8241
Beatos virtuvė

Šokoladiniai keksiukai (cupcakes)

(35)

O šokoladiniai tai elementarūs, bet labai gražūs...

Reikės:
  • 100 g tirpinto gero juodo šokolado
  • 100 g sviesto
  • 3 kiaušinių
  • 160 g cukraus
  • 1 arbatinio šaukštelio tirpios kavos, ištirpintos šaukšte karšto vandens
  • 3 šaukštų natūralaus jogurto (jei nėra, galima grietinę arba kefyrą, ar net pieną naudoti)
  • 180 g miltų
  • 70 g maltų migdolų
  • kepimo miltelių

Kaip paruošti:
1. Sviestą ir šokoladą ištirpiname dubenyje, pastatytame puode su verdančiu vandeniu.
2. Kiaušinius su cukrumi išplakame iki baltų putų.
3. Praaušusį šokoladą ir sviestą sumaišome lėtai su išplaktais kiaušiniais.
4. Įmaišome jogurtą bei ištirpintą kavą (nebūtina ta kava, jei nenorite).
5. Į visą masę įsijojame miltus, sumaišytus su kepimo milteliais. Suberiame migdolus. Sumaišome.
Palyginimui, šita tešla, nors miltų ir daugiau, bus truputį skystesnė ir kitokio pavidalo nei avietinių, nes sviestas čia tirpintas ir tada jai duoda visai kitokią sandarą. Ir rezultatas pyrago išeina truputį kitoks, ne toks saldus ir purus, ir minkštas, kaip baltų pyragėlių… Bet nieko tokio, vis tiek skanu, visas gražumas šokoladinių pyragėlių yra jų kepurėje… Aš pasirinkau lengviausią variantą.
Kremas – vėl dubenyje, pastatytame virš verdančio vandens, ištirpdžiau šimtą gramų šokolado ir įpyliau tiek pat kondensuoto pieno. Viskas atrodo pakankamai skysta, bet nieko tokio, paskui viskas sustingsta ir atrodo, kad pyragėliai padengti tikru šokoladu. Tai va, tą kremą gražiai ištepame ant pyragėlių. Aš dar uždėjau cukraus gėlę… Čia jau kaip kas nori, taip ir daro…
Ir viskas…
Kadangi bus dar vienas vakarėlis, ta pačia proga kepsiu dar tų pyragėlių… O gal tortą??? Draugė norėtų medaus… Bet nežinau, ar turiu tiek laiko…

Print Friendly, PDF & Email

ĮVERTINKITE
1 riestainis2 riestainiai3 riestainiai4 riestainiai5 riestainiai (49 balsai, vidurkis: 4,37 iš 5)
Loading...
Dalinkis:
Komentarai (35)
Komentarai
  1. ugne parašė:

    as labai skanu :):):)

  2. edita parašė:

    na as isbandziau tai tikrai skanus 🙂

  3. Jovita parašė:

    Kiek laiko ir kokioj temperturoj kepti?

  4. Ieva parašė:

    O kaip padaryti tą cukrinę gelytę?

  5. Ieva parašė:

    Kiek laiko reikia kept?

  6. jurgita parašė:

    kiek laiko reikia kepti? ir kada deti krema?

  7. sandra parašė:

    as kepiau ir labai skanu visiems buvo ir praso kad iskepciau dar aciu uz recepta:)

  8. Edita parašė:

    sveiki, as noriu pasiteirauti kaip ant situ keksiuku tiktu maskarpones kremas?

  9. jolita parašė:

    labai skanus

  10. sd parašė:

    kiek kepimo miltelių?

  11. Audra parašė:

    Tai kiek dėti kepimo miltelių?
    Ačiū.

  12. gertruda parašė:

    labai skanūs keksiukai, puikiai iškyla. Išbandyti jau ne kartą, tik cukraus dedu mažiau, nes ir taip saldoki gaunas nuo šokolado, plius ant viršaus darau apelsininį kremą. 🙂

  13. Aistė parašė:

    o viršus turi taip suskilinėti?

  14. Akvilė parašė:

    Tobulas skonis mano drauge net apsiverke is laimes

  15. Diana parašė:

    Laba. Kiek kepimo miltelių?

  16. Ineta parašė:

    Nuostabus keksiukai. Jau ne pirmas Beatos receptas kuri isbandau, nes zinau kad visada pavyks ir bus skanu. Aciu Beatai uz nuostabius receptus.:)

  17. Sandra parašė:

    Kodel man keksiukai visi subliuško?

    • Beata Nicholson parašė:

      Miela Sandra, ši tešla šiek tiek skiriasi nuo įprastų keksiukų tešlos, todėl pyragėliai nebus labai purūs ir iškilę. Galbūt šiek tiek permaišėte tešlą ir joje atsirado per daug oro, todėl iškepus pyragėlius ir išėmus iš orkaitės jie subliuško. Pabandykite pakeisti ir orkaitės kepimo funkciją, tik jei naudosite kepimą su vėjeliu, nepamirškite sumažinti temperatūrą 20 laipsnių. Sėkmės!

  18. Jūratė parašė:

    Jei nededame migdolų, viso kito tiek pat palikti? Pvz miltų?

  19. Dovilė parašė:

    Sveiki, kokia išeiga gaunama iš šių produktų?

  20. Edita parašė:

    Jei vietoj migdolų dėčiau smulkius avižinius dribsnius, kiek jų dėti?

  21. Jūratė parašė:

    Iškilo, viskas ok, bet gavosi sausi. Nepatiko.

  22. Rita parašė:

    Puikiai gavosi, iškilo net kepurėlės. Vaikai suvalgė dar šiltus. Tikrai dar kepsiu, tik cukraus dėsiu trečdaliu mažiau 🙂

  23. Adelė parašė:

    Labai skanu

  24. Augustė parašė:

    Sausi, sprangūs tik su gėrimu valgomi. Nekartočiau. Galbut tik iškarto iškeptus dar šiltus ir skanu valgyt.

Palikite komentarą

26097


Mūsų draugai:
Visos teisės priklauso Beatai Nicholson. | Pagaminta beLEDO.