Iš tikrųjų labai labai skanu ir labai vasariška, bet iš kitos pusės ir rimta vakarienė, o ne koks salotos lapas. Kitas pliusas, kad galima iš karto padaryti ne vienam, o kad ir visai krūvai žmonių, nes keptuvėje tik apkepti, pomidorus uždėti ir daugiau dirba orkaitė, paskui tik į lėkštes – šast šast ir viskas…

Kita mano nuolatinė meilė dabar yra bazilikas, bet argi ne nuostabus dalykas yra bazilikas? Aš mėginu užsiauginti pati, bet nežinau, ar pavyks, nes praėjusiais metais Tomas žadėjo tiek užauginti, kad visą giminę būčiau galėjus pesto aprūpinti metam į priekį, bet deja, neužaugo ir neišbujojo, kaip tikėjomės… Todėl, nieko kito nelieka, kaip kas keletą savaičių vis nusipirkti naują vazonėlį iš parduotuvės ir statyt ant palangės, bei nepamiršt kartais palaistyt, pesto stiklainio nepadarysi. (na, nebent visą iš karto nukapotum), bet visiem kitiem dalykam pilniausiai užtenka. Dabar šis kepsnys: vištiena kaip vištiena, – krūtinėlė pavoliota džiuvesėliuose ir apkepta keptuvėje mėgstamas dalykas visų. Na, o ant viršaus dar pomidorų, mozarelos ir baziliko uždėjus, išeina tikrai labai pavasariškas vištienos kepsnys…

Valgom su bulvytėm šviežiom ir špinatais. Aš dabar įsigudrinau daryt šitaip: bulves išverdu, nupilu į sietelį, ten palieku bulves,tada į puodą, kuriame virė bulvės, dedu truputį sviesto ir špinatų, juos greitai pamaišau, kad jie apvystų, tada atgal dedu bulves, viską pamaišau, kad bulvės špinatais apsiveltų ir į lėkštę. O vištienos kepsnys darosi šitaip:

Vištienos krūtinėlę perpjaunam per pusę taip, kad neperpjaustume visiškai, bet tiesiog ją atidarytume, kad ji pasidarytų didesnė, atsivertų, žodžiu… ar aiškiai pasakiau???? Jei krūtinėlė nelabai didelė ir stora, tai jos ir nereikia pjauti per pusę…

Žodžiu, dedam krūtinėlę ant lentelės, ant viršaus dedame delną savo, kad uždengtų krūtinėlę ir dabar po delnu pjauname ją iki pusės, ir atverčiame kaip kokią knygą, ar aišku? Tikiuosi, taip… dabar uždengiam ją su maistine plėvele ir kočelu arba mėsiniu plaktuku padaužom truputėlį, kad ji pasidarytų plonesnė ir didesnė. Pabarstom druska ir pipirais, bei truputį raudonėlio ir džiovinto baziliko galima užmesti.

Pasiruošiam kiaušinį ir džiuvesėlių. Vištienos pjausnį pamirkom į kiaušinio plakinį ir į džiuvesėlius, dedame į įkaitintą keptuvę ir greitai apkepam iš abiejų pusių. Dabar kepsnius sudedam ant skardos. Pomidorus supjaustom, mozarelą suplėšom, primetam baziliko lapelių, džiovinto raudonėlio, šaukštą aliejaus, druskos truputį, pipirų ir balzamiko acto. Na, žodžiu, tokias, kaip kokias salotas pasidarom, ir visa tai gražiai sukraunam ant kepsnių. Šaunam į orkaitę, pakankamai karštą (apie du šimtus karštumo), kokiom penkiolikai minučių. Kol mozarela issilydys ir pomidorai sušils, o kepsniai iki galo iškeps. Kai ištrauksim iš orkaitės, dar galima truputį parmezano ant viršaus užtarkuoti ir su tom bulvės su špinatais – rimta, bet vasariška vakarienė.


Warning: Undefined array key "photo_gallery_content" in /home/beatosvirtuve/public_html/wp-content/themes/initializr/partials/sections/photo-gallery.php on line 9
Komentarai
  1. Siandien pabandysiu, kaip tik 3 vistienos krutineles saldytuve stirkso. Dar pridurciau, kad prie spinatu su sviestu ir bulvemis labai tinka cesnakas. Skanumelis!

Rašyti komentarą