🙂

  23. alge parašė:

    Ech, vis dar nerodo sąrašo…Gaminsiu pasikliaudama nuojauta 🙂

  24. Lina parašė:

    Skardiniu su pomidorais savo sultyse, kokios talpos? Ju buna ir didesniu ir mazesniu.

  25. Indrė parašė:

    Labai patiko. Ypatingai pomidorų padažas vietoj riebio bešamelio. Gal tik mozarellos nebedėčiau. man ji kažkaip ten jau per daug buvo. Bet šiaip puikus receptas! Ačiū 🙂

  26. Miglė parašė:

    o man tie pomidorai ir svogunas ne prie ko. as panasius charlie valgiau su sviesto ir grietines padaru, be surio. buvo nerealus, mylimiausias patiekalas ten mano siuo metu, tik recepto niekur nerandu ano.bandysiu panasiai pagal si, tik darysiu savo sviesto ir grietines padaza:)

Palikite komentarą

26097


Mūsų draugai:
Visos teisės priklauso Beatai Nicholson. | Pagaminta beLEDO.