Spausdinti

Kai pabos vaikystės kotletai, prisiminkite ši receptą – aromatingas padažas, prieskonių pilni kukuliai ir mėtomis gardintas kuskusas nukels trumpam į spalvingąjį Maroką. 

Mėsos kukuliai aštriame pomidorų padaže

0
komentarai
0
Porcijos
6 asm.

Ingredientai

600 g maltos jautienos arba avienos
50 g džiūvėsėlių
½ šaukštelio maltos kalendros
1 šaukštelio malto kumino
½ šaukštelio aitriųjų paprikų dribsnių
½ šaukštelio malto cinamono
1 kiaušinio
Saujelės kalendrų arba petražolių lapelių
žiupsnio druskos

Padažui

400 g konservuotų pomidorų
1 kubelio ekologiško „Maggi“ vištienos sultinio
1 geltonojo svogūno
4 česnako skiltelių
alyvuogių aliejaus
1 šaukštelio kumino sėklų arba malto kumino
½ šaukštelio sveikų arba maltų kalendros sėklų
1 šaukštelio aitriųjų paprikų dribsnių
1-2 šaukštelių medaus (nebūtinai)
Druskos, juodųjų pipirų

Kuskusui

500 g kuskuso kruopų
1 kubelio ekologiško „Maggi“ vištienos sultinio
saujelės mėtų lapelių
druskos
½ citrinos
natūralaus jogurto patiekti
Kaip gaminti?

Gaminimas

1

Ruošiame kukulius: dideliame dubenyje sumaišome visus kukulių ingredientus, prieskoninių žolelių lapelius smulkiai sukapojame ir įmaišome į mėsą. Suformuojame norimo dydžio kukulius ir juos apkepame gerai įkaitintoje keptuvėje  ant šlakelio alyvuogių aliejaus. Nebūtina mėsą iki galo iškepti, svarbu, kad kukuliai gražiai apskrustų.

2

Apskrudusius kukulius atidedame trumpam į šalį. Imame tą pačią keptuvę  (gink Dieve jos neplauname!) ir pradedame ruošti padažą. Jei trūksta, įpilame šiek tiek aliejaus ir apkepame smulkintą svogūną. Kai jis suminkštėja, suberiame smulkintas česnako skilteles, kelias minutes pakepę, beriame prieskonius ir viską išmaišę pašildome. Tuomet į keptuvę pilame konservuotus pomidorus, ant jų – paruoštą „Maggi“  sultinį (1 kubelį ištirpiname 500 ml verdančio vandens), viską gerai išmaišome, šaukštu pasmulkiname pomidorus, beriame druskos ir juodųjų pipirų ir paliekame lėtai burbuliuoti uždengtoje keptuvėje apie 15 minučių.

3

Šiam laikui praėjus, padažas turėtų būti šiek tiek nugaravęs – paragaujame. Jei padažas rūgštokas – dedame šaukštelį medaus ir viską gerai išmaišome. Sudedame kukulius į padažą ir sumažinę ugnį lėtai troškiname uždengtoje keptuvėje. Troškinimo trukmė priklausys nuo kukulių dydžio, bet tai truks apie 10-15 minučių.

4

Per tą laiką pasiruošiame kuskusą. 1 sultinio kubelį užpilame 500 ml verdančio vandens. Į dubenį beriame kuskuso kruopas, žiupsnį druskos, griežinėliais pjaustytą citriną ir viską užpilame dar karštu (beveik verdančiu) sultiniu. Pridengiame dubenį dangčiu ar lėkšte ir leidžiame kruopoms brinkti apie 5 minutes. Po to šakute gerai išpurename kuskusą, sudedame kapotus mėtų lapelius.

5

Į lėkštes dedame po šaukštą kuskusko, ant jo dosniai krauname pomidorų padažo, ant viršaus dėliojame kukulius. Galima patiekti su natūraliu jogurtu šalia, kad padėtų suvaldyti padažo ‘karštį’.

Ingredientai
Patarimas

Kuskusas visada bus skanesnis jei kruopas brinkinsite ne vandenyje, o ekologiškame „Maggi“ sultinyje. Nebereikės papildomai pridėti nei druskos, nei aliejaus šlakelio.

Beata
Receptą sugalvojo
Beata Nicholson
Čia rasite šimtus receptų, kuriuos rašiau iš savo virtuvės, bus ir tokių, kurie pasirodė žurnale, mano TV laidose ar socialiniuose tinkluose. Čia mano online namai – sveiki atvykę!
Daugiau autorės receptų

Rašyti komentarą