Tai visiškai nauja pamoka, net ne pamoka, bet alaus ir maisto derinimo šventė, į kurią kviečiame Jus ir Jūsų draugus. Kelionė po alaus pasaulį bus tokia, kad kai pasibaigs, jau norėsite grįžti ir išgirsti tęsinį. Šįkart sąraše – šešios alaus rūšys iš Lietuvos ir užsienio daryklų bei prie jų tinkančių užkandžių bei užkandėlių. Mes degustaciją išbandėm ir galiu ranką prie širdies pridėjusi pasakyti – vakaras prabėgs lyg akimirka, skanu ir įdomu bus visą laiką, vienintelis „gaila“, kad „taip greitai pasibaigė“.
Alaus degustacija vyks pagal Joną Lingį – Londono IDB instituto vadinamąją Beer academy baigusį, Lietuvoje dirbantį profesionalų alaus someljė. „Pasakyti apie alų, kad jis būna šviesus ir tamsus, tai tas pats, lyg sakytume, jog būna dviejų ir keturių durų automobilių. Kitaip tariant, tai nepasako apie alų nieko“ – sako Jonas.
Už jo nugaros – didelis alaus pasaulio žemėlapis, kuriame Jonas rodo pagrindines alaus „šeimas“ su jų pavardėmis, tuo pačiu pasakodamas apie alaus charakterį, skonius, kvapus… Per stalą keliauja kolbelės su salyklais – parūkytas, kvietinis, o šiame jaučiate, tarsi krapo pokvapis? Degustacija pagal Joną – įtraukia nuo pirmos akimirkos – ragaujame alų, lyginame, aptariame, visa tai užsikandame fantastiško skonio užkandėlėmis, kurios ragaujamą alų papildo kaip smokingas išeiginius batus, t. y. – idealiai.
Jei manote, kad apie alų žinote viską – labai gerai, bet Jonas sako, kad kaskart, kai ragauji alų, tu ragauji naują alų. Mat alus yra vienintelis gėrimas pasaulyje, kurį ragaudamas vienu gurkšniu gauni didžiausią skonių ir kvapų pliūpsnį. O jei dar prie alaus moki priderinti maistą…
Pirmoji alaus degustacija pagal Joną vyks rugsėjo 3 dieną, 18 val. Kulinarijos studijoje „Beatos virtuvė“, Gedimino pr. 27. Kaina – 40 eur. Registruokitės pas Ievą tel. 867007008 arba el. paštu studija@beatosvirtuve.lt.
sveiki,
o kada paskelbsite studijos tvarkarasti rudens sezonui?
Jei nepaslaptis koks alus bus asortimente?