8241
Beatos virtuvė

Vaniliniai keksiukai su avietiniu kremu

(18)

Tikrai labai malonūs šitie pyragėliai…

Reikės:
  • 200 g sviesto
  • 200 g cukraus
  • 3 kiaušinių
  • 150 g miltų
  • 50 g maltų migdolų
  • 3 valgomų šaukštų natūralaus jogurto
  • 1 kupino šaukštelio kepimo miltelių

Kaip paruošti:
1. Kambario temperatūros sviestą išplakame su cukrumi iki puraus balto kremo.
2. Vieną po kito dedame kiaušinius ir plakame plakame plakame, kol susiplaka visi kiaušiniai.
3. Sudedame jogurtą ir dar paplakame.
4. Miltus sumaišome su kepimo milteliais ir juos įsijojame į išplaktą sviestą, kartu įdedame maltus migdolus ir viską gražiai išmaišome, tešla tokia labai įdomios konsistencijos išeina – puri ir pakankamai tiršta.
5. Dedame po šaukštą į popierines formeles. Nedėti daug į popierių reikia, nes pyragėlis dar pakyla ir paskui ant viršaus reikia dėti dar kremo. Ir šiaip daug paprasčiau, kai jie maži, nes daugiau šansų, kad bus suvalgytas, o ne numestas prakąstas… Taigi taip išeina, kad trys kąsniai ir suvalgytas pyragėlis – žodžiu, užtektinai.
6. Kai pyragėliai atšąla, bet tą pačią dieną, kai bus valgomi, padaryti reikia kremą

Kremas – variantas Nr. Vienas: išplakti, tarkime, lygiomis dalimis sviestą su cukraus pudra, tada priplakti dar tiek kreminio sūrio, t. y. cream cheese, tada kremas standus ir gražus išeina. Aš kartais taip padarau, jei reikia ilgiau laukti ir tiems pyragams stovėti, bet jei tą pačią dieną, tai tada lygiomis dalimis cream cheese su cukraus pudra plius kelios avietės dar ar braškės dėl spalvos ir aromato bei citrinos žievelė. Tada tuo kremu pyragėlio viršūnėlę patepti ir ant viršaus dar avietę pasodinti…

Puikūs pyragėliai, labai tinkami vaikiškiems gimtadieniams. Aš tą kartą dar ir šokoladinius kepiau – abu buvo suvalgyti be spyriojimosi.

Print Friendly, PDF & Email

ĮVERTINKITE
1 riestainis2 riestainiai3 riestainiai4 riestainiai5 riestainiai (2 balsai, vidurkis: 3,50 iš 5)
Loading...
Dalinkis:
Komentarai (18)
Komentarai
  1. Aiste parašė:

    Sveiki, turiu klausima.Gal ir kvailoka…kambario temperaturos sviesta reik isplakti..tai cia ji pries tai reikia islydyti?ar susilusi ‘istrinti’ su cukrum?..

  2. Viktorija parašė:

    Sveika, Beata. Norėčiau gaminti vanilinius keksiukus kuriuose reikia vanilės esencijos ir noriu paklausti, ar ją galima keisti vaniliniu cukrumi ?

  3. Miglė parašė:

    Sveika, Beata. Norėčiau nustebinti namiškius. Tik nesupratau… Kiek laiko reikia kepti šiuos keksiukus, kokioje temperatūroje… Lygtais čia nebuvo paminėta.

  4. jovita parašė:

    labuka, ar galetum parasyti sio kremuko sudetines dalis gramais? ruosiusoi daryti bet reiktu man tiksliau ir ar tiktu maskarpones suris?

  5. Goda parašė:

    Aš šios keksiukus darau kaziuko mugei. Ar galima kremąbiš vakaro uždėti?

  6. GABRIELE parašė:

    Sveika Beata, ar jogurta pirkti ar naudoti nbamini?

  7. Miglė parašė:

    Beata, ar tiktų keksiukams natūralus graikinis jogurtas? Pabandysim pasigaminti. 🙂

  8. Miglė parašė:

    Išsikepėm, bet labai stipriai jaučiasi kiaušinio skonis. Kodėl taip galėjo atsitikti? P.S., nedėjau migdolų.

  9. elena parašė:

    Labai skanus! Dariau jau kelis kartus 🙂 Aciu uz recepta!

Palikite komentarą

26097


Mūsų draugai:
Visos teisės priklauso Beatai Nicholson. | Pagaminta beLEDO.