Spausdinti

Galite taip ruošti ir paprastas blauzdeles… ir net vištienos ar kalakutienos krutinėlės gabalėlius

 

Vištienos sparneliai „Tulpės“ traškia plutele

0
komentarai
4
Porcijos
4 asm.
Kepimo, virimo laikas
30 min.

Vištienai:

900 g viščiuko broilerio sparnelių „Tulpės” (stambiausia sparnelio dalis su kaulu)
100 g sviesto
70 g maltų džiūvėsėlių
70 g tarkuoto kietojo sūrio
1 šaukšto Provanso žolelių
1 šaukštelio druskos
1 nubraukto šaukštelio šviežiai grūstų juodųjų pipirų

„Ajoli“ padažui:

100 ml aliejaus
50 ml pieno
1 skiltelės česnakų
½ citrinos sulčių
1 nugriebto šaukšto garstyčių
druskos
saujelės smulkintų krapų šakelių
Kaip gaminti?
Reklama
38285

Gaminimas

1

Įjungiame kaitiname orkaitę iki 190 °C. Skardą išklojame kepimo popieriumi. Sviestą ištirpiname.

2

Dubenyje sumaišome džiūvesėlius, sūrį, Provanso žoles, druską ir pipirus.

3

Kauliukų galiukus apvyniojame folija, kad jie kepdami nedegtų. 

Reklama
41011
4

Sparnelius suvilgome tirpintu sviestu ir apvoliojame sūrio bei džiūvesėlių mišiniu. Pašauname į orkaitę ir kepame 30 minučių, kol gražiai apskrus.

5

Sumaišome padažą: aliejų, pieną, česnako skiltelę, garstyčias ir krapus sutriname ir suplakame maisto smulkintuvu ar elektriniu kokteilių plaktuvu. Padažą pasūdome, paragaujame, pagardiname citrinų  sultimis.

Ingredientai
Beata
Beata Nicholson
Čia rasite šimtus receptų, kuriuos rašiau iš savo virtuvės, bus ir tokių, kurie pasirodė žurnale, mano TV laidose ar socialiniuose tinkluose. Čia mano online namai – sveiki atvykę!
Daugiau autorės receptų
Reklama
41003
Komentarai

Rašyti komentarą