Kuskusas su jautiena ir daržovėmis yra lėtas, jaukus ir savaitgaliui ypač tinkantis patiekalas. Jį gaminti mus išmokė Laurina Todesaitė: pagamino laidoje ir visokiausių istorijų apie patiekalą papasakojo. Galite ruošti greitpuodyje, o galite ir paprastame puode.
Kai pabos vaikystės kotletai, prisiminkite ši receptą – aromatingas padažas, prieskonių pilni kukuliai ir mėtomis gardintas kuskusas nukels trumpam į spalvingąjį Maroką. Patarimas: kuskusas visada bus skanesnis jei kruopas brinkinsite ne vandenyje, o ekologiškame „Maggi“… Daugiau…
1. Kalakutienos krūtinėles perpjauname išilgai. Tuomet kiekvieną gabalą įpjauname, kad greičiau iškeptų. Krūtinėlę apibarstome čiobreliu, druska, pipirais apšlakstome alyvuogių aliejumi ir leidžiame pasimarinuoti keletą valandų šaldytuve. 2. Kol mėsa marinuojasi, pasiruošiame salsą: susmulkiname mangą, persiką… Daugiau…
1. Supjaustome kalakutienos šlaunelių filė. 2. Paruošiame marinatą: susmulkiname česnaką, išspaudžiame apelsiną, sutarkuojame žievelę, įdedame rozmarino, medaus, druskos ir pipirų. Viską išmaišome ir užpilame ant šlaunelių. Leidžiame pasimarinuoti. 3. Pamarinuotą kalakutieną dedame į keptuvę su… Daugiau…