Spausdinti

Vasara – malonumų ir atostogų metas, todėl niekas nenori amžinybės praleisti virtuvėje. Šis makaronų apkepas su vištiena nuostabus tuo, kad už jus visą darbą atlieka ekologiškas daržovių sultinys ir orkaitė.

Greitai pakepinate vištieną, viską suverčiate į kepimo indą su sultiniu ir skaitote knygą ar deginatės balkone. 

Ekologiškas „Maggi“ daržovių sultinys orkaitėje ir makaronus išvirs, ir viską į darnią visumą sujungs.

Makaronų apkepas su vištiena ir daržovių sultiniu

0
komentarai
6
Porcijos
8 asm.

Reikės:

300 g smulkių makaronų
300 g vištų krūtinėlių
500–600 ml ekologiško „Maggi“ daržovių sultinio
400 g skardinės konservuotų pomidorų
kelių saujų vyšninių pomidorų
125 g kreminio sūrio
2 šaukštelių džiovintų raudonėlių
100 g tarkuoto kietojo sūrio
2 šaukštų džiūvėsėlių
kelių riekelių rūkytos šoninės
druskos, pipirų
aliejaus
Kaip gaminti?

Gaminimas

1

Pasiruošiame „Maggi“ sultinį – užviriname vandenį ir juo užpilame 1 kubelį sultinio.

2

Vištų krūtinėles supjaustome mažais gabalėliais ir apkepame keptuvėje su keliais šaukštais aliejaus.

3

Į keptuvę supilame „Maggi“ sultinį, sudedame konservuotus pomidorus, kreminį sūrį, raudonėlius. Šiek tiek pakaitiname ir viską gerai išmaišome.

4

Į kepimo indą suberiame makaronus, ant jų suverčiame keptuvės turinį ir pamaišome. Sultinys turi apsemti visus makaronus.

5

Šoninę smulkiai supjaustome, sumaišome su džiūvėsėliais, tarkuotu sūriu apibarstome apkepo viršų. Ant viršaus sutupdome vyšninius pomidorus.

6

Kepame 180 °C orkaitėje apie 30 min., kol makaronai suminkštės, o apkepo viršus apskrus.

Ingredientai
Patarimas

Kad būtų gaiviau, pasiruoškite žalių salotų su jogurtiniu padažu arba tokiu medaus ir garstyčių padažu, kaip šiose salotose. Vietoj vištų krūtinėlių galite naudoti rūkytą kumpį, lašišą ar tiesiog mėgstamas daržoves.

Beata
Receptą sugalvojo
Beata Nicholson
Čia rasite šimtus receptų, kuriuos rašiau iš savo virtuvės, bus ir tokių, kurie pasirodė žurnale, mano TV laidose ar socialiniuose tinkluose. Čia mano online namai – sveiki atvykę!
Daugiau autorės receptų
Komentarai

Rašyti komentarą