Spausdinti

Kuskusas su kalakutiena – guliašas

0
komentarai
17
Porcijos
4 asm.
Kepimo, virimo laikas
20 min.

Reikės:

Kalakutienos šlaunelės filė
2 morkų
moliūgo riekės
6-8 šaukštų kuskuso kruopų
1 stiklinės sultinio
pusės galvos pekino kopūsto
aliejaus kepti

Mėsos marinatui:

1 apelsino sulčių ir žievelės
3 česnako skiltelių
1 šaukštelio džiovinto ar šviežio rozmarino
1 šaukšto medaus
druskos, pipirų
Kaip gaminti?

Gaminimas

1

Supjaustome gabaliukais, kaip guliašui, kalakutieną.

2

Dubenėlyje ruošiame marinatą mėsai: susmulkiname česnaką, išspaudžiame apelsino sultis ir įtarkuojame šiek tiek jo žievelės. Beriame rozmariną ir paplakame marinatą šakute. Pasemiame ir gerai išmaišome šaukštą medaus. Marinatą pasūdome ir paskaniname juodaisiais pipirais.

3

Paruoštą marinatą užpilame ant mėsos ir jį tolygiai paskirstome. Šaunu, jei turite laiko ir leidžiate mėsai pasimarinuoti kelias valandas ar per naktį. Bet galime kepti ir tuoj pat.

4

Į įkaitintą aliejų keptuvėje dedame kalakutienos gabaliukus ir leidžiame jiems kepti, žinoma, su nuolatine priežiūra ir dėmesingu pamaišymu. Taip kepame apie 10-15 min. Marinatą kol kas palikite dubenėlyje.

5

Kol kepa mėsa, pasiruoškime daržoves: morkas supjaustome kubeliais, moliūgą – panašiai.

6

Pakepinus kalakutieną apie 10-15 minučių, į keptuvę supilame likusį marinatą, beriame supjaustytas daržoves ir dar leidžiame pasitroškinti apie 5 minutes.

7

Kai morkos ir moliūgai šiek tiek suminkštėja, į keptuvę pilame stiklinę sultinio, kad apsemtų keptuvės turinį ir laikome ant ugnies iki sultinys užvirs.

8

Sultiniui užvirus, beriame kuskusą, uždengiame dangčiu, išjungiame ugnį ir palaukiame kelias minutes, kol kruopos sugers sultinį ir ramiai išbrinks.

9

Supjaustome pekino kopūstą ir galiausiai jį įmaišome į jau paruoštą kuskusą.

Ingredientai
Beata
Receptą sugalvojo
Beata Nicholson
Čia rasite šimtus receptų, kuriuos rašiau iš savo virtuvės, bus ir tokių, kurie pasirodė žurnale, mano TV laidose ar socialiniuose tinkluose. Čia mano online namai – sveiki atvykę!
Daugiau autorės receptų
Komentarai
  1. Labai patiko šis patiekalas tol kol neįdėjau kopūsto.. Ar padariau kažką ne taip ar kopūstas kaltas? Įdėjau kopūstą išjungus ugnį.. Kol pavalėm sriubos pabuvo šiltai su visu troškinuku.. Kai atidariau dangtį, davė labai didelis kartumas ir nemalonus kvapas.. Ir tikrai viską sugadino kopūstas iš nerealiai skanaus patiekalo gavosi nelabai skanus..

  2. Vakar vakarienei buvo šis patiekalas 🙂
    Šiam vakarui taip pat jau marinuojasi mėsytė 🙂 Vyras užsiprašė pakartojimo 🙂 O ir anytai patiko, nors po šios laidos pasakė, kad Beata nieko gero šįkart nepagamino 😀 Ir buvo įspėta, kad du patiekalus tikrai bus priversta paragauti 😀
    Kopūstas man tiko ir patiko.

  3. Vakar vakarienei buvo šis patiekalas 🙂
    Šiam vakarui taip pat jau marinuojasi mėsytė 🙂 Vyras užsiprašė pakartojimo 🙂 O ir anytai patiko, nors po šios laidos pasakė, kad Beata nieko gero šįkart nepagamino 😀 Ir buvo įspėta, kad du patiekalus tikrai bus priversta paragauti 😀
    Kopūstas man tiko ir patiko.

  4. Puikus receptas. Ką tik išbandėme, likome sužavėti paprastumu, greitumu ir skoniu. Tiesa, neturėjau namuose jokio kopūsto, žalumyno, bet ir be jo labai labai patiko. Ačiū už receptą, šis patiekalas bus dažnas mano namuose 🙂

  5. Miela Beata, gal galite pasakyti, kur gauti tokia tarka, kuria jus naudojate savo laidose, kur viska graziai siaudeliais supjausto. Is anksto dekoju.

  6. man patiko, nors bijojau daryti del pekino salotos, nes cia perskaiciau komentara, kad kartokai gavosi, taciau likau patenkinta rezultatu:)

  7. Šiandien pietums išbandžiau šį receptą. Pavyko puikiai, buvo labai skanu. Tik sąmoningai nedėjau kopūsto, kažkaip neįsivaizdavau jo ten. Ir papildomai įtarkavau į marinatą šiek tiek imbiero. Labai skanu. Puikus receptas. Ačiū 🙂

Rašyti komentarą