8241
Beatos virtuvė

Sriuba „Crema Conde”

(3)
Reikės:
  • Virtų pupelių (tinka ir raudonos, ir baltos)
  • raudono svogūno
  • kukurūzų tortilijų
  • 2 česnako „dantų"
  • džiovinto čili pipiro
  • sviesto
  • aliejaus
  • plėšomo sūrio
  • grietinės
  • prieskoninės žolės „epazote" (nebūtina)
  • rūkyto jalapeno pipiro „chilpotle" (nebūtina)

Užkaičiame puodą vandens ir išverdame pupeles. Jau išvirusias kartu su vandeniu pilame į trintuvą arba sutriname maisto smulkintuvu puode, kur jos virė.

Svogūną ir česnaką susmulkiname peiliu. Juos ant sviesto pakepame kitame puode. Kai jau paskleidžia aromatą ir truputį pageltonuoja, supilame skystį su pupelėmis ir paliekame virti ant nedidelės ugnies.

Kol viskas verda, supjaustome tortilijų blynus juostelėmis, įpilame nemažai aliejaus į keptuvę ir pamerkiame išilgai. Kai vienos iškepa, jas išklojame ant sausos servetėlės, kad nuvarvėtų riebalų perteklius, ir dedame kepti kitas.

4

 

6

Į sriubą metame džiovinto čili pipiro, rūkyto jalapeno pipiro ir prieskoninės žolės, jei turime. Epazote žolė plačiai naudojama Meksikoje, ypač, – kartu su pupelėmis.

5

Dedame į lėkštę plėšyto sūrio, keptų tortilijų juostelių, užpilame sriuba, įdedame šaukštą grietinės. Skanaus!

7

Print Friendly

ĮVERTINKITE
1 riestainis2 riestainiai3 riestainiai4 riestainiai5 riestainiai (Nėra vertinimų)
Loading...
Komentarai
  1. Saule parašė:

    Gal galima kažkuo pakeisti tortilijas? Skrebučiais arba tortilijų traškučiais, ar praras šarmo sriuba?

  2. Rasa parašė:

    Labai patiko 🙂 Tai visiskai kitokia sriuba, nei esu pratus 🙂 Labai skanios pakepintos tortilijos, tad pritruko 😀 Super! Gaminsim dar!

Palikite komentarą

26097
https://www.beatosvirtuve.lt/wp-content/uploads/2016/01/BV_banner_vasara_300x250_2_01.jpg
26103
https://www.beatosvirtuve.lt/wp-content/uploads/2016/02/BV_kosmetika.gif
26104


Mūsų draugai:
Visos teisės priklauso Beatai Nicholson. | Pagaminta beLEDO.