Spausdinti

Virtinukų pasaulyjeeeeee….arba Lietuvoje, Sirutiškyje, Kėdainių rajone, yra tokia vieta su labai aiškia kryptimi: gaminti rankų darbo, kokybiškus virtinius iš vietinių produktų. Tiksliau 17 rūšių virtinių/koldūnų. Rekomenduoju nuvažiuoti ir patiems įsitikinti. 

 

Virtinukai su varške ir peletrūnu

0
komentarai
3

Tešlai

750 g kvietinių miltų
žiupsnelio druskos
1,5 stiklinės vandens
2 šaukštų aliejaus

Įdarui

500 g varškės
1 kiaušinio
1 šaukštelio džiovinto peletrūno
žiupsnelio cukraus
žiupsnelio druskos
Kaip gaminti?
Reklama
38285

Gaminimas

1

Taigi, miltus sumaišome su druska, vandenį sumaišome su aliejumi ir supilame po truputį į miltus. Suminkome tešlą ir leidžiame jai pastovėti, uždengtai švariu rankšluošiu ar įsuktai į maistinę plėvelę apie pusvalandį. Įdarui sumaišome visus ingredientus.

2

Dabar nusiteikiame gan ilgam ir kruopščiam darbui. Tešlos gabalėlį iškočiojame plonai, stikline ar puodeliu išspaudžiame apskritimą, į jį dedame šaukštelį įdaro ir kruopščiai užlipdome ar suspaudžiame pirštais, šakute, tinka įvairūs būdai, kaip jums gražiau. Pabarstome šiek tiek miltų ant vienos pusės, kad nepriliptų prie lentelės/lėkštės ir dedame ant lentelės. Ir taip, kol nebeliks tešlos.

3

Verdame dideliame puode su pasūdytu vandeniu tol, kol išplaukia į paviršių. Tada dar paverdame keletą minučių ir ištraukiame. Patiekiame su grietine.

Reklama
41011
Ingredientai
Patarimas

 

Visą laidą apie Kėdainius ir šiuos virtinius …. galite pažiūrėti LNKgo svetainėje štai čia.

Ši laida yra projekto „Lietuvos gamtos ir kultūros paveldo objektų (išteklių) pristatymas vietinio turizmo rinkoje“ (Nr. 05.4.1-LVPA-V-812-01-0003) dalis. Laidą inicijuoja Valstybinis turizmo departamentas prie Ūkio ministerijos, ji nansuojama pagal 2014–2020m. Europos Sąjungos fondų investicijų veiksmų programą iš Europos regioninės plėtros fondo ir Lietuvos Respublikos valstybės biudžeto lėšų.

Beata
Receptą sugalvojo
Beata Nicholson
Čia rasite šimtus receptų, kuriuos rašiau iš savo virtuvės, bus ir tokių, kurie pasirodė žurnale, mano TV laidose ar socialiniuose tinkluose. Čia mano online namai – sveiki atvykę!
Daugiau autorės receptų
Reklama
41003
Komentarai
  1. Miela, Beata!
    O kazin, ar pavyktu virtinukai jei miltus pakeisčiau pilno grūdo kvietiniais arba speltos miltais?Norisi sveikiasnio varianto

  2. Mano mama kilusi iš Žemaitijos. Ji darydavo tokius virtinukus. Juos vadindavo kleckai su paletrūnaia. Į varškę ji dar dėdavo kiaušinį ir tik apvytintus lašinukus–spirgučius

Rašyti komentarą