Spausdinti

Kadangi bus dar vienas vakarėlis, ta pačia proga kepsiu dar tų pyragėlių… O gal tortą??? Draugė norėtų medaus… Bet nežinau, ar turiu tiek laiko…

Palyginimui, šita tešla, nors miltų ir daugiau, bus truputį skystesnė ir kitokio pavidalo nei avietinių, nes sviestas čia tirpintas ir tada jai duoda visai kitokią sandarą. Ir rezultatas pyrago išeina truputį kitoks, ne toks saldus ir purus, ir minkštas, kaip baltų pyragėlių… Bet nieko tokio, vis tiek skanu, visas gražumas šokoladinių pyragėlių yra jų kepurėje… Aš pasirinkau lengviausią variantą.

Šokoladiniai keksiukai (cupcakes)

0
komentarai
41
Porcijos
12 asm.

Keksiukų tešlai:

100 g tirpinto gero juodo šokolado
100 g sviesto
3 kiaušinių
160 g cukraus
1 arbatinio šaukštelio tirpios kavos, ištirpintos šaukšte karšto vandens
3 šaukštų natūralaus jogurto (jei nėra, galima grietinę arba kefyrą, ar net pieną naudoti)
180 g miltų
70 g maltų migdolų
kepimo miltelių

Šokoladiniam kremui:

100 g juodojo šokolado
100 g kondensuoto pieno
Kaip gaminti?
Reklama
38285

Gaminimas

1

Sviestą ir šokoladą ištirpiname dubenyje, pastatytame puode su verdančiu vandeniu.

2

Kiaušinius su cukrumi išplakame iki baltų putų.

3

Praaušusį šokoladą ir sviestą sumaišome lėtai su išplaktais kiaušiniais.

Reklama
41011
4

Įmaišome jogurtą bei ištirpintą kavą (nebūtina ta kava, jei nenorite).

5

Į visą masę įsijojame miltus, sumaišytus su kepimo milteliais. Suberiame migdolus. Sumaišome.

6

vėl dubenyje, pastatytame virš verdančio vandens, ištirpdžiau šimtą gramų šokolado ir įpyliau tiek pat kondensuoto pieno. Viskas atrodo pakankamai skysta, bet nieko tokio, paskui viskas sustingsta ir atrodo, kad pyragėliai padengti tikru šokoladu.

7

Kremą užtepame ant pravėsusių keksiukų.

Ingredientai
Beata
Beata Nicholson
Čia rasite šimtus receptų, kuriuos rašiau iš savo virtuvės, bus ir tokių, kurie pasirodė žurnale, mano TV laidose ar socialiniuose tinkluose. Čia mano online namai – sveiki atvykę!
Daugiau autorės receptų
Reklama
41003
Komentarai
  1. labai skanūs keksiukai, puikiai iškyla. Išbandyti jau ne kartą, tik cukraus dedu mažiau, nes ir taip saldoki gaunas nuo šokolado, plius ant viršaus darau apelsininį kremą. 🙂

  2. Nuostabus keksiukai. Jau ne pirmas Beatos receptas kuri isbandau, nes zinau kad visada pavyks ir bus skanu. Aciu Beatai uz nuostabius receptus.:)

  3. Puikiai gavosi, iškilo net kepurėlės. Vaikai suvalgė dar šiltus. Tikrai dar kepsiu, tik cukraus dėsiu trečdaliu mažiau 🙂

  4. Sausi, sprangūs tik su gėrimu valgomi. Nekartočiau. Galbut tik iškarto iškeptus dar šiltus ir skanu valgyt.

Rašyti komentarą