8241
Beatos virtuvė

Velykų didkepsnio svarbus pasirinkimas

(5)

Nežinau kaip jūsų namuose, bet mano – prieš didžiąsias šventes mes pasitariam, kas ką gamins. Nes pasimokėm per eilę ir eilę metų, kad jei leidi visiems gaminti nesusitarus, tai tada maisto išeina kokius aštuonis kartus daugiau nei įmanoma suvartoti, ir kam to reikia? Nereikia. Taigi prieš keletą savaičių pasikalbėjom, kas ką gaminam. Velykas švęsim pas mane ir aš ,aišku, būsiu atsakinga už pagrindinį karštą patiekalą. Maniau, gal ėriuko koją kepsiu su citrinomis ir raudonėliu, graikiškai įkvėptą, bet paskui prisiminiau, kad štai visai neseniai tokį patiekalą jau valgėm sekmadienio pietums.

stalas Velykų

Taigi nusprendžiau paruošti patikrintą gerą dalyką, tokį, žinote, šventinį, kokio negamintum šiaip paprastai dienai. Aišku, čia reikia truputį didelesnio pasiruošimo, bent pradžioje, bet iš esmės tai viskas labai paprasta. Taigi Velykiniu didkepsniu bus kiaulienos nugarinės vyniotinis su figomis, Provanso žolelėmis, obuolių bei karamelizuotų svogūnų padažu…Gerai skamba? Taip! O kaip skanu….Ir galite padaryti didžiausią šmotą visai plačiai giminei pamaitinti.

Kiaulienos vyniotinis su figomis

 

Print Friendly, PDF & Email
Dalinkis:
Komentarai (5)
Komentarai
  1. :) parašė:

    Mmmmmm…………..Skaniai atrodo:)
    Sugundėt, Beata!
    Manau tikrai verta pasigaminti, o ypač tokiai progai…….

  2. Esmeralda parašė:

    Sveika vel,seimininke Beata :).Taigi,kazkada,uz mokyklini rasini apie artejancias Velykas,gavau labai stora 5 ( cia penkiabaleje skaleje).Ten rasiau ne vien apie maisto ruosima sventem,o dabar,kazkaip,galvoje sukasi vaikyste ir,Mamos dzukes,skalsus stalas.O pasiruosima pradedavome Didyji Ketvirtadieni,mat sia diena budavo privaloma suskrudinti juoda duona ( mamyte duonytes visus galiukus dziovindavo) naminei girai.Be tos skanios saldziarugstes,duona kvepiancios giros,nepraeidavo nei vienos Sv.Velykos.Kiausinius visada dazydavome tik svogunu lukstais,pridedavome ivairiausiu zalumynu.Ot grazumelis akiai ! A.A. Tevelis,visada keleta kiausiniu israizydavo.Dabar nebezinau,ar Mamyte beturi islaikiusi kiausinius ar ne,nes tradiciskai,per kiekvienas sventes,ji asilikdavo po kiausini.Tai toj kolekcijoj,kiek pamenu,seniausias kiausinis buvo 1973 m. ! Reikes Mamos paklausti.Visada kepdavome namini mielini pyraga. ..ir dabar pajutau savo vaikystes namu sventini vanilini kvapa….Na va,sentimentai,O pamaciusi tavo didkepsni,sugalvojau ir as parasyt. Pas mus karstam patiekalui visada budavo suktinukai „zrazais“ vadinami.Zinoma,jokiu karamelizuotu dalykeliu nemokedavom daryti,bet i visus visada sukdavom rukytas ( ko dabar ne su ziburiu nerandu) slyvas su morku griezineliais.Ypatinga skoni ta rukyta slyva suteikdavo.Butinai ant stalo budavo ir virto kumpio,silkes,vinigreto( zinai kas tai? ),baltos misraines.Sitai pagamint nebudavo sunku,lyginant su krienu paruosimu. Verkdavo ne tik betarkuojantis tetis,bet ir mes su broliu.
    Taigi,Beata,galeciau dar daug ko prirasyti,bet-ketvirtadienis,laikas laikytis tradiciju,einu skrudinti duonos :).Tegu Tavo namai klega nuo sventinio surmulio,tegu jie kvepia,kaip mano vaikystes namai,ir santuraus susikaupimo Didyji savaitgali. Pagarbiai

  3. Ieva parašė:

    Miela Beata, vakar visai netycia atradau internete laidos „Viskas bus gerai“ irasa su tavimi! Beata ar zinai, kad esi nuostabi! Ne kiek neperdedu, kvatojau ir buvau issisiepus iki ausu, lyg kokia geriausia drauge butu i svecius uzsukusi! Beata, tavi pasaukimas ne vien gaminti! Buk gera, daugiau tokiu laidu, daugiau taves, tavo siluma ir dziaugsmas tryksta net per kompjuterio ekrana! Man sita laida ir jos vedejos nebuvo kazhkoks atradimas, bet tu taip pripildei sia laida! Aciu ! Aciu! Aciu miela Beata! Geru Velyku ir dalinkis dziaugsmu su mumis ir toliau!

  4. Sonata parašė:

    Ačiū Beata už šį receptą, nesenai išsikepiau ir paragavau, labai labai skanu. Gerų jums Velykų.

Palikite komentarą

Taip pat skaitykite:


Mūsų draugai:
Visos teisės priklauso Beatai Nicholson. | Pagaminta beLEDO.